Спечели с Фрамар: Мек и топъл комфорт за вашето бебе с Мустела

Още от първия ден  след раждането, всеки родител иска да защити и да накара детето си комфортно да възприеме една нова реалност, която тепърва ще става нов дом. Как може да стане това ли? Например, като му изберете подходящо име. То ще остане с вашето дете през целия му живот и със сигурност  ще бележи с определен знак всичко наоколо. Дали на бабата или на дядото? Или на някоя звезда? Или на някой друг? Бъдещото име на детето е само едно от многото неща, които можете да направите за малкото бебе, което тепърва трябва да се научи как се живее.

Със сигурност има и други неща, които можете да направите.
Успокояващият и загряващ балсам на Мустела ще дари комфорт и щастие дори и на новороденото бебе.

Маслото от ший и екстрактът от мед ще омекотят и хидратират нежната бебешка кожа. Освежаващите аромати на бор и розмарин ще създадат усещане за комфорт и удобство. Обогатен с успокояващи екстракти от липа и лайка, този балсам действа отпускащо и помага да бебето да погледне света през розови очила.

Фрамар и Мустела ви дават възможност да спечелите 30 опаковки от този безценен продукт, заедно с един малък допълнителен бонус.
Как ли?
Много е просто. Разкажете ни, как избрахте името на вашето дете. На кого го кръстихте и защо точно това име? Кога го избрахте? Вложихте ли някакъв допълнителен смисъл или послание? Споделете и не крийте дребните подробности, те са най-интересни. :)

Награден фонд:
Най-интересните и добре написани 30 истории печелят по една опаковка от успокояващия и загряващ балсам на Мустела, заедно с един малък допълнителен бонус
Условия:
Печелят най-интересните и оригинални 30 коментара, по избор на екипа на Фрамар.
Броят харесвания във Фейсбук и в блога е решаващ, но не и окончателен фактор за избора им.
Ако решавате да ги споделите в блога, задължително сложете истински електронен адрес, по който да ви намерим.
Дублирани участия или повече от 1 постинг на участник не водят до повишени шансове за успех!
Срок на играта – 2 януари, 2012, 10 часа.

Подаръците на победителите пътуват с куриерска компания Европът – официалният куриер на Фрамар.


77 коментара по „Спечели с Фрамар: Мек и топъл комфорт за вашето бебе с Мустела

  1. Хммм, тази игра ме връща към един от най-хубавите периоди в живота ми-когато трябваше да избера името на дъщеря ми. Честно казано не съм се колебала кой знае колко, а и имам щастието да съм омъжена за човек, който не спори твърде дълго:))

    Кръстихме дъщеря ни Кристин – защото името е много нежно, много стилно и женствено. Признавам – малко бях повлияна от една от любимите ми актриси – Кристин Скот Томас, която за мен е еталон на женствеността и елегантността. Самото име Кристин съдържа и буквите на почти всички хора, които обичам, производно е на Христо, тоест името й се пази от самия Христос. Та това е историята накратко:)

  2. Дъщеря ми се казва Аделина, кръстена е на баща си Антоний от чието име взехме само първата буква. Аделина означава благородна и се надявам детето ми да е добро и благородно.Името го избрах аз защото ми харесва и мисля, че много подхожда на малката ми дама.

  3. za izbora na ime,na na6eto malko dqvol4e,koeto e ve4e na godina i polovina,napravix vsi4ko vuzmojno da ne se stiga do boi mejdy babi i dqdovci ili mejdy men i muja mi,za6toto nali se se6tate kolko e vajno imeto na edno dete,ponqkoga rodninite si mislqt 4e imeto e po vajno i ot samoto dete.deistvah bavno mnogo bavno,no rezultatno-zapo4nax da govorq za ime o6te rano okolo 4 mesec,kupixme si sunovnik ot knijarnica,pro4etox go,vsqka ve4er s muja mi kisnexme v internet imennici,ve4e bqxme haresali nqkolko imena i za da ubedq supruga si koe e nai podhodq6toto vseki den mu spomenavah po nqkolko novi imena i vinagi sred tqx vmukvax i jelanoto ime ot men,taka s te4enie na nqkolko meseca povtarqne povtarqne toi se oburkva6e ot hilqdite imena s koito go zasipax i haresa imeto koeto az vseki den povtarqx taka mejdu drugoto,imeto na moq sin e MARTIN,izbrah go zaradi simvolikata koqto nosi tova ime,zaradi tvurdosta i mujestvenoto mu zvu4ene,i samo da otebeleja:JENI,DAMI,MOMI4ETA MEKOTATA NA JENSKIQ GLAS,I TURPENIETO NA KOETO U4I BREMENNOSTA,SA PO SILNI OT NAI KORAVOTO MUJKO SURCE…
    ama eisega 4akam vtoro beb4e i tozi put mai 6te ima revolucia,za6toto mujat mi malko sus zakusnenie no se useti,e ponqkoga e po dobre nikoga otkolkoto kusno no kakwo da se pravi…

  4. Дъщеря ми се казва Магдалена – прекрасно и звучно име, което само по себе си не носи почти никакво послание и смисъл. Избрахме го спонтанно, без много да му мислим. Моят вътрешен глас постоянно ми говореше – това е името, това е името!:)
    Още повече, че първата буква „М“ взехме от името на баба й Мария, което обаче не беше определящо за нашия избор. Искахме на галено да звучи добре и в същото време да е силно име.
    Ако си мислете, че не съм проверила в интернет какво означава, лъжете се. Веднага седнах на компютъра и чета – „Магдалена има имен ден на 22 юли.
    Името Магдалена произхожда от наименованието на град Magdala Nunayya, което преведено от иврит означава “колоната на рибарите”. Това бил древен град в Галилея, който се счита за родното място на библейската Мария-Магдалена. Тя е описана като грешницата, спасена от Исус, която първа открива, че той е възкръснал.“
    На пръв поглед нищо интересно, но въпреки това в нито един момент не съм се замисляла, че дъщеря ми може да се казва по друг начин. Сега вече е прекрасна малка госпожица, любимка на баба заради първото „М“ :) , любомка на всички защото си е просто Маги и голямата радост на мама и тате.

  5. На голямата ми дъщеря името е Мария и след серия спонтанни аборти отидох на църква и дадох обет да се казва Мария и не знам защо бях толкова сигурна, че ще имам момиче:) и така не след дълго забременях и родих хубаво момиченце на име Мария, тя се появи по-рано от предвиденото ,но се оказа, че е щяла да загине ако е стояла още малко и така бързо я изписаха и вече е на 3 год.
    И след 9 месеца отново забременях и нямах никакви колебания да родя малкото ми съкровище и още не бяхме избрали име докато не получих едно изследване на кръвта със висок риск за синдром на Даун точно на Кръстов Ден и аз пак отидох на църква и се помолих да имам здраво дете и обещах да го кръстя Кристияна (вече знаехме пола:))). Тя също се роди преждевременно с овита връв която била на възел и се е спасила пак като се роди по-рано.Благодарна съм всеки ден, че имам най – прекрасното нещо на света което изпълва живота ми! Радвам се да споделя историята си и се надявам на всички малчугани имената да им носят само късмет, защото са избрани с много любов!

