Спечели с Фрамар : Имунокол Перфект на Або Фарма – стандартизирана коластра

Съвсем в края на лятото и малко преди началото на есента, нашата нова игра ще  ви изправи пред нови предизвикателства, за да спечелите Имунокол Перфект, хранителната  добавка с  много доказани ползи.  Да не пропуснем и да поясним, че остават само 3 дни до края на играта, в която можете да спечелите красива и здрава коса от Допелхерц. Вземете участие и там, време не остана…

Но сега, по същество. Знаете ли какво е коластра?

Коластрата  се отделя от млечните жлези на женските бозайници веднага след раждането, малко преди да се появи млякото. За нея се смята, че има следните ефекти за здравето ни…

  • Засилва имунитета
  • Прави ни устойчиви  към инфекции
  • Децата растата здрави
  • Повишава здравината на костите
  • Влияе на здравината и на мускулите
  • Прави ни силни и издръжливи
  • Подпомага зарастването на рани и изгаряния
  • Прави кожата еластична
  • Освежава и намалява бръчките
  • Възстановяна нервната система и вътрешните органи
  • Дава тонус и настроение
  • Удължава живота ни
  • Подмладява!

Точно това са и ефектите на Имунокол Перфект, безценен продукт  с  доказано въздействие.

Специално за читателите на Фрамар, Або Фарма предлагат 2 бройки, напълно безплатно…

Как можете да спечелите една от тях? Условията са прости…

Дайте ни вашите интересни и здравословни рецепти, в които основна съставка да е ….млякото.  Сгответе ни нещо оригинално, интересно, здравословно и с мляко. Дайте рецептата с всички подробности.

Условия:

  • Печелят най-интересните и оригинални 2 рецепти, по избор на екипа на Фрамар
  • Броят харесвания във Фейсбук и в блога е решаващ, но не и окончателен фактор за избора им.
  • Ако решавате да ги споделите в блога, задължително сложете истински електронен адрес, по който да ви намерим.
  • Дублирани участия или повече от 1 рецепта  на участник не водят до повишени шансове за успех!
  • Срок на играта – 15 септември, 10 часа.

Подаръците на победителите пътуват с куриерска компания Европът – официалният куриер на Фрамар.  

 


24 коментара по „Спечели с Фрамар : Имунокол Перфект на Або Фарма – стандартизирана коластра

  1. 1 тиква се разрязва на мънички парченца, вари се с малко вода и 300 гр.захар.Залива се с 1, 5 л.мляко, 6 яйца и 200 гр.захар, които са разбъркани предварително. Пече се на фурна докато хване златиста коричка.Приятен апетит!

  2. Рецепта за Tzatziki – много вкусен и лесен за приготвяне сос от кисело мляко и свежи краставици, подправен със зехтин, чесън, сол и пипер.

    Съставки
    375 мл кисело мляко
    2 краставици
    6 скилидки чесън
    1 лъжица винен оцет
    2 лъжици зехтин
    1 лъжичка сол

    Начин на приготвяне
    •Обелете краставиците, настържете на дребно ренде, изстискайте водата и подсолете.
    • Дребно нарязания чесън заедно с винения оцет и киселото мляко добавете към краставиците. Всичко внимателно разбъркайте.
    •Добавете зехтина и отново разбъркайте.

    Начин на сервиране:
    Охладеният сос се сервира към печено месо, зеленчуци и хляб. Може да се декорира с маслини или три парчета краставица

  3. Невероятни кюфтенца с кисело мляко

    Смесете 1/2 кг мляно месо(смес телешко и свинско) с 1 филия хляб, предварително натопено в прясно мляко и след това отцедена. Добавете една глава ситно нарязан лук, сол, 1 яйце, черен пипер и кимион на вкус. Направете малки кръгчета кюфтенца[1] от сместа, оваляйте ги в брашно и ги изпържете в олио. Наредете ги в тавичка и ги залейте със смес от 1 кофичка, разбитото и посолена на вкус кисело мляко, 1 глава почистен и счукан чесън и мазнината, в която сте пържили. Запечете във фурната и поднесете ястието.

  4. Закуска с кисело мляко
    1 кофичка кисело мляко
    1 с.л. мед
    1 с.л. ябълков пектин
    щипка канела
    40 капки прополисова тинктура
    Продуктите се смесват и това може да бъде закуска 2 или 3 пъти седмично.
    Тази закуска има антираково действие и още по-голям оздравителен ефект!

