Порнографията като изкуство и не само…

“Каква порнография!” вече замести израза “Какъв цирк!”, когато човек иска образно да изрази своето неодобрение. Това не е правилно отношение.

Както циркът, така и порнографията могат да бъдат и изкуство, стига да са поднесени с вкус и изящество. Проститутките, благозвучно наричащи себе си “порноактриси”, които участват в подобни постановки, могат да побъркат всеки мъж дори и само с излъчването си, да не говорим за горещите си изпълнения. Няма нищо лошо в това: да се учат младежите на страстен секс, стига да не се преминава границата на естетичната еротика и да не се отива към насилието и гаврата.

Изключително важно е да се набляга на предпазването от болести (става въпрос най-вече, разбира се, за СПИН, т. е. за самата Смърт!). Много рядко, почти по изключение, партньорите от порнофилмите използват презерватив. А това е особено наложително, когато правят анален секс, който е най-опасен в това отношение.

 В Швеция има желязно правило: когато по телевизията се рекламират шоколад и изделията му, в един от ъглите на телевизионния екран задължително се излъчва изображението на четка за зъби: сиреч, веднага след консумирането на шоколад трябва да си измиете зъбите, защото сладкото разяжда емайла и предизвиква кариес. Е, нима СПИН не е далеч-далеч по-страшен от кариеса?!

 Порнографията не бива да е само зрелище, а и средство за възпитание в сексуална култура, както всяко изкуство. Защото – какво по-висше изкуство и по-велико общуване между хората от сексуалното?… Сексуалният глад или недостигът на секс неизбежно води до пренапрежение, включително до нарушение на хормоналния баланс и до безсъние – предпоставки за появата на хроничен стрес. Не случайно народът ни употребява израза “недое…на жена”, в който влага колкото подигравка, толкова и съжаление.

 Сексуалната незадоволеност си е чиста диагноза и не е нужно да си лекар, за да я поставиш: изразява се в лесна раздразнителност и сприхавост, стигащи до хистерия (от древногръцката дума “хистера” – матка); отслабена имунна система и лесна податливост към инфекциозни болести, неуравновесен характер. От този синдром боледуват и немалко мъже, изпитващи полова недостатъчност. Лечението е само едно: в спешно намиране на подходящия партньор или партньорка. А дотогава той или тя може да бъде потърсен(а) в някой хубав порнографски филм.

Оттам до самозадоволяването, което също е някакво решение (макар и палиативно и временно, но полезно за подложеното на изпитание здраве), има само няколко пръста разстояние…


Публикувано в Научи повече... с етикети , , от д-р Тотко Найденов. Постоянна връзка.
д-р Тотко Найденов

За д-р Тотко Найденов

Д-р Тотко НАЙДЕНОВ е роден на 23 март 1948 г. в Ямбол. Зодия “Овен”. Автор на 30 документално-публицистични и белетристични книги предимно на здравна и медицинска тематика: “Аз, Лекарят”; “И волята е лекарство”; “Съдебните лекари разказват”; “Децата, без които не можем”; “Защо и как се самоубива българинът”; “Здравето и болестите на българите”; “Книга за българските хирурзи”; “Съдба, наречена хирургия”; “Онкологичните болести в България”; “Любовни лекарски истории” (5 преработени и допълнени издания); “Община Баните – кратка рецепта за здраве и дълголетие”; “Майчинството”; “Кратка история на медицината по света и в България” и др. Главен редактор на в. “Български лекар” (излиза от 1993). Един от 4-мата инициатори за възстановяването на Българския лекарски съюз (1988). Създател на професионално-съсловните празници на фармацевтите (24 юни, Еньовден, 1994) и лекарите – Деня на българския лекар (19 октомври, Ден на св. Иван Рилски Чудотворец, 1994); както и на “Чилови дни” (1998); Националния Ден на Спасението (2005); Белиновия симпозиум по УНГ (2000); Националната Среща по здравен мениджмънт “Проф. Тодор Захариев” (2007); най-високото професионално-съсловно отличие “Лекар на България”; званието на с. Славейно, Смолянско “Свещено място на българската медицина” и на Дупница – “Град на фармацията” и др. Учредител и главен секретар на най-масовото здравно неправителствено сдружение Национален Алианс “Живот за България” (в което членуват почти всички национални консултанти по медицина); учредител и председател на Пловдивското лекарско общество; учредител и председател на Клуб “Родопско здраве”. Баща на 4 деца (от 1 брак). За контакти: 0888/80-23-54

2 коментара по „Порнографията като изкуство и не само…

  1. Този, който е писал статията, да прочете за все по – разрастващия се и вреден порнохолизъм. Порнографията е нещо вредно и опасно.

  2. Pingback: Присъдите при насилствен секс - срокове и особености | Здравен блог