  6. Да избера име за дъщеря ми беше една от най-отговорните задачи. Името се носи цял живот, ежедневно хората го произнасят, обръщайки се към нея. Не съм привърженик на традицията децата да се кръщават на баби, дядовци, бащи, майки и т.н.т. Вярвам, че кръщавайки детето си на някого, то ще онаследи, до някъде, неговата съдба. Мога да направя компромис с първата буква, както и се случи. Имената и на две…те ни баби започват с „М“. Така избрахме първата буква. Ами после? Исках да е нещо кратко, ясно, запомнящо се, да се отличава, да има смисъл, а не просто поредица от букви. Е, не след дълго със съпругът ми избрахме името Мая – - велика (от лат. maja – велик воин). В гръцката митология Мая е най-голямата от Плеядите (седемте дъщери на титана Атлас). В римската митология това е името на богинята на земята, на която е кръстен месец май. В будистките летописи Мая е името на индийска царица. В моето семейство пък, това е най-голямото слънце. :)
    Дори и да не спечеля награда, искам да кажа на всички бъдещи родители: Не подценявайте избора на име. Избирайте го така, че един ден то да се гордее с него.

  7. здравейте,моят син го кръстих на баба му исках той да е много борбен и добър човек каквато е моята майка ,той се казва Григор.Въпреки че беше много строга тя беше и справедлива и аз много я обичам надявам се той поне малко да прилича на баба си и ще съм много щастлива.благодаря ви.

  8. Моето прекрасно момченце се казва Михаил! Едно прекрасно българско име.Кръстен е на баща си,който много обичам и исках първородния му син да носи неговото име.Сега три години по късно си имаме още едно момченце.За него изборът на име беше по-труден искахме задължително да има имен ден на някой голям празник и същеввременно да е кръстен на някого за да не се чувства пренебрегнат така дойде чудесната идея да се казва Ангел!Така моите две ангелчета ще празнуват заедно на един прекрасен български празник-8 ноември Архангел Михаил!

  9. Нашата дъщеря я кръстихме Йоана. На дадо си Иван и на леля си Йонка. Името много ни хареса. Йоана има имен ден на 7 януари, когато се празнува Ивановден. На този ден православната църква отбелязва деня на Св. Йоан Кръстител. Йоана е женска форма на мъжкото име Йоан. Йоан произлиза от ивритското johanan, което означава “богопомазан”. Това е името на двама от най-важните герои в Новия Завет – Йоан Кръстител и апостол Йоан, брат на апостол Яков, за когото се счита, че е автор на едно от четирите Св. Евангелия. Искахме да я дарим със щастие още от деня на раждането и. Да е жизнерадостна, талантлива, добра, мила и ученолюбива. И тя е точно това, едно малко ангелче, което радва всички ни и е смисъла на живота ни. Няма по-добра, по-красива и по-талантлива от нашата Йоана. Тя ни е дар от бога.

  10. Zdraveite pri nas tei kato ni kazaha che shte imame bliznaci(dve momchenca),a az sam balgarka a bashtata holandec ,iskahme imenata da sa neshto sredno mejdu dvete darjavi , v smisal da sa izpolzvani i v dvete strani!Vtorata mi ideia beshe da sa s dve imena taka che da ima na dvete babi i na dvamata diadovci!V kraina smetka sled dalgo tarsene v internet i mnogo umuvane se spriahme na Alexander Niko (na holadnskite baba i diado) i Peter Daniel na balgarskata baba,diado, na vuicho i pra baba!Na vseki kogoto obichame sme dali bukvichka ot imenata im!Nadiavam se che shte vzemat hubavite cherti ot vseki:))))

  11. Тази игра ме връща 12 години назад, когато трябваше да се роди голямият ми син. Още от четвъртия месец на бремеността, когато разбрахме, че ще е момче заедно с мъжът ми избирахме какви ли не имена. То не беше Максим, Ивайло, Едуард… Но тъщата се намеси кардинално в нещата, свика зет си на разговор и дипломатично го убеди, че не е редно детето да не поднови името на баща му. Свекър ми,бог да го прости се казваше Тодор. Е, поработих и аз малко върху името и на бял свят се пръкна Теодор.Едно Е в името и то придоби друг смисъл – получи се в превод Божи дар, какъвто в действителност е детето ми.

  12. Когато забременях за първи път с мъжът ми решихме бебето да се казва Александра или Савина, но се разбра че чакаме момче така че името стана Александър. А 5 години по късно се появи и Савина.

  13. Моите две деца не са кръстени на никого конкретно, но имената им са избрани с много любов. Синът ми се казва Виктор, което означава победител. Преди да се роди с таткото мислехме всякакви имена, искахме да не е много дълго, да се съчетава с бащиното и фамилното, да има умалително, да не е трудно за произнасяне и да е съдържа в себе си послание за детето и така аз предложих Виктор, а тати се съгласи. Сега, когато 12 год. след сина ми забременях бях сигурна, че ще имаме една малка принцеса, въпреки че лекарите не бяха много убедени. Отново започнахме да обмисляме имена, направихме списък и започнахме да отмятаме. Аз много исках дъщеря ми да се казва Лора, но в рода ни вече има Лорън, за това таткото не се съгласи. И така след дълги обмисляния, отново да е благозвучно и нежно, да показва любовта с която ще обграждаме нашата принцеса, и се роди Елица. Също както името си тя е малка и нежна, като от приказките, готова да бъде обичана, и да прави живота ни по-светъл и щастлив. Тя е любимка на всички и на бате и на тате.
    Благодаря Ви!
    Дори и да не изберете моята история, аз знам че съм дала прекрасни имена на моите деца.

  14. Името на моето момченце е Михаил. Как се зароди…далечна история, но ще опитам да я преразкажа. Разбира се стандартно около 6-7 месец от бременността се разбра, че ще си имаме момченце. Хубаво, ама как да мислим име като рибката бе още в морето. В следващия момент човечето се размърда и започна да поритва. Всеки пита „Как ще го кръстите?“ Какво да кажем „Съчко Горски“. Милото, доста време така се казваще в коремчето на мама. Към 9 месец седнахме с таткото да умуваме по въпроса с името (не че нещо, ама „Съчко Горски“ не е никак подходящо в нашите дни). Важно беше да има по-кратък вариант, да е евентуално с „М“, имаме си дядо „Мирослав“. Мислихме, мислихме и ето Мишко го измислихме. Сега си имаме Михаил, който си има още много имена – Мише, Мишленце, Мишуци, Михата, Мишко-Машко … всеки си го нарича както му харесва. А той още не може да си каже правилно името и гордо се пъчи „Махаил“.