  5. Моята рецепта с мляко е най-лесният десерт, който може да съществува. ;) Дори не се обработва термично.
    Необходими продукти:
    1 пакет обикновени бисквити
    1 чаена чаша прясно мляко (250-300 грама)
    1 пакет масло
    1 чаена чаша захар
    какао по избор – 1-2 супени лъжици
    Начин на приготвяне:
    Натрошавате бисквитите. Добавяте млякото, маслото, което предварително сте разтопили в съд на котлона, захарта и какаото.
    От готовата смес правите топчета и ги нареждате в съд. По желание може да ги овъргаляте в кокосово брашно, орехи иили шоколадови пръчици.
    Оставяте топчетата в хладилника и след 1 час са готови сладки! :)

  6. Eдва ли някой очаква мъж да участва с рецепта тук. :) Но и аз имам предложение с мляко. Да уточня, че в къщи не готвя аз, но знам тази рецепта още от ергенския си живот. :) И така!

    Вземете си
    Един литър прясно мляко
    1 чаша и половина (чаена) захар
    7 супени лъжици грис
    Половин пакет масло

    Слагате на котлона млякото и маслото и след като заври добавяте захарта. После докато бъркате, добавяте малко по малко гриса. Като стана сместа като крем, я махате от котлона и я сипвате в чаши или купички.

  7. Моето предложение става и за закуска, и за десерт. То прилича на нашия сутляж (мляко с ориз), но научих рецептата, докато бях в Норвегия. Там го приготвят традиционно на Коледа. Необходими продукти:

    1 литър прясно мляко
    1 чаена чаша ориз
    стафиди или сушени плодове
    ядки – орехи
    Чаша и половина (чаена) захар
    нишесте – едно пакетче от тези за крем е достатъчно
    2 пак. ванилия
    масло – половин пакетче

    Смесвате в тенджера и слагате на котлона прясното мляко, захарта, без нишестето. Когато млякото заври, отделяте в един по-малък съд около 500 мл. След това към останалото мляко и захарта в тенджерата, които връщате на котлона – слагате ориза и стафидите, половината масло и 1 пакетче ванилия. Когато сместа се сгъсти, оризът се е сварил добре, разсипвате в малки съдове за консумция. После на котлона слагате отделената смес от 500 мл със свареноото мляко и към него добавяте нишестето, другата половина масло, 1 пак. ванилия и ядките. Бъркате. Когато и тази смес стане като крем я изсипвате при купичките с ориза. Така двете смеси стават едно – вкусна закуска или десерт.

  8. Връзка левурда ( див чесън, мечи лук, Allium ursi) Две кофички нискомаслено кисело мляко Сол на вкус

    Хомогенизирайте добре левурдата с малко вода и сол с чопер, блендер или пасатор . Прецедете с едра цедка. Добавете киселото мляко и с машината разбъркайте за две-три секунди. Сервирайте в големи стъклени чаши, прибавете лед.

  9. ЧУШКИ С МЛЯКО – ястието звучи странно, но е много вкусно и полезно за всеки сезон: В мазнина запържваме леко цели или нарязани на парченца чушки /може сурови или печени/. Наръсваме обилно с брашно, разбъркваме, и заливаме с прясно мляко. Количества не давам, зависи от желаната гъстота. След като заври, подправяме със сол и магданоз. Ще си оближете пръстите!

  10. Киселото мляко има прочистващ ефект, поради което е особено подходяща храна за летния сезон. То намалява риска от чревни инфекции и помага при стомашно-чревни разстройства. Подпомага възстановяването на чревния баланс, когато той е нарушен в следствие на продължително лекуване с антибиотици. Киселото мляко оказва положителен ефект при констипация. Млечнокиселите бактерии подобряват като цяло храносмилането, съдействат за укрепване на имунната система.
    Един от големите плюсове на киселото мляко е, че то успешно може да се съчетава със зеленчуци. Много от хората, който са на диети за отслабване, избягват консумацията на кисело мляко, но това всъщност е неправилно. По-важно е да се избере качествено натурално мляко. Удобен вариант е и квасенето на прясно мляко в домашни условия, но все пак имайте предвид, че не е редно да купувате прясно мляко от нерегламентирани източници, от непознати хора, особено когато ще храните с него деца.

    Пиперки с кисело мляко
    Продукти:
    1кг пиперки /зелени, червени-по ваш избор/
    3-4 с.л. олио
    3 с.л. брашно
    2 кофички ( 800 г) кисело мляко
    1 връзка магданоз
    Сол и черен пипер на вкус.
    Приготовление:
    1. Пиперките се опичат, обелват се, почистват се от семето и се нарязват на парчета.
    2. В тефлонов тиган се нагорещява олиото и леко се запържват пиперките, като се добавя брашното с цел и то да се запържи до златист цвят.
    3. Разбитото мляко се добавя към ястието. Леко се разбърква получената смес. Ако е нужно се добавя сол. След 10-12 минути ястието се сваля от огъня.
    4. Добавят се ситно нарязаният магданоз и черният пипер.
    Консумира се охладено.

