Спечели с Фрамар: Отслабване с Цефамадар – хомеопатичен лекарствен продукт

Всеки от нас може да изброи над 5 диети, веднага щом го запитаме, както и много имена на продукти, свързани с темата отслабване. Дали имат успех или не, всяко ефективно намаляване на килограмите  зависи от нашата воля, намаления ни калоричен прием, повече движение и…ако има някой малък помощник, който да помага в процеса с активно лекарствено въздействие…това е правилната формула! Добре, а при децата? Можем ли да ги подложим на лишенията на някои от диетите, на които ние робуваме – дни без храна, само на кафе и ябълки…абсурд! И тук може да ни помогне Цефамадар!

Какво представлява Цефамадар?

Активната субстанция на продукта е извлечена от корените на мадара. Тя въздейства на централната нервна система , на този дял на мозъка, където се намира центърът на глада. Ефектът е понижаване на апетита и овладяване пристъпите на вълчи глад. Цефамадар може безопасно да се използва и при деца над 4 години. Той е единствения лекарствен продукт за лечение на наднормено тегло за деца и юноши.

Информация за Цефамадар

 През месец април можете да спечелите напълно безплатна бройка от Цефамадар  – природен хомеопатичен продукт!

 Как ли?

Разкажете ни…за вашите деца. Имат ли наднормено тегло, какви мерки взимате, записвате ли ги да тренират някъде, консултирате ли се с диетолози, карате ли ги да спазват някакъв хранителен режим? На тях това харесва ли им? Готови ли са да заменят сладоледа за морков или шоколада за кисело мляко? Как им обяснявате, че някои храни са по-вредни от други? Зле ли им влияе храната в училище?

 Награден фонд:

Най-интересните и добре написани 10 отговора печелят по една опаковка Цефамадар!

Условия:

Печелят най-интересните и оригинални 10 коментара, по избор на екипа на Фрамар. Броят харесвания във Фейсбук и в блога е решаващ, но не и окончателен фактор за избора им. Ако решавате да ги споделите в блога, задължително сложете истински електронен адрес, по който да ви намерим. Дублирани участия или повече от 1 постинг на участник не водят до повишени шансове за успех!

Срок на играта – 29 Април, 2012, 10 часа.

Подаръците на победителите пътуват с куриерска компания Европът – официалният куриер на Фрамар.

Научи повече за Цефамадар – хомеопатичен лекарствен продукт!


22 коментара по „Спечели с Фрамар: Отслабване с Цефамадар – хомеопатичен лекарствен продукт

  1. Здравейте, дъщеря ми е все още на 1 година и 2 месеца, но много внимавам с какво се храни.За щастие расте слабичка.Стремя се да събудя у нея любов към плодовете и зеленчуците в суров вид.
    Имам близки неблюдения върху дете на познати, което все повтаря „не обичам витамини“ и не иска да консумира плодове. Това ме втрещи. Няма по-мила картинка от това детето ти да похапва сладко черешки.
    За мен основата на добрия външен вид е хубавата и полезна храна.Разбира се и движението има значение.Сега спортуваме само катерене по мебелите и бягане от мама. Но след 2-3 години мислим да я запишем на танци – полезни, забавни, учат на грациозност.

  2. Здравейте,
    Аз имам дъщеря на 12 години, която до миналата година бе, като тулумбичка / 164см./ 72 кг./въпреки постоянното ми мърморене и ограниченията ми в хранителния й режим. Преди 7 месеца реши, че желае да тренира баскетбол й я записах . За този период от 7 месеца без да я ограничавам тя се източи и заприлича на млада госпожица. Сега е висока 170 см и тежи 60 кг. и продължава да се вталява и да оформя тялото си. Не е склонна да замени шоколада за морков, но спорта е добър лечител за наднорменото тегло. Децата трябва да спортуват, а не да стоят пред компютрите и да трупат килограми.

  3. Здравейте,
    Аз също имам дъщеря, за мен е още малка, за други вече пораснала на 17 г. е. Немога да преценя дали е с наднормено тегло, за мен си е просто приятно закръглена. Постояно се подлага на всевъзможни диети, досега не е тренирала, но тича поне 1 път в седмицата и ходи на фитнес. Ограничава се максимално, но винаги си е мечтала за стройна фигура, а сега още повече тъй като догодина е абитурентка. Надявам се да постигне целта си и винаги да бъде с високо вдигната глава!