  15. Zdraveite i az 6te razkaja moqta istoriq,hybavi podaraci davate,no prosto kato pro4etoh to4no kakva e temata i v men izniknaha edni mnogo mili spomeni koito me nakaraha da se ysmihvam dokato vi pi6a i razkazvam moqta istoriq.Eto i neq:s majat mi ne govorohme mnogo za imeto na bebeto,no kogato vlqzoh v osmiq mesec edin den sednahme da obsadim i tazi tema tai kato e dosta vajna.Az ne iskah da kra6tavam da6terq ni na nikogo ot babite i dqdovcite,no edno ime vinagi mi izpluva6e v uma…Toi dade svoeto predlojenie i az moeto i taka se stigna do imeto Galena (moeto predlojenie) :) )))) Ta stana taka,4e da6terq ni nosi malka 4ast ot imeto na moqta maika i parvata bykva ot imeto na majat mi.Iskah da e i na dvamata,za6toto maika mi e 4oveka koito vinagi e daval vsi4ko za moeto 6tastie,spokoistvie,vinagi me e podkrepqla na 100% za vsi4ko,ne me korqla za gre6kite mi,nikoga ne e iskala ni6to v tozi jivot,ne e pretendirala za ne6to,absolutno se be6e otdala na semeistvoto ni i moga da kaja 4e tq e edin pi4 koito obojavam.A majat mi za6toto toi e 4oveka koito me obojava koito mi dava spokoistvieto,toplinata,podkrepata,lubovta si i moga da kaja,4e tova sa dvamata dy6i koito nai mnogo obi4am i koito me razbirat na 100%!!!Ta taka ot baba Galina i tati Georgi se poly4i imeto na nai-prekrasnoto ne6to v jivota mi da6teri4kata mi GALENA!Veseli praznici na vsi4ki i badete zdravi!

  16. Здравеите,нашата дьщеря се казва Вероника и е почти на 6 години, на никого не е крьстена името го избрахме еи така ,просто ни хареса а и е благозвучно но когато отидохме да я крьщаваме преди година едва тогава разбрахме че носи името на Голяма светица-тази която е избьрсала кравта на Исус и на кьрпата се е появил неговия лик, от този момент се почуствах още по щастлива като майка. Сега имам и син на 1 годинка който носи името на баща си-Генади. Пожелавам им да растат умни и добри деца

  17. Здравейте ,името на нашето дете дойде веднага след като забременях,кръстихме го на нас самите да има нашата буквичка защото ние сами си го гледаме и никоя баба или дядо не ни помага и за да няма сърдити го кръстихме Виктор Венелинов Великов .В името му има победа ,има 3 главни буквички и на всичкото отгоре аз съм Валентина ,и така решихме набързо името. И днес малкия Вики е на 2 год. и ни радва много със детските си игрички и усмивки.!!!

  18. Здравейте, това предполагам е проблема с който всички бъдещи родители се сблъскват: какво име да изберат на детето си, особено ако е първородно.За мен има два варианта или да е нещо комбинирано или да не е кръстено на никой.:))
    При нас също беше голяма драма какво име да изберем на дъщеря ни без да засегнем никой.От много време мечтата ми беше да имам дъщеричка и да е кръстена на баща ми.Исках да е Борислава, но таткото не се съгласи да е изцяло на моя род.Спорихме, спорихме…Термина ми беше на 12.01.2011, но вътрешно усещах,че ще се роди на 06.01.2011 – Богоявление или Йорданов ден.От там ни дойде като хрумка, но първоначално го бяхме отхвърлили това име.
    Е, не познах…
    Избора на името се беше превърнал в тема номер едно 2-3 месеца преди да се роди детенцето.
    Искахме също така да е българско, ама не от тези традиционните…да е име което да се запомня и да е много рядко срещано.Накрая се спряхме на Богдана.Хем на баща ми, хем на другата баба, хем българско, хем досега не съм виждала друго детенце да се казва така. И много добре я характеризира – дар от Бога…

  19. Първата ми дъщеря носи прекрасното име Йоана. Решихме да я кръстим така ,понеже мъжа ми се казва Ивайло ,а дядо му е бил Иван. Името Йоана произхожда от Ивана. Така детето ни има име което му принадлежи ,но в същото време е свързано с имената в семейството. Мъжа ми има една теория за това ,че всеки трябва да има свое име ,а не да по някакъв начин да бъде оризан със съдбата на друг човек. Защото може би има по-добри шансове в живота и не бива да тегли кармата на друг.
    Втората ни дъщеря също носи много женствено име-Боряна. При нея вече роля изигра и мнението на кака Йони ,която си мечтаеше за братче което да се казва Борко. Борис. Царствено име. Всички куклички и се казваха така. С втората ни дъщеря имах тежка бременност,тя беше малка и кротка при мама. Кака палава ,както и до сега изцеждаше и без това малкото ми енергия през деня.Единствено вечер чувствах ритничетата и се радвах на бебо. Когато големия ден дойте аз не успях да се нарадвам. Въпреки,че близо месец по -рано и доста слабичка се появи на бял свят Боряна-дойде при нас с името си. Беше студен зимен ден и гледайки малкото човече от 2 300 кг,единствено си мечтаехме да е борбена и да преодолее трудностите който предстоят. За наше щастие Боряна се оказа точно такава. Амбициозна,борбена и жива.Според мен избора на име може да изиграе решаваща роля в съдбата на всеки човек.

  20. Когато трябваше да избера име за синчето си, исках да „ударя с един куршум 2 заека“, тоест да го кръстя на майка ми и баща ми чрез първите им букви Г и Р. Имах различни варианти, но една съдбоносна вечер по спортните новини съобщиха за победа на българския тенисист Григор Димитров. Това беше знак за мен – аз твърдо предпочетох това име пред останалите, като си пожелах да има неговите воля и успехи. Оказа се, че освен Г и Р, дори третата буквичка И ми „върши“ работа – тя е на брат ми. … А навремето когато избирах момичешко име с Ц /на свекърва ми/, пак телевизора ми помогна – чух прекрасна песен на певицата Цветелина и си пожелах детето ми да е красиво като нея.

