Спечели с Фрамар : Споделете тайните на женската сила и спечелете Мака…силата на жените

В една от нашите предишни игри, Фрамар повдигна темата за мъжката сила, която понякога я има, а понякога…е, сещате се, няма я. Най-странното бе, че след играта имаше много обаждания и писма, в които ни поставиха следната тема за размисъл – „кой е по-силен, мъжът или жената?“

В тази игра нека да ви запитаме за  нещо, което за което обичайно не се говори…Силни ли са жените или не? Не показва ли „слабият пол“ чудеса от героизъм, когато ражда или когато носи 2-3 чанти с покупки или когато трябва да защити детето си? И кой е по-силен…мъжете или жените, вечният въпрос…

 Силата на жените…или Мака.

 Маката, известна съща като lepidium meyenii, е едногодишно растение, отглеждано в перу и боливия в андите. Ядливият корен, който прилича на репичка, е основна храна за местното население. Южноамериканките също използват мака от хиляди години, за да се предпазват от умора, да са по-издръжливи и да намаляват стреса. Перуанките започват да използват мака на тригодишна възраст и са здрави, плодовити, продуктивни и издръжливи до доста напреднала възраст. При ежедневно приемане, маката може да повиши женското либидо.

Биофит представя Мака – уникален природен продукт с ефект върху силата ви!

Сертификат на Мака, производство на Био Фит

 

 Специално за читателите на Фрамар, БиоФит предлагат 3 бройки, напълно безплатно

Как можете да спечелите една от тях? Условията са прости…

Разкажете ни за моментите, когато ви е било трудно или е трябвало да демонстрирате огромна сила. Разкажете ни, кое ви е вдъхновявало, за да можете да се преборите с проблемите и да победите.Покажете ни как – любими мисли и цитати, мисълта за любими хора, глътка кафе или любима песен…споделете го!Бъдете честни и искрени, нека наистина да се разбере…кой е по-силен. И кой ще спечели наградата…

 Условия:

Печелят най-интересните и оригинални 3 постинга, по избор на екипа на Фрамар

Броят харесвания във Фейсбук и в блога е решаващ, но не и окончателен фактор за избора им.

Ако решавате да ги споделите в блога, задължително сложете истински електронен адрес, по който да ви намерим.

Дублирани участия или повече от 1 постинг на участник не водят до повишени шансове за успех!

Срок на играта – 15 октомври, 10 часа.

 Подаръците на победителите пътуват с куриерска компания Европът – официалният куриер на Фрамар.

 Повече за вълшебната билка Мака:

Маката, известна съща като lepidium meyenii, е едногодишно растение, отглеждано в перу и боливия в андите. Ядливият корен, който прилича на репичка, е основна храна за местното население. В Перу този корен се цени високо от над 2000 години. Легенди разказват, че воините на инките ядели мака преди битка за сили и издръжливост. Испанските конквистадори я наричали „секс билката на инките.“ Днес маката е известна като перуанския жен-шен, което е абсолютно неправилно. Двете растения са много далече едно от друго в света на растителната еволюция. Според съвременните изследвания , маката може да окаже благоприятно въздействие върху либидото, сексуалната потентност и енергия.

Южноамериканките също използват мака от хиляди години, за да се предпазват от умора, да са по-издръжливи и да намаляват стреса. Перуанките започват да използват мака на тригодишна възраст и са здрави, плодовити, продуктивни и издръжливи до доста напреднала възраст. При ежедневно приемане, маката може да повиши женското либидо.

Хранителната стойност на изсушения корен от мака е висока, тъй като той съдържа съставки, подобни на тези в зърнени култури като ориза и пшеницата. В състава му влизат 60% въглехидрати, 10% протеини, 8,5% влакна и 2,2% липиди, съвкупност от стероли, танини, алкалоиди и сапонини със взаймнодопълващо се действие. Легендарното въздействие на маката върху сексуалната потентност вероятно се дължи на високата концентрация на протеини и други жизненоважни хранителни вещества, при анализ се доказва и наличие на p-methoxybenzyl isothiocyanate вещество на което се преписва и основна роля за действието на мака като афродизиак. Голяма част от протеиновото съдържание на перуанския корен е под формата на аминокиселини, необходими за много процеси в човешкия организъм, сред които и сексуалните функции и плодовитостта. Те също са нужни за производството на съединения, предаващи импулси в нервната система, и играят ключова роля в процесите на сексуална възбуда и физическа издръжливост по време на секс. Основните аминокиселини, влизащи в състава на тези съединения, са фенилаланин, тирозин и хистидин. И трите се откриват в значителни количества в състава на маката. Тя също така съдържа още една аминокиселина – аргинин, за която се смята, че играе роля в поддържането на мъжката плодовитост и жизненост. Мака съдържа екдистерона бета-екдизон, а също и ситостероли и стигмастероли.