  4. Здравейте, дъщеря ми е в 9 клас, но още с влизането в пубертета започна да тренира тенис.Тренира по 6 часа на ден и почти всеки ден. Не се ограничава в храненето, но определено спорта си каза думата. Предпочитам спорта пред строгите диети, депресиите около многото килограми и риска от анорексия и булемия.Що се отнася до хранителни добавки за отслабване – не са ни били нужни!

  5. Здравейте, по професия съм педиатър и щастлива майка на три деца. Едно, от които е момиче в тинейджърска възраст. През последните две години, забързаното й ежедневие и нередовното хранене доведоха до много килограми над нормалното. В момента е 162 см, – 64 килограма, а е само в 9 клас. Опитахме се с баща й да и обясним, че трябва да започне да се храни здравословно и да внимава какво яде, но знаете ги какви са децата. Опитвам се да й приготвям здравословна домашна храна, за да огранича бързите закуски. От една година посещава и диетолог – за сега положението е под контрол. Много е трудно в тази възраст да ги ограничаваш в храненето, тогава когато организмът се развива, но когато става дума за здравето на децата ни трябва да бъде безкомпромисни.

  6. Ежедневие:
    - Ани, ще вечеряме. Ще ядеш ли супа?
    - Мамоо! Знаеш какво обичам! Не ми предлагай пак супа!
    - Пак филии…
    - Да! И да са четири, … с хайвер и захар,… също и от моя салам….
    -
    Това е ежедневие, наистина! Супата или друго готвено рядко биват уважавани от апетита на 8-годишната госпожичка. А аз съм изчерпана на идеи да провокирам любопитство към зравословна и нискокалорична храна. Теглото й – не бих казала, че е дебела, но има какво да се направи за подобрение, а и за перспектива към по-хармонично развитие при растежа. Макар, че не спортува нещо организирано, мисля, че си е нормално активна физически. Обича топката и колелото.

    18 март 2012:
    Готвим се за къпане.
    - Мамо, нещо тук ми е по-твърдо и леко ме боли май… – Сочи към дясното зърно на гърдата си.
    Опипвам и аз и сравнявам с другото. Това е леко набъбнало и по-твърдо, а другото си е плоско, равно и гладко. … Бучка на 8-годишно дете! Ужас! Настихвам от черни страхове. На сутринта сме първи пред кабинета на педиатърката.
    - Акселерация! …. сякаш готов отговор от лекарката. Аз не включвам, и мигам на парцали. – Първо тръгва от едното зърно, после другото.
    Боже! Май включих!
    - Ама тя даже няма 9 навършени години!
    - Акселерация. 10-годишните вече са с цикъл… Имам и изключение – 7-годишно с цикъл. Майката се беше притеснила страшно. Направо се разплака.
    Ами и на мен ми се доплака.
    - Какво да правим? – питам още в шок.
    - Намалете приема на калории! Те са като катализатор за пубертета, независимо от спорта и движенията. Просто забравете яденето за удоволствие. Да се храни с повече плодове и зеленчуци, и то само когато е гладна.

    Ясни и точни препоръки, ама как се спазват?

  7. Здравейте! Като майка на вече големи момче и момиче, мога да кажа, че родителите имат огромна отговорност относно менюто на децата. Още от малки трябва да бъдат подтиквани към здравословно хранене. Разбира се, и моите деца обожават пържени картофки, калорийни пакетирани продукти… и аз не мога да ги лиша от това, но всичко трябва да е с мярка. Ядосвам се на себе си, че например не съм ги научила да предпочитат пълнозърнест хляб и да се хранят с по-малко сол. Това е зависело изцяло от мен, децата няма как да знаят кое е полезно за тях. Моята грешка е, че като готвачка им приготвях постоянно тестени изделия – банички, кифлички, кексчета, а не наблягахме на плодовете и зеленчуците. Вкусът се изработва още в детството. Синът ми поне започна да тренира във фитнеса, но когато спре с тренировките и веднага си личи в мазнините по него. А за съжаление не може да промени навиците си да се храни с по-малко хляб, безсолно и с повече плодове. Когато като от съвсем малко детето не се приучи да яде полезни храни, после е трудно да му се обясни защо трябва да остави вафлата за сметка на портокала или ябълката. Противник съм на диетите, особено при децата. Разбира се, ако има продукти, които биха подпомогнали обмяната на веществата – още по-добре. Така и самият човек има стимул. В училище е трудно детето да се храни здравословно. За съжаление на лафката в двора има всякакви апетитни хамбургери. Аз например бих предложила на тези места да се продават пластмасови кутийки с виличка и в тях различни нарязани плодове, готови за консумация.