  21. Здравейте!
    Изчетох историите на всички и наистина са разнообразни и интересни. Искам и аз да ви споделя и моята история.
    Със съпруга ми бяхме заедно 7 години, преди да се оженим. Веднага след сватбата решихме, че вече сме готови да станем родители. Два месеца след това аз забременях и бяхме на седмото небе. За съжаление обаче радостта ни не трая дълго и в края на втория месец загубих бебето. След като минаха 6 месеца, посетих един гинеколог, за който бах чувала много добри отзиви – Даниел Димов. С него направихме нужните изследвания и бях готова отново да забременея, но много ме беше страх да не се случи трагедията отново. И така 6 месеца след спонтанния аборт аз отново бях бременна, но този път дори не смеех да се зарадвам. Доктора все ме успокояваше и проследяваше бременността ми с особено внимание, докато един ден, отново в края на втория месец прокървих и след прегледа видях болка и съжаление в очите му. Разбрах, че отново съм загубила бебето.
    Подкрепата от страна на близките ми беше огромна и само това ми помогна да се съвзема. Доктора ме посъветва да изчакам минимум 6 месеца, за да направя поредния опит. Изпрати ме в една софийска клиника, където със съпруга ми си направихме всевъзможни изследвания. Причина така и не се откри. И отново се опитвахме да забременея, но този път не се получаваше. След 1 година опити, изследвания, стимулации, инсеминации и какво ли още не, с доктора решихме, че е време да опитаме с инвитро. Той през цялото време ме окуражаваше и можехме да разчитаме на него за всичко. Звъняла съм му по всяко време, като се е налагало и виждах, че е не само доктор, а преди всичко ЧОВЕК.
    Слава богу не ми се наложи да правя инвитро. Стана от самосебе си след една година опити. Отново доктор Даниел Димов потвърди бременноста. Отново не мина без проблеми, но насреща си имах един изключителен професионалист. И след всичкото това време, помощ и подкрепа от негова страна, аз реших, че детето ми ще бъде кръстено на него. Споделих това със съпруга ми и той нямаше нищо против. Без да знаем пола, двамата решихме, че детето ще е кръстено на доктора. По този начин искахме да изкажем благодарността си към него.
    И така на 24. 06. 2009 г. родих прекрасно малко съкровище, което нарекохме Даниел. Той е едно дълго чакано и много обичано дете, което е наша сбъдната мечта. Него го има, благодарение на този лекар и се радвам, че носи това име. Никой в рода ни не е дори с буквата „Д“ така че е изцяло кръстено на лекаря. Сега като види малкия с гордост разказва на другите, че е кръстен на него. Адски сме му благодарни. Радвам се, че все още има такива доктори, които не гледат само да си изкарат работния ден, а вникват и разбират проблемите на хората. Дано има още много такива медици.

    P.S. Дано не съм ви отегчила с моята история, но винаги като говоря за това, се вълнувам и улисвам в разказа.

    Вили

  22. Zdraveite imam dvama sina Dimitar na 3.8g i Georgi na 3m.I dvata pati az predlagah imenata na sapruga si i estestveno toi odobrqvashe moeto reshenie.Predi da se rodi Miteto si kazah che ako e momche shte nosi tova ime parvo zashtoto kato momiche vinagi tova ime mi e bilo lubimo i vtoro zashtoto dqdo mi se kazva taka,a toi me e otgledal i e dal mnogo za men zatova mislq che toi nai-mnogo zaslujava. sina mi da nosi negovoto ime.Taka i stana na 27.04.2008g se rodi parviq ni sin i nie mu dadohme imeto Dimitar s koeto nadqvam se shte se gordee vinagi.A sega kogato se rodi Goshko imahme malko sporove zaradi moqta svekarva koqto imashe jelanie da krastim vtoroto ni detentse na neq nezavisimo dali e momche ili momiche.Tq se kazva Mina i nie trqbvashe da se saobrazim s tova,no kogato vav 5-q mesets razbrah che shte imame otnovo momchentse si kazah ne shte bade Georgi zashtoto predi 5 godini tochno na 06.05.2007g zapochna vrazkata mejdu sapruga mi i men,na sledvashtata godina na 6mai mi beshe termina za rajdane,na 2009g na 6mai razdavahme pitite za prohojdane na Miteto ,a 2011g na 6mai pravihme osveshtenie na doma ni i v sashtiq den skluchihme grajdanski brak.Zdrave i jivot dogodina na tazi data shte praznuvame 5g semeen jivot i Imen den na sina ni Georgi.Nadqvam se che stana qsno zashto mechtata mi za tova ime beshe da bade Georgi.

  23. Благодаря Ви,че ме върнахте във времето и сега ще споделя с Вас- омъжих се и каква голяма изненада ме споходи…Моите родители се казваха Иван и Иванка,а родителите на съпруга ми-познайте?…също Иван и Иванка. Сигурно едно на милион е това съвпадение.И всички казваха бебето ще е Иван.Но съдбата бе на моя страна и аз родих момиченце-най-прекрасното синеоко създание! Ами сегаааа?На коя баба да го кръстим? На телевизионния екран имаше една чаровна говорителка-Ина Симеонова.Та със съпруга ми решихме-нашето слънчице ще се казва Ина! Буквичка за всичките ни родители!

  24. Здравейте,
    името на нашето дете е Симеон и … окончателното решение да се казва така го взехме близо месец преди раждането. Не е кръстено на никого, а както се казва „на себе си“. Когато със съпругът ми се чудехме какво име да му изберем, то това в което бяхме абсолютно сигурни е, че няма да е на роднини и близки хора, а ни се искаше единствено името да е царствено и БЪЛГАРСКО! Е, в такъв случай – какво по хубаво от това, да е с името на цар Симеон Първи – Велики!? Както се казва, „първият подарък“, който родителите даряват на детето си е … неговото име. И при това този подарък е за цял живот, освен ако не реши да си го смени, разбира се :) ) На мен лично, много ми се искаше името да има и умалителна форма, което дава възможност за предаване на различни нюанси в отношението към човека. Друга интересна причина е, че тъй като в българската традиция е характерно да наричаме новородените с името на светеца, когото честваме в деня на раждането на детето, и не напразно казваме „идва с името си“, то на 25 август – раждането на нашето дете няма специфичен празник, а на 01 септември е … Симеоновден! Според мен винаги е приятно детето ти да има имен ден: ще празнува още веднъж /освен рождения ден/, ще се радва на подаръци … въобще само положителни емоции. Сега си спомням, че бях чела доста за избора на име и някои от интересните факти бяха, че например древните славяни давали на детето първо временно име, като с течение на времето гледали какви качества проявява и съответно какво име би му отивало и … чак тогава му слагали постоянното име. Докато ескимосите от своя страна са смятали, че едно име трябва да се носи само от един човек, и едва след като той почине – името става „свободно“ и може да се даде на друг. Келтските друиди се представяли под друго /обикновено/ име, защото истинското им име се свързвало с магическите им способности. При племето Акан /етническа група от Западна Африка/ не помня какво точно бе характерно за името, но имаше един любопитен факт, че се провежда церемония в седмицата, в която детето е родено и забележете – тогава на бебето се дава да опита вода и някаква алкохолна напитка, като целта е да му се покаже разликата между доброто и злото! … Радвам се, че кръстихме нашето дете Симеон, и искрено се надявам вложеният смисъл /да е велик като царя/ и посланието /да бележи върхове/ наистина да се превърне в реалност! :)
    Пожелавам на всички родители – да са ни живи и здрави децата на БЪЛГАРИЯ!

  25. Здравейте,нашата буба се казва Левена.Още от първия път моята лекарка, каза че ще е момиченце, беше сигурна на 100%. Аз исках да има първата буква на свекърва ми, която се казва Лучия, а съпругът ми искаше момиченцето ни да има име на цвете.Така мислихме мислихме и един ден случайно на един магазин прочетох, че МОЛ , нали знаете, че на вратата задължително трябва да пише работно време и материално отговорно лице.Та на въпросната бележка пишеше МОл Левенка…………., вече не помня другото име. Много ми хареса, направих справка и се оказа, че думата левен е старото наименование на цветето невен.Казах на съпруга ми и така се появи нашето цвете в живота, най-красивото и най-прекрасното.