  11. Чаша кисело мляко,разбъркана с една пълна чаена лъжичка пчелно млечице и една супена лъжица мед.Консумира се половин час преди закуска.
    Подсилва изтощен организъм и помага за справяне със сенната хрема.

  12. За закуска
    В една чаена чаша с кисело мляко се разбъркват енергично една чаена лъжичка с пчелно млечице и една супена лъжица мед.Консумира се с овесени бисквити или овесени ядки.
    Помага на изтощен организъм да се справи със сенната хрема и подсилва.

  13. Моята рецепта е за десерт от тиква с ориз със заливка от мляко и яйца, който знам от баба и е любим на семейството ми.Обелвам една не голяма тиква и нарязвам на малки кубчета.Задушавам я заедно с една чаена чаша изчистен бял ориз около 15 мин.Заливам с четири яйца разбити с половин литър мляко, ванилия и чаша захар.Пека в загрята до 180 градуса фурна и поднасям след като се охлади.Невероятно вкусно е.Опитайте!

  14. Сладко от прясно мляко

    Продукти:
    2 литра мляко
    2,5 чаени чаши захар
    1 щипка сода за хляб

    Приготвяне:
    Млякото със захарта се сваряват, след което се слага содата и се оставя на много слаб огън, да се изпарява млякото, докато се получи дебел каймак. Сладкото е готово, когато се появят мехурчета по повърхността. Може да се използва като крем за торти.

  15. Цедено кисело мляко със смокини

    2 кофички цедено кисело мляко,
    сладко от смокини (може и от боровинки)
    смлени орехови ядки (ако желаете или ви мързи просто ги начупете).
    Млякото се изсипва в купички, добавя се сладкото. Смокините са толкова сочни и напоени, а като се добавят и орехите става просто разкошно :)

  16. Мюсли с горски плодове
    мюсли – 100 грама, със сушени плодове
    кисело мляко – 1 кофичка
    малини – 100 грама
    боровинки – 100 грама
    Измийте малините и боровинките добре и ги оставете да се отцедят от водата.
    В купичка изсипете киселото мляко и го разбъркайте.
    Прибавете мюслито и оставете около половин час да постои, за да омекне.
    Прибавете плодовете, разбъркайте още веднъж леко.
    Сервирайте като сутрешна или следобедна закуска.

  17. Мляко с ориз по турски

    Това е нещо между крем карамел и мляко с ориз,но на фурна.
    А ето и рецептата,за тези които искат да го опитат.

    2-жълтъка
    1/2ч.ч.захар/ако искате по-сладко може и една чаша/
    1с.л.-нишасте
    1/2ч.ч.-ориз
    3ч.ч.ч-прясно мляко
    1ч.ч.-вода.
    ванилия

    Първо сваряваме ориза с водата.След това го прибавяме към прясното мляко със захарта. Отделно в една купичка разбъркваме жълтъците с нишастето и взимаме една две лъжички от пр.мляко. Разбъркваме и прибавяме към сместа със млякото и ориза. И слагаме за около две,три минутки на котлона,да се стопли сместа. Остава рядка да не ви притеснява. След това разпределяме във купички за крем карамел или някакви огнеопорни съдчета и на водна баня печем във фуната около 1час. Само от горе да е включена фурната,на 170градуса.Като се стегне и хване златиста коричка е готово. Имайте предвид, че като изтине се стяга още малко.

  18. Домашен сладолед

    прясно мляко – 1/2 л
    яйца – 3 броя
    захар – 1 ч.ч.
    ванилия – 2 пакетчета

    Приготвяне
    Сложете млякото да се свари. Разбийте яйцата със захарта и прибавете 2 ванилии. Прибавете яйчената смес към млякото и бъркайте сместа, докато заври и леко се сгъсти. Оставете да се охлади настрана, като от време на време разбърквате.

    Готовата смес прехвърлете в купа и разбийте с пасатор за малко, за да влезе въздух в сместа. Сложете сладоледа в камерата, за да се замрази. На няколко пъти разбивайте сместа с миксер, за да се не образуват големи кристали, а да стане хомогенен. Поднесете млечния сладолед със сладко, плодове или топинг по избор.

  19. Панирана сланина
    сланина – 300 г
    яйца – 2 броя
    брашно – 3-4 с.л.
    прясно мляко – около 100 мл
    мазнина – за пържене

    Приготвяне
    Нарежете предварително охладената сланина на парчета с дебелина около половин см. Отделете белтъците от жълтъците и разбийте белтъците на сняг с щипка сол. Смесете жълтъците с прясното мляко и брашното до получаване на гъста каша.

    Объркайте белтъците внимателно в нея. Загрейте мазнина в тиган, оваляйте всяко парче сланина в брашно и след това в панировката и сложете да се изпържи равномерно.