  8. Здравейте. Моето дете е с наднормено тегло. Той се роди едър и продължава да расте така. Още като като бебе имаше голям апетит, огладняваме доста по рано от времето в което трябваше да яде и плачеше неудържимо. Пие и доста течности през деня. Със неговия апетит нямахме никакъв проблем нито при захранването, нито при въвеждането на нови храни – хапваше си всичко с огромен апетит. Този апетит и днес не липсва, но вече си подбира храната. Като всяко дете предпочита сладки неща и сандвичи. Опитвам се да му предлагам по здравословна храна, като заменям вафлата с плод или кисело мляко. Избирам му хляб със семена, прясно месо и повече плодове и зеленчуци. Все още не съм го записала на някакъв спорт, но той си и прекалено активен, не стои и минута на едно място.

  9. Аз съм за здравословното хранене и спорта! Дъщеричката ми е все още мъничка, но със сигурност не е с наднормено тегло – надявам се и така да се задържи с годините. Според мен е много важно как ще бъде захранено детето още докато е бебе. Започнах да захранвам малката си принцеса със зеленчукови, а не с плодови пюрета и вървяхме по съвсем различна схема от общоприетата. Някои бебета след като опитат сладките плодови пюрета, не искат дори да опитат зеленчуковите… Една приятелка слагаше банан във всяко зеленчуково пюре, за да се яде от нейния малчуган.
    Сега малката си похапва с удоволствие и плодове, и зеленчуци, при това без да я карам насила – сама си иска ябълка, краставичка или каквото й се преяде. Опитвам се да ограничавам сладките и шоколада до минимум, но не съм ги забранила напълно, защото все пак е дете и й се преяжда като гледа другите деца. Решила съм като навърши 4 години да я запиша на плуване – във водата се чувства много добре, а и имаме подходяща база в града. Така че засега залагам на провилно хранене и активно движение, пък по-натам ще видим :)

  10. Привет на всички, включили се в тази толкова актуална тема :)
    Големият ми син е на 12 години и не мога да кажа, че е затлъстял, но при всички положения, ако свали 3-4 килограма ще се чувства много по-добре. Аз по принцип съм набит, но не и затлъстял. Като цяло е взел моята структура, но си има и коремче и тлъстинки по ханша. Вкъщи никога не оставаме без готвено, защото жена ми е страхотна домакиня. Редовно ходи на спорт – тренира кик бокс и въпреки това си е леко закръглен. Сега го подложихме на диета и ограничихме количеството храна, защото самият той поиска. Сменихме белия хляб с черен, включихме в менюто му повече плодове и зеленчуци, и купихме мюсли, което страшно много му хареса :) Ще поизчакаме малко, за да видим дали ще има ефект и ако няма, ще се обърнем към диетолог и хомеопат за помощ.
    За съжаление все повече деца в България страдат от затлъстяване, но дали ние, родителите, реагираме адекватно в тази ситуация? Нека не забравяме, че килограмите в повече водят до негативни последици като високо кръвно, сърдечни проблеми и т.н. Нека да помогнем на децата си да растат здрави и щастливи!

  11. здравейте.моята дъщеричка е на 5 годинки и за щастие нямаме проблем с теглото,въпреки е понякога на мен ми се вижда пухкава.винаги съм се старала да я храня здравослово,нищо че понякога на нея не и харесва.за щастие обича много плодове за разлика от връсници на мой приятелки.когато ми поиска нещо сладко или десерт и предлагам плодове.разбира се че обожава шоколадови вкусотиики и щом поиска и давам чист шоколад или млечен,а не вафлички и пастички-от тях се пълнее,докато от шоколада получава само енергия.не мисля че шоколада трябва да се заменя с кисело мляко,а просто трябва да се приема,както всичко останало,в умерени количества.няма вредни храни,има вредни количества.когато аз бях в пубертета спазвах какви ли не диети(без да имам нужда),но осъзнах след време,че не е нужна диета за да изглеждаш добре,а режим който пасва на организма ти-така хем поддържаш нормално тегло,хем се чувстваш здрава и добре.така искам да науча и дъщеря ми,но тъй като мисля че е още малка,се старая да и предлагам повече зеленчуци и плодове,като и обяснявам,че когато ги яде ще е здрава,а не че ще ослабне или че от пастите ще напълнее.
    за спорт е още малка,но ходи на танци и плуване.обяснява ме й че трябва да се движи достатъчно за да има мускули :)