  26. Zdraveite nie imame edno malko i sladko momi4ence na 1 g i 7 meseca koqto e vsi4ko za nas tq se kazva NATALI kogato trqbva6e da q darim s ime az se setih za tova za6toto nqkoga moqta maika mnogo e iskala da me krasti taka i tai kato tq e po4inala az re6ih da napravq ne6to hubavo i zapomnq6to se v neina pamet a imenno krastih da6teri4kata si na neq majatmi nqma6e ni6to protiv tai kato i na nego mu haresva imeto a to nali horata sa kazali imeto ne pravi 4oveka.Ina4e az bqh si haresala i imeto melani no kogato rodih i trqbva6e da zapi6em bebeto v bolnicata az zabravih imeto melani i samo za natali se setih mojebi si e SADBA.

  27. Моята история започва така..Още в пета г.с. ,гинеколожката ми каза, че ще е момиче,аз доста се зарадвах и в същото време усъмних..не е ли прекалено рано..но естествено като при първа бременност доста неща все още ми бяха неясни..веднага се обадих на мама да и се похваля:“Момиче“ и тя се зарадва,но с лека резервираност,която е присъща за майка на две деца :П..та прибрах се вкъщи и веднага се разров…их в интернет да проверя какво чичко Гугъл ще ми предложи..отбелязох си само имена за момчета..с часове се рових и нищо не ми привлече вниманието,тъкмо когато бях на косъм да се откажа,нещо ме се спря на името Дивна,ами да Дивна, защо не!Какво по-хубаво име от това-нарицателно за всичко красиво и прекрасно,което може да се опише с думи..и от този момент,до момента, в който се роди моето „Зрънце-живот“ си остана момиче на име Дивна.. Смятам,че човек трябва да почувства със сърцето си името на своето детенце,да се огледа за знаците на съдбата,както стана и с мен,от мига ,в който всеки започна да нарича малкият живот в мен- Дивна, аз бях заобиколена от това име..бутика за дрехи на нашата улица, носеше името „Дивна“,водата за пиене,която майка ми пиеше беше с етикет“Дивна“…и най-важното,моето дивно слънчице се роди с името си и с всеки изминал ден гордо го защитава :) !

  28. Моят прекрасен малък мъж се казва Мартин макар да се роди Декември месец.Мъжът ми искаше да се казва Стоян(на баща му) , но на мен това име ми е отвратително противно, карахме се до последно , дори и по телефона когато той беше при нотариуса за припознаване.Един ден когато се бяхме събрали вкъщи за един рожден ден моят пръв братовчед предложи Мартин и това беше единственото име за което бяхме съгласни и двамата.Много разправии за нищо, важното е че ни е живо и здраво пък и сега има доста по хубаво име!:D

  29. Moeto dete e krasteno na tatko si,Slaveia,zashtoto go obi4am mnogo i e dobar 4ovek.Ima i simvolika ot pti4kata slavei,zashtoto e sladkopoina i pee xubavo.Pravimi vpe4atlenie 4e deteto e muzikalno,kato se ima vpredvid tova 4e tatkoto e muzikant,sa nadiavam deteteto da stane pevica.No deteteto e krasteno na tati,i drugo da imam pak na nego shte go krasta.

  30. Аз съм от майките,последвали вътрешния си глас и майчина интуиция,а не традициите при избор на име на детето.Всичко започна преди две години,малко преди Коледа.Бях вече бременна в седмия месец.Усещах малкото създание да рита и напомня за себе си.Знаех,че е време да избера име и да започна да му говоря,наричайки го нежно.Но имах дилема-име на роднина или свързано с най-близкия имен ден до датата на раждане.И ….. една нощ сънувах,че съм майка.Играех на кубчета с момченце на около две години и го питах” Дарко,кое кубче ще дадеш на мама?Тук ли да го сложа?”Този сън може би е пророчески.Днес с умиление си го спомням.В момента моята рожба е на година и девет месеца,а реденето на кубчета е любимата му игра.Често съм седнала до малкия и питам : „ Дарко,кула ли ще строиш или мама да помогне да подредим картинката? „
    Няколко пъти отново на сън се обръщах с Дарко към детето си.Дойде и денят на самота раждане. Малкият се появи на този свят десет дни преди предвиденото-точно на 8 март.Да станеш майка е благословия!Но това да се случи в деня,в който децата пеят „ Мила моя мамо,колко те обичам”….не е ли прекрасен дар?!…Така всичко си дойде на мястото.Когато преди да ме отведе в операционната акушерката попита за име,без колебание казах” БОЖИДАР или БОЖИДАРА.

  31. Винаги съм харесвала мистичните неща , още отпреди години бях решила че ако някой ден имам дете ще го кръстя на Архангел Михаил .Защо ли ? Защото когато заставам пред иконата му винаги чувствам някаква топлина и близост към Архангела , но понеже обожавам Франция избрах да е името Михаил на Френски което е Мишел .. През цялата бременност се надявах да е момче , а и бебока се криеше и не искаше да покаже пола , та така за мен си бе Анри-Мишел ,но когато се роди се оказа момиче .. ами сега ? Може да е само суеверие , но зная че каквото си име мислиш през бременността не трябва да се сменя … Няколко дни бебето стоеше с номерче в болницата само , а аз умувах как да се казва ..Колко имена ми минаха през ума , но някак Мишел не можеше да ми излезе от мислите . И така бебчето го кръстих Мишел :) най-любимото ми френско име , вярно че е френско мъжко име но повечето народи са го заимствали и вече е унисекс името . А и на малката бебка толкова и подхожда името , сякаш за нея е измислено !!! Вярно че се роди на Атанасов ден и според народната традиция трябваше да я кръстя на този светец , но се надявам да не се сърди :) А и Архангел Михаил е войн , едно че ще я пази , а друго ще я направи силна като него :)

  32. ГОЛЯМАТА МИ ДЪЩЕРЯ СЕ КАЗВА ВЕЛИЗАРА!ДО ОСМИЯ МЕСЕЦ НА БРЕМЕННОСТТА МИ КАЗВАХА,ЧЕ ЩЕ ИМАММОМЧЕ И С МЪЖА МИ ИЗБРАХМЕ ИМЕТО ВЕЛИЗАР,НО В КРАЯ НА ОСМИЯ МЕСЕЦ ЛЕКАРКАТА БЕШЕ КАТЕГОРИЧНА,ЧЕ ЩЕ Е МОМИЧЕ И СЕ РОДИ ДЪЩЕРЯ НИ ВЕЛИЗАРА!МАЛКАТА МИ ДЪЩЕРЯ СЕ КАЗВА ВИКТОРИЯ!ТОВА ИМЕ НА МЕН МНОГО МИ ХАРЕСВА!ДЕЦАТА МИ НЕ СА КРЪСТЕНИ НА НИКОГО!ИМАМ СИ МОИТЕ ПРЕКРАСНИ ВИЛИ И ВИКИ!