Мака – наречена още „естествена виагра“ се използва предимно в борбата срещу стерилитета. В най големите лаборатории за добив на Мака пpeпарати се произвежда от години прахообразно вещество, с което се подпомага  плодовитосттa.
Коренът съдържа важни за организма вещества – белтъци, желязо, цинк, магнезий, калций, въглехидрати, фосфор, захар, подсилващи вещества, минерални вещества, всички витамини и всички хормононаподобяващи субстанции. Всичките те се грижат за оросяването на таза с кръв и подпомагат същевременно за образуването на тестостерона при мъжа и на острогена при жената.

Помощ при бездетни двойки.
- Редовния прием помага при освобождаване от стрес.
- Борба с хронична преумора.
- Изгражда се липсваща енергия.
- Помага срещу нежелание за секс.
- Помага при проблеми с ерекцията.
- При жените подпомага плодовитоста.
- Регулира нередовен цикъл и болки от него.

Препаратът действа при мъжете и жените еднакво.
Няма познати странични действия. В сравнение с фармацевтични продукти, действието на Мака е дълготрайно, а не веднага. Тя снабдява тялото с енергия и нови задвижващи сили.

Хранителни вещества съдържащи се в Мака
- Протеин 11,6%
- Мазнини 0,9%
- Съдържание на вода 10,1%
- Въглехидрати 52,0 %
- Баластни вещества 21,2%
- Хранителни стойности 270 ккал/100 г

Мастни киселини
- еднократно ненаситени Омега 9 с: 13,4%
- многократно ненаситени общо 52,8%
- Омега 6 с: 40%
- Омега 3 с: 12,8%
- Палмитинова киселина 25,4%
- Стеаринова киселина 3,8%
- Хеникозанова киселина 3,8%
- Бехенова киселина 1,4%
- Лигнорцеринова киселина 1,2%

Захари
- Фруктоза 5,9%
- Глюкоза 5,2%
- Захароза 16,6%
- Малтоза 0,1%
- Лактоза 2,1%

 Още за мака в енциклопедията на Фрамар.


23 коментара по „Спечели с Фрамар : Споделете тайните на женската сила и спечелете Мака…силата на жените

 1. Най-голямата сила ти дава майчинството. Не само заради хормоналните промени по време на бременността, болките по раждането, безсънните нощи… Да бъдеш майка означава да забравиш себе си, суетата си, кариерата си, красотата си… в името на това да отгледаш Човек. Затова, когато на една майка й се наложи да защитава детето си – тя става най-силният човек на света!

 2. Мъжете си мислят, че са по-силният пол. Може и да е така физически, но жените са свикнали да „тичат на дълги разстояния“ – тоест те са по-издръжливият пол. Образно казано – мъжете са спринтьори на къси разстояния! Една жена има по-голяма търпимост към болка. Жените взимат решения емоционално, но са готови да поемат и всички негативи. Това не е ли сила?!

 3. Човек изпитва силата си само в най-трудните ситуации и обикновено, когато най-малко очаква. Сила е първо да приемеш фактите и второ – да ги преодолееш. Наложи ми се да бъда силна при една загуба, да продължа беше изпитание. И когато наистина стигнах дъното, събрах сили да отскоча. Не знам как би реагирал един мъж, но знам, че физическата му сила не е достатъчна, трябва и сърце, за да се бориш. Аз го направих и не съжалявам.

 4. Аз самата съм силна жена. Да, така е! Как мога да бъда слаба? На 48 г. останах вдовица. Коварната болест покоси съпругът ми в разцвета на неговия живот. Мислех си, че живота свършва и за мен, но успях да преодолея тези мисли, да стъпя здраво на земята, и да си кажа, че трябва да