  12. Аз съм щастлив татко на малко момченце, което не спира да тича, да се движи, да играе. Не знам как успява и как му стига енергията за всичко. Хапва си шоколад, но засега не му се отразява негативно на килограмите. Опитваме се да го ограничаваме, защото знам, че съвсем скоро игрите на детската площадка ще бъдат изместени от дългите часове пред компютъра и колкото и да не ми се иска – това е неизбежно. Интересното е, че още като беше на пет-шест месеца, лекарите ни бяха казали, че е с наднормено тегло. Тогава вместо хумана от време на време му давахме само вода. Бяхме се изплашили как може да е толкова мъничък, а вече наднормен! За щастие това премина с порастването му, но явно е генетично предразположен и трябва да внимаваме с количеството храна. Аз имам голямо желание да го запиша на някакъв спорт, какъвто и да е. В противен случай има опасност отново да натежи, защото ограничаването на храната е трудно изпълнение, а със спорта поне ще изгаря приетите калории…

  13. Проблемът е сериозен при нас! Прочетох, че има и други майки, които не могат да се справят с желанието на децата си да ядат нездравословна храна. Синът ми е в пети клас, а вече носи размерът на баща си. Не мога да си го обясня – казва ми, че в часовете по физическо играе футбол, през почивните дни кара колело, ходят и на разходки с приятеля си и въпреки това пълнее. Аз се старая вкъщи да яде домашно приготвена храна, като понякога готвя без месо, но на него просто не му харесва. Предпочита винаги да има месо на масата и редовно яде пакетирани храни, когато е на училище. Не мога да му забраня – вече не е малък и не ме слуша като му говоря, а и се засяга като му казвам, че трябва да отслабне. Имам чувството, че само аз го критикувам, в училище също не вземат мерки за повече спорт. Безсилна съм пред веригите за бързо хранене и газираните напитки!

  14. Здравейте, синът ми е на 11 години и за съжаление имам голям проблем с неговите килограми. Определено наднорменото му тегло не се дължи на не правилно хранене, защото винаги съм се старала да се храни правилно. Водила съм го на всякакви специалисти, препоръчвали са ни какви ли не диети, но уви, нищо не помага! Явно срещу природата не може да се върви!

  15. Здравейте аз имам момиченце на 7, високо 142 и тежеше 33 кг. Аз лично много бързо реших проблема с излишните килограми – записах я на балет. Вече 4 месеца посещава часове по балет и от скоро ходи и на плуване и наистина има сериозна разлика. Що се отнася до храненето просто избягваме консумацията на бързи закуски и сладки изделия.

  16. Моята дъщеря е на 7 и никога не съм я лишавала от каквото и да било, просто когато е възможно заменям сладките неща с плодове и купувам максимално малко вкусни и нездравословни изкушения за вкъщи. Така я опазвам от излишните калории, а заедно начинът на хранене, добавяме и повече физическа активност, всеки ден играе на площадката, тича с децата и Слава богу, всичко е ок!

  17. Здравейте, аз имам две момичета на 12 и 16 години. И при двете имахме проблеми с килограмите, а както знаете при момичетата това наистина е проблем, т.к те са по-суетни и т.н. Та и при двете реших проблема по един и същ начин – тенис. Едната ми дъщеря дори в момента се занимава професионално с това. Не съм ги подлагала на диети или някакъв специален хранителен режим. Абсолютно всичко си ядат, но 3 пъти в седмицата ходят на тренировки. Резултатите са налице и се забелязват, особено при малката ми дъщеря, която свали 11 килограма за 9 месеца само със спорт. Мисля, че спортът е едно добро решение, защото освен,че влияе добре на здравето и регулира килограмите, възпитава децата на дисциплина и организираност.

  18. Здравейте ,

    Имам син на 15 години / Марио / той няма проблем с теглото, защото има много движение и малко е капризен с яденето. Записали сме го на плуване. За мен спортът, освен, че се грижи за поддържането на мускулите на тялото, активизира имунната система, което прави организма по-устойчив на влиянията на околната среда. Подобрява се кръвообращението до ниво периферни кръвоносни съдове, захранващи кожата, което допринася за свежия и по-красив външен вид. Марио избягва да яде чипсове, фурнети , сандвичи и други но понякога яде от храната във училище. Против диетите съм но едно дете ако наистина има наднормено тегло тогава е задължително спазването на хранителен режим и консултация с диетолог.
    Хрананата и спорта са много важни за всеки, който желае и иска да изглежда добре. Ние редовно закусваме фибри, защото те са чудодейна и здравословна храна. Фибрите се разграждат сравнително бавно и това осигурява по-бавно повишение на кръвната захар и по този начин са полезни и за болните от диабет. Храните, богати на влакна ви карат да се чувствате заситени за дълго време. :)
    Лятото наблягаме на цитрусите защото, са силен енергиен източник. За хора с нарушен хранителен режим е просто задължително да си набавят витамините в концентриран вариант.