  33. Здравейте! Ето , че се реших да Ви споделя и нашата история за избора на име на детето ми. Бях обмисляла различни варианти за имена преди раждането , но не се бяхме спряли конкретно на никое от тях.След като се появи детето ми трябваше бързо да решим как да го кръстим. Майката на мъжа ми държеше да има нейната буквичка „М“. Мислихме , мислихме и се спряхме на Димитър -хубаво българско име -а на галено ще му казваме -Митко:) Хем и бабата да е доволна :) Разпратихме sms-и за щастливото събитие до всички приятели .Идеята за името обаче не беше добре приета от родителското тяло:) Името не започвало с буквата“М“ :(
    Ден по -късно все още официално не бяхме записали как ще се казва бебчето. И тогава , час преди да оправим документацията в болницата решихме – нека да бъде Мартин!!! Последва повторно пращане на sms-и , за да информираме приятелите си за промяната . Беше доста комично:) сега като си припомням и малко неудобно-хаха.:)
    В деня на изписването ни от болницата се събрахме на малко празненство вкъщи . Всички знаеха за промяната на името без майката на мъжа ми. Когато й казах как ще се казва детето- изненада бе голяма ! Радостта й -нямам думи да опиша!
    Въпреки всичко радвам се,че я уважихме по този начин , а и честно казано Мартин е страхотно име!!!
    Изкарахме един неповторим празник!!!!

  34. Решихме да наречем нашата дъщеричка Полина. Това се случи по принцип по класическия начин, но не съвсем. От момента, в който разбрах, че съм бременна, започнахме да мислим имена. Сложен процес – ровене в именници, обсъждане, дълъг списък, кратък списък и всичко това и за двата пола, тъй като още не знаехме пола на детето. Съществен напредък имаше само за женско име, при мъжкото нещата буксуваха. Когато все пак разбрахме, че ще си имаме момиченце, се концертирахме само върху измислянето на женско име, като от краткия списък направихме топ 3. Основните критерии за попадане на имена там бяха: 1) Името да е достатъчно популярно. (е, не чак като Мария, но все пак…) 2) Да има много производни галени имена, с които да наричаме нашето ангелче. 3) Да се изписва лесно и без колебания както на кирилица, така и на латиница.
    На никого не сме кръстили нашето дете. Нарочно, за да няма сърдити. Нито буквички, нито срички..нищо. Искахме да носи име, което ни харесва и е красиво. Полина е старо име и наистина е красиво, има поне 7-8 начина да наречем дъщеря си галено. Основния, разбира се, е Поля. Името от гръцки означава МНОГО и по някакъв начин се свързва с това, колко много искахме това дете, и колко много хубави неща има събрани в него. Много, много, наистина много.
    Сега мислим име за момченце. Мислите, че е рано.  Аз не мисля така………..

  35. Моето неродено дете ще носи името Лазар. Лично аз направих избора без много да обмислям и премислям и съпругът ми подкрепя тази идея. Причините са много от една страна очакваме бебето през април месец, а от друга свекървата и мъжа ми са съответно Летка и Лъчезар. За мен от голяма важност е името да е българско, но не и твърде използвано и традиционно. Навярно се питате защо точно споменавам свекърва ми – ами тя е единствения прародител, чието име е различно от Иван(ка). Племемниците са ги „подновили“ с Иван и Ивайло и всичко останало ще бъде повторение… Месец април е претъпкан от празници, но св. Лазар е с по-особена религиозна история, а ние със съпруга ми сме вярващи. Ето това е историята и както се казва „Живот и здраве“ на пролет очакваме нашия Лазарчо!

  36. Моята дъщеря отдавна не е бебе, вече е красива тийнеджърка, но това не пречи да участвам и аз в играта. Дъщеря ми е на 15 години и се казва Габриела. Когато разбрах, че съм бременна много се чудих дали да оставя бебето тъй като беше дошло без време, но в крайна сметка реших, че по-добре да имам това дете пред никакво в последствие. Когато разбра майката на мъжа ми, че ще става баба предложи да махна бебето, а тя да заплати каквото струва, тогава бях вече в шестия месец. Разбира се тя не може да диктува правилата и само след няколко дена започнах да мисля име. Винаги съм знаела, че ще е момиче това е онова особено усещане на майката, което не може да се опише, само може да се почувства. Бях се спряла на няколко имена едно сред тях беше и Габриела.
    Гавраиил е силният човек на Бог, произлиза от евритското – gavhri’el . Той е един четирите архангели в Стария завет заедно с Михаил, Рафаил и Уриил. В новият завет той е ангелът, който се явява на Дева Мария за да и съобщи благата вест, че ще роди Спасителя Исус. Според мюсюлманите това е ангелът, който е продиктувал Корана на Мохамед. Габриела е женската форма на Габриел и разновидност на Гавраил. Името има латински корен и означава “ Божия крепост“ . Имен ден празнуват на 26 март.
    Името за мен е от много важно значение и то предопределя съдбата на носителя му. Избрах това име защото искам всяка нейна стъпка да бъде благословена.

  37. Здравейте, аз имам син, който се казва Виктор, и избрах за него това име, защото, преди да науча за своята бременност, пренасях мебели, и въпреки това той се задържа, за радост на нашето семейство. Това е сериозна победа за малък господин като него.

  38. Дъщеря ми се казва Марина и това е името, което бях избрала отдавна, отдавна преди тя да се роди. Мъжът ми имаше други идеи, но ние живеем във Варна, съвсем до морето и бе хубаво да си представим, че в дома ни ще расте едно истинско морско момиче – русалка. Тя вече е на 2 годинки, но всеки ден става все по-красива, с дълги руси коси и сини очи, като морето, дълбоки и чисти.

  39. Здравейте! Имам си едно невероятно момиченце, което кръстих Десислава. Спрях се на това има, поради неговото значение. Името идва от старобългарския глагол „десити“, който означава търся, пренасям, нося. В комбинация със „Слава“, името означава „Нося слава“. Аз вярвам в това, че името дава старт и насока в развитието на личността и вярвам, че моето малко момиченце един ден ще потвърди тази теория.

  40. Баща ми се казва Ральо и понеже през цялото време мислехме, че ще се роди момче, той много искаше да го кръстим на него…нещо като Радой или …да почва с РА. Оказа се момиче и това Ралица директно и залепна. Сега дядо Ральо е много горд с Ралица, много я глези, но и тя му се радва. Не иска даже да казвам, че имаме една стая, пълна с играчки, които са все от него. :)

  41. Аз имам момченце, което е на година и един месец. Честно да си кажа беше ни много трудно да се спрем на конкретно име. В началото аз лично исках да го кръстя на неговия дядо по бащина линия, който се казва Георги, защо обичам традициите. После обаче се замислих за това, че повечето родители кръщават децата си на хора, на които искат да приличат. Така реших да се казва Борислав. Това е името на моя баща. Наистина искам моето момче един ден да прилича на него, да има неговата упоритост и борбеност и никога да не се отказва. Името означава божи човек или приближен до Бог. Имаше още една причина, поради която бях сигурна, че трябва да се казва така, а именно фактът, че той се роди на датата на дядо си – 14 ноември. Мисля, че това доста явен знак и честно да си кажа от сега забелязвам прилики между двамата.