    Отцедете панираната сланина върху кухненска хартия. Поднесете с гарнитура от зеленчуци.

  20. Пунш
    прясно мляко – 1 литър
    захар – 250 гр.
    канела – 1 щипка
    ванилия – 1 ч.л.
    ром – 100 мл.
    коняк – 100 мл.

    Сваряваме прясното мляко с ароматите и захарта. Отделно завираме двата алкохола. Смесваме двете смеси. Оставяме да изстине.

    Наливаме в бутилка и държим на хладно.

  21. Круши със крем
    4 едри круши/сочни/

    250 г.прясно мляко
    60 г.захар
    2 яйца
    30 г.брашно
    ванилия

    50 г тъмен.шоколад
    30 г.масло
    50 г.лешници.

    Първо приготвяме крема.Кипваме млякото с захарта,разделяме жълтъците ,от белтъците.Жълтъците се бъркат и добавяме ,пресятото брашното и малко от млякото.Бъркаме докато се сгъсти,и се добавя кипящото мляко.Крема се бърка докато кипне,и сваляме от котлона,и добавяме разбитите на сняг белтъци и ванилия.Изрязваме от крушите горната част с дръжката,и ги издълбаваме,като издълбаното може,да го нарендаме и прибавяме към леко охладения крем.Пълним крушите с готовия крем и нахлупваме,със отрязаната част,на крушата.В микровълновата фурна или на котлона,разтопяваме шоколада и маслото,след като стане гладко,поливаме крушите и поръсваме със нарязаните на едро лешници.Може да се украси,околк крушите със сметана.

  22. Рецепта 1- Картофен хляб
    4 ср.големи картофи
    2 ср големи глави лук
    1 връзка магданоз
    3 яйца
    1 водна чаша олио
    1 водна чаша кисело мляко
    2.5 водни чаши брашно
    1 бакпулвер
    3-4 лъжици натрошено сирене
    Сол, суха мента(джоджен), червен пипер, риган, сусам. Разбиват се 2 яйца и 1 белтък с солиото,разбърква се с киселото мляко. Прибавя се брашното с бакпулвера,солта,подправките,сиренето.най-накрая се добавят нарязания на дребно лук и картофите,нарязани на малки кубчета. В предварително намазана с олио и брашно форма за кекс или тавичка се изсипва сместта. Намазва се с жълтък и се поръсва със сусам. Пече се на 180 градуса.
    Рецепта 2 Плодова закуска
    1 чаша кисело мляко, 1/2 ябълка, 1/2 банан, 2 ч.л. сладко от боровинки(или пресни-замразени) или парченца портокал(мандарина) в зависимост от сезона,1/2 круша. Плодовете се нарязват на дребни кубчета, разбъркват се с киселото мляко и се консумира с удоволствие!

  23. ФРЕШ КРЕМ
    Продукти:
    3 ч. ч. отцедено кисело мляко, 1 к. ч. сладко от смокини /плодовете се нарязват на ситно/, 1 с. л. пресен сок от сладък морков, 1 с. л. пресен сок от мандарина, 1 с. л. манов мед с малко пчелно млечице, по няколко прашинки розмарин, канела, 1 с. л. прясно изцеден сок от черен бъз /тръпчиво е, но като цяло кремът си е достатъчно сладък, така че той е за баланс/, 2-3 капки розова вода, фурми

    Продуктите се разбъркват, като се заделят предварително 1 ч. ч. от млякото, за да се редуват пластове – цветни и бели, както и сиропа от бъз.
    Отгоре кремът се полива с бъзовия сироп. Сервира се веднага. Декорира се с пресни фурми, желателно иракски. За тях е ясно , че имат свойства, идентични с нашенския чесън.

  24. Време е за награди, нали?
    Избрахме тези две рецепти, защото са интересни и …вкусни :)

    Наталия Пилова
    Сладко от прясно мляко
    Продукти:
    2 литра мляко
    2,5 чаени чаши захар
    1 щипка сода за хляб
    Приготвяне:
    Млякото със захарта се сваряват, след което се слага содата и се оставя на много слаб огън, да се изпарява млякото, докато се получи дебел каймак. Сладкото е готово, когато се появят мехурчета по повърхността. Може да се използва като крем за торти.

    Diana Mezova
    Връзка левурда ( див чесън, мечи лук, Allium ursi) Две кофички нискомаслено кисело мляко Сол на вкус
    Хомогенизирайте добре левурдата с малко вода и сол с чопер, блендер или пасатор . Прецедете с едра цедка. Добавете киселото мляко и с машината разбъркайте за две-три секунди. Сервирайте в големи стъклени чаши, прибавете лед.

    Да ви е вкусно, а победителите – пишете ни на games@framar.bg с точен адрес и телефон, за да можем да ви изпратим наградите!
    Очаквайте скоро и новата ни игра!