Информационно – дарителската кампания на Общински съвет по наркотични вещества /ОбСНВ/ към Община Стара Загора

На 21 юли /четвъртък/ от 10.00 часа, 17 семейства от кв.”Лозенец” получиха дарения от събраните в информационно – дарителската кампания на Общински съвет по наркотични вещества /ОбСНВ/ към Община Стара Загора дрехи и играчки. Всяко едно семейство взе пакет според броя на децата и възрастта им. Шейсет и две детски усмивки огряха площада на кв. „Лозенец”

Дарението бе разпределено от Агенция за социално подпомагане и бе раздадено на семейства в административният център на кв. „Лозенец”. От 10.30 часа започна информационната част на кампанията. Отец Иван Генов направи маслосвет и чете молитвата за „Неизпиваемата чаша”/молитва за избавяне от пиянство, наркомания и тютюнопушене/. Разпространени бяха материали за вредите от различните видове зависимости: наркотици, алкохол, цигари, излъчени бяха в клуба на площада на кв.”Лозенец”, филми за зависимостите и здравната култура. Лекари разясняваха лично на желаещите да, разберат нещо повече за зависимостите и здравето.
От 4 до 8 юли ОбСНВ организира събирането на дрешките и играчките, след което бяха обработени от фирма „Йонайко”, която благотворително се включи в кампанията.

Координатори на кампанията бяха секретарят на ОбСНВ Радост Овагимян , младши специалист „Интеграция на малцинствата” в Община Стара Загора Божана Иванова, РЗИ – Стара Загора, Сдружение „Свят без граници”, републиканският шампион по кикбокс Михаил Михайлов.
В Центъра за услуги и информация /фоайе на Община Стара Загора/ бе определено място, на което се събираха стари детски дрехи и играчки.

Много представители на бизнеса и граждани се включиха в кампанията и направиха дарения, за което са огромните благодарности на организаторите. Най-много като количество дрехи и играчки бяха дарени от фирма „Европът”, чрез съдействието на „Фрамар” медиа, включиха се всички служители на РЗИ- Стара Загора, Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ – Стара Загора, много граждани.

Всички дарители ще получат специална благодарствена грамота, подписана от председателя на съвета Николина Горова – секретар на Община Стара Загора.

 Фрамар: Това бе една идея, която ние с нашите партньори от Европът подкрепихме. Наистина, вярно е, че звучи много малко, на фона на царящата навсякъде мизерия, но поне опитахме. Дано сме направили денят на поне няколко човека в затруднено положение по-добър и усмихнат.


Един коментар по „Информационно – дарителската кампания на Общински съвет по наркотични вещества /ОбСНВ/ към Община Стара Загора

  1. Чудесна инициатива! Поздравявам ви за тази идея и ви пожелавам успех!