  42. Имам син на три годинки, който се казва Самуил. Страшно много харесвам старите български имена звучат ми някак гордо, а и библейското му значение е много възвишено. Много дълго време очаквахме това бебе за това аз и съпругът ми решихме да не е със случайно име.
    Името Самуил от еврейски – Sham“uel – Шемуел – измолен от Бога (много желан). Благодаря на Бога, че ме дари с това прекрасно създание.
    Ето и малко история за самото име: САMУИЛ – eдин от най-известните пророци в Стария Завет. Mайка мy Хана(Ана) била бездетна жена. Тя се помолила на Бог да я благослови с дете и обещала да го посвети на Него. Молитвите й се сбъднали и тя kpъcтила синa си Sham’uel – измолен от Бог. Това е името и на най- малкия син на комит Никола, който застанал на българския престол (991 – 1014) след смъртта на цар Роман ((977 – 991).

  43. Zdravey te! Az imam momi4ence na 5 godinki no sega se vrlstam vlv vremeto kogato byah bremenna i kolko mnogo tlrsih nay hubavoto ime. Za men bese trudno da se spra na podhodyasto ime zatova resih da potlrsya kniga sls vsi4ki imena i viv prevod kakvo ozna4ava. Tlykato slm bllgarka s turski proizhod pomolih lelya mi ot Turciya da mi izprati kniga. Sled kato polu4ih knigata pro4etoh knigata i se spray na nyakolko , no posle kato se rodi dlsterya mi pitah slpruga mi kakvo da e imeto . No toy mi kaza po- dobre ti resi i togava resih dlsterya mi da se kazva „DERYA “ imeto ozna4ava mnogo moreta , voda mnogo e hubavo zastoto tam kideto ima voda ima klsmet. Kazah na slpruga mi imeto i vinagi ste i nosi klsmet . Eto 4e i sled 5 godini imeto i mnogo pomaga zastoto naistina deteto mi e s klsmet rodeno. Az dllboko vyarvam 4e ima imena koito nosyat klsmet , az se radvam 4e slm izbrala hubavo ime pojelavam na vsi4ki bldesti mayki da izbirat imena (smisleni s kismet)day boje!!!

  44. Моят син се казва Теодор и е кръстен на моята майка,Тодора.Решението да го кръстим на нея взехме със съпруга ми.Името избрахме също двамата още докато бях бременна във 2,3 месец.Ако беше момиче,разбира се щеше да е Теодора!Харесвам името на сина ми,което в превод от гръцки означавало Божи Дар.Той наистина е нашият Божи Дар!:)

  45. Здравейте!
    Моят син се казва Мартин! Кръстен е на баба си Мария.
    Аз и съпругът ми сме много „ЗА“ кръщаването на децата на техните баба или дядо. Защото така показваш едно уважение и признателност за това, че са те отгледали и възпитали и са те направили стойностен човек.
    Ако имам второ дете също ще го кръстя на родителите ни. Ние сме традиционалисти и се гордем с това!

  46. Моята дъщеря се казва Божидара, а историята на името й е следната. С баща й се познаваме от ученици, оженихме още като завършихме. Години наред се опитахме да си направим бебе, но не се получаваше.Ходихме по лекари, направихме безброй изследвания, така и не се разбра причината. Накрая решихме да си осиновим бебе и тръгнахме по другите пътища на ада.Никога не съм мислила, че нещо може да е толкова трудно. Накрая, когато съвсем се бяхме обезверили, чудото се случи. Дъщеря ни е с нас от 4-месечно бебе, а името й дойде от само себе си-тя Божи дар за нас!

  47. Предимно майки май се включват в тази дискусия, но реших и аз да споделя историята на семейството ми или по-точно на името, което избрахме за нашия син. Много хора ми се смеят за избора, но на мен не ми пука, синът ми носи най-гордото име – Бойко. Кръстен е на премиера Бойко Борисов! И се гордея с това. Когато се роди, бате Бойко беше главен секретар на МВР, ловеше лошите, беше навсякъде, а народа го обожаваше, както го обожава днес. Отдавна в България не е имало такъв герой, шапка му свалям, на колене му падам, ръцете му целувам, дай боже повече такива достойни хора в нашата страна, само с такива хора можем да излезем на челни позиции, първи в света! Дай боже моят син да прославя страната ни, да го обичат така, както днес обичаме Бойко Борисов!

  48. Здравейте, казвам се Росица, омъжена съм от 3 години и имам дъщеря на 1 годинка. Аз съм голям фен на сериалите, докато бях бременна заспивах и се събуждах с 1001 нощи, който даваха по нова телевизия. Толкова се бях вманиачила, че дори си го свалих от интернет и го гледах, дори и когато спряха да го дават по телевизията. Невероятен филм за една страшно силна жена – Шехерезада, много бих искала да приличам на нея, но това не е така,аз съм твърде слаб характер, докщато тя е самото съвършенство. Кръстихме дъщеря ни на нея, а това лято дори пътувахме до Турция и посетихме местата, на които е сниман сериала.За мен това е най-уникалното преживяване. Да можеше и българите да вземат малко от турската сила, възпитание и отношения от семейството. Но надали това ще стане някога. Ще се постарая обаче да възпитам дъщеря си по този начин и се надявам тя да носи вълшебството, което се съдържа в името Шехерезада, а животът й да бъде като приказка.

  49. Моята дъщеря се казва Димитрина. Тя просто си дойде с името, въпреки че имахме цял списък с имена като Изабел, Елинор и Ивет, но тя се роди навръх Димитровден и ме посъветваха да я кръстя на светеца си! Така че предварителните сметки, никога не се оказват верни, но пък важно е децата ни да са живи и здрави!

  50. Имаме син, който тази година навърши 10 години. Той осмисли живота ни, превърна всеки един ден в безкраен празник.Той е нашето слънчице! Казва се Кольо. Кръстихме го на моя свекър, който за съжаление вече не беше сред живите, когато внукът му се роди. Казват, че не е хубаво да се кръщава на починал човек, но аз не вярвам на такива неща.Причината да го кръстим на свекър ми е много дълбока. За нас той бе свят човек! Моите родители бяха против брака ми и когато се омъжих, те се отрекоха от мен, затвориха вратата на дома ми завинаги за нас. Бащата на мъжа ми се грижеше за мен като за своя дъщеря, случи се няколко пъти да се разболея тежко, той беше неотлъчно до нас.

  51. Аз от няколко години съм се зарибил по българската история, исках да кръстим синът ми с достойното Канаркитин, но жена ми вдигна страхотна олелия, накрая склони на Кубрат. Твърдо против съм имена като Кейт, Меган или Джордж, в България те звучат глупаво. Смятам , че трябва да се придържаме към българската традиция, а историята да продължава да живее чрез имената ни!