    Ето и малко съвети за една здравословна закуска за цялото семейство :

    (1) Добавете ленено семе към овесените ядки.
    Първият начин да се повиши хранителния прием на фибри в закуската е да се добави ленено семе в купата овесени ядки за закуска. Лененото семе ще направи повече, отколкото само да повиши фибрите във храната. Те също така ще ви снабдят с хубава доза от есенциални мастни киселини.

    (2) Заменете корнфлейкса с цели овесени ядки
    Един чудесен начин да увеличите приема на влакната по време на закуска е да замените корнлфейкса за закуска с цели овесени ядки, а не финни такива. Овесът е лишен от добавена захар и съдържа повече разтворими фибри от корнфлейкса, който се произвежда от царевица. В резултат на това овеса отнема повече време за да се извари, което ще помогне с управлението на кръвната захар през целия ден. Ако имате време, бавно сварените овесени ядки са по-добри в хранителния статус. Ако сте притиснати от времето, бързо сварените овесени ядки също са полезни, при положение, че не добавяме захар. Поръсването с канела може да увеличи вибрациите в кръвната захар. Подправката е доказана, че подпомага глюкозния метаболизъм. За още повече зареждане с фибри, обогатете овесената каша с една супена лъжица бадемово масло или нарязани ябълки.

    (3) Изяжте една ябълка, вместо банан. Бананът е здравословен плод по отношение на хранителния прием на фибри, но ябълката е по-добър избор. Нарязаните ябълки са много вкусни, печени с канела или мед се намазват върху пълнозърнест препечен хляб.
    Помислете си за това следващия път, когато се нуждаете от бърза закуска.

    п.с. Движението е живот и животът е движение, гласи една стара максима.

  19. Здравейте! АЗ спортувам усилено, за да сваля излишните килограми. Бягам редовно, ходя на народни танци, фитнес през ден, ходила съм и на каланетика. Пия много вода, прибягвала съм и до различни хапчета за сваляне на килограми. Дано да имам късмета да опитам и тези, защото вярвам, че ще ми помогнат :)

  20. Нашето дете спортува от малък баскетбол.Никога досега не сме имали проблеми с наднормено тегло.Аз,бащата/надявам се че съм/ също не страдам от излишни килограми.Но съпругата ми се подлага на диета „разделно хранене“, „белтъчна диета“, „зеленчукова диета“, „плодова диета“ и „пречистване с гола вода“диета.Накрая си навлече анемия.
    Затова смятам,че децата трябва да спрат да консумират прекомерно само захарни изделия , газирани напитки и пържени храни със стара мазнина.Тестените изделия малките ще стопят с игри и движение.
    Та у дома от здравословно отслабване има нужда само съпругата.Макар че аз си я харесвам пухкава!

  21. Здравейте!
    Моите деца нямат наднормено тегло. За мен най-важното е да се хранят здравословно, но в границите на нормалното, позволявам им да си похапват и глезотийки, все пак са си деца. Разбира се, че не прекаляваме с тях. Имам приятелки, които твърде много забраняваха на децата си с какво да се хранят и постоянно ги тъпчеха с каквото те решат. Така децата им сега са доста пълни и това не е генно. Просто решиха да си наваксат с по много от това, което им се забраняваше. Затова, не насилвайте децата си да ядат това, което според вас е полезно, давайте им от всичко по малко. Всеки организъм, дори и най-младият има нужда от това. Децата се движат достатъчно, за да изразходят тези калории. :) Идва лятото, сезонът на лудориите, чакаме го с нетърпение, за да ходим по разходки, на море, да плуваме и бесуваме :) Поздрави

  22. И победителите са:

    Sanya
    elena
    genata 76
    Стела
    Камелия
    Вихра Джонголова
    Стоянка Драганова
    Seven
    Невена Танчева
    alexander82

    Ще ви помолим в срок до 13 май да пуснете на games@framar.bg вашите три имена, точен адрес и мобилен телефон. Непотърсените награди след тази дата се подаряват на останалите участници в играта.