  52. Здравейте, ние имаме близнаци-чудихме се, чудехме се как да ги кръстим и накрая ги кръстихме на нас – момичето на мен – Марта, а момчето на жена ми Валентин:) Да са ни живи и здрави, всички много им се радваме. Разбира се, и двете страни бяха много сърдити, не пожелаха да дойдат видят бебетата през първите месеци, казаха ни, че сме постъпили по детски, че сме егоисти, но след време им мина. Сега са любимците, където и да отидем!

  53. Имаме двама сина, големият го кръстихме Красимир на свекър ви, който се казва Куцар, а малкият Любомир на моя баща. Така всички са щастливи и живеем в мир и спокойствие:)

  54. Моето момченце се роди с очно заболяване, бяхме много отчаяни и дълго време не можехме да се съвземем. Познаваме се с Орхан Мурад, който ни оказа голяма подкрепа и ни даде ценни напътствия. При самото раждане кръстихме синът ни Иван, но после му дадохме името Орхан, заради силата и подкрепата, която ни даде този човек. Днес малкият е на 3 годинки, а заболяването е почти излекувано. Радвам се, че му дадохме това име, защото съм убедена, че това също допринесе за неговото здраве.

  55. Повече от 37 години съм щастливо омъжена и имам две прекрасни дъщери – Даниела и Стела.
    Докато бяха малки мои роднини и приятели твърдяха, че съм ги кръстила с почти еднакви имена, но както се вижда двете имена нямат нищо общо.
    По-голямата Стела е кръстена на баба си Стаматка, името е производно от гръцкото Стамуда.
    Името Стела произхожда от латинското stella – звезда.
    от латински stella – звезда. Думата е използвана като име за първи път от Филип Сидни (1554-1586) в сонетите му. На санскpит с думата стела се означава паметник с надпис или pелеф. от гръцки – каменна или дървена плоча (стоящ блок). Имен ден празнува на 26 ноември.
    По малката сестра Даниела е кръстена на дядо си Димитър. Името Даниела означава “ бог съди“ . Когато я кръщавах нямаше скрит смисъл зад името и исках да я кръстя на свекъра си за това Даниела взе първата буква от името Димитър. Имен ден празнува на 17 декември – св. Данаил.

  56. Здравейте, казвам се Славея и съм от Пловдив. Омъжена съм от 20 години за сириец на име Халед Данки имаме две прекрасни дъщери, които носят библейски имена. Едната се казва Сара, а другата Далия.
    Тъй като ние не изповядваме християнство името идва от Сара – съпругата на Авраам и родоначалница на еврейския род. От „שָׂרָה“ на иврит,името Сара означава „принцеса“,“господарка“,“вишестояща жена“. По малката ми дъщеря Далия носи името на цвете, но иначе името е производно от Адалия , което означава благородна.

  57. Когато забременях за първи път, веднага започнахме със съпруга ми да си мислим какво ли ще е бебчето, момче или момиче и какво име да му изберем. Да, обаче бебчето не искаше до последно да разберем пола му. Затова решихме, че ако е момиче аз ще реша с коя буква да започва името, а ако е момче – таткото ще реши с коя буквичка. След това двамата заедно ще изберем и самото име със съответната буква. Оказа се едно сладко малко момиченце, което кръстихме Лора. Вече имаме и второ сладурче. Този път беше ред на таткото да избере буквата, с която да започва името – Валентин. Избрахме имената без да влагаме някакъв допълнителен смисъл.

  58. Здравейте! Имената на моите дъщери са много хубави. Избрахме ги лесно, като ги кръстихме на двете им баби :) ))) Твърдо против съм тези нови и модерни имена, на които сега кръщават деца. Предпочитам традиционните имена, както и „традицията повелява“ децата да се кръшават на бабите и дядовците :) )))Най-важното е да бъдат живи и здрави!!! :)

  59. Този път се изпотихме малко! 30 награди, а на кой да дадем…
    Решихме да заложим на една проста томбола, така че, ако вие сте в този списък, то, вие печелите:

    Sunny
    Албена Хаджиденева
    Антония Христова
    Атанас Сребринов
    Валерия Величкова
    Галя Дамянова
    Галя Михайлова
    Гергана Аврамова
    Дани
    Делинда
    Димитрина Фенерова
    Йоана Славчева
    Ирина Кавармова
    Калина Николова
    Красимира Димитрова
    Кристина Кръстева
    Маргарита Стефанова
    Марияна Тодорова
    Мартин Динков
    Мимешко Димитрова
    Наталия Пилова
    Николай Колев
    Николина Митева
    Петрана Иванова
    Петя Димчева
    Роси Желева
    Росица Ганчева
    Стела
    Теодора Котупанова
    Юлия Дикова

    Ако вашето име е вътре, моля ви, пишете ни на games@framar.bg с точен адрес, три имена и мобилен телефон, за да можем да ви пуснем пратките своевременно!
    Нещо важно – моля, ползвайте електронната поща, която сте ползвали, докато сте пускали мнението си!
    И честито на спечелилите, а на другите…късмет в новите игри!

  60. Е, разочарована съм! Историята ми беше оригинална и много добре представена, а нали това беше условието?! Ако знаех, че ще е томбола нямаше да участвам!

  61. Казали сте: „Най-интересните и добре написани 30 истории.“

      • Едва ли има смисъл. Изказах мнението си. Обикновено не споделям толкова в интернет и нямам навика да правя личните си моменти достояние на всички. Затова ми е неприятно, че си излях душата. Както и да е. Успех на участващите в игрите занапред.

  62. Здравейте,разочаровах се !Не сте коректни!!!Цитирам:“ Печелят най-интересните и оригинални 30 коментара, по избор на екипа на Фрамар“Това в превод означава томбола,така ли?Да бях написала само няколко изречения,след като е лотария и няма значение! Нямам нищо против томболите,но би следвало да е обявено предварително!!!!Едва ли щях да пиша…

    • Госпожо Миланова, използвам възможността да ви отговоря публично.
      Тези игри стават тук, благодарение на нашата добра воля, със съдействието на фирми като Мустела.
      Целта на тези игри е забава и приятни моменти заедно. Това бе една от игрите, в която наистина се усеща, че има едно единствено нещо важно за хората – техните деца. Преценихме, че томболата е добър начин, защото зад всяка история стои по едно или две детски имена. Това са кремчета, които възрастни хора трудно биха употребявали. И именно заради това, на съвсем лотариен принцип, избрахме 30 човека от написалите своите истории.Ако вие смятате, че някоя от наградените истории „не става“, предлагам ви да си изберете коя да е тя и ние ще ви дадем награда. Или ако това ви се струва неудачно или ви се струва грозно, просто си пратете адреса и телефона като другите победители на указания електронен адрес!
      И успешна нова 2012!
      Ивайло Тончев

      • Изборът на име на детето е уникален момент в живота,за който си струва да се говори!Нямам нищо против наградените.А и не е моя работа да чета и коментирам доколко си струват!!И между другото синът ми е на година и девет месеца!

  63. Всички обичат наградите,ама „Който плаща-той поръчва музиката“!В случая -Който организира конкурса-той определя печелившите! И моята история не спечели,но такъв ни бил късмета.Успех и повече усмивки през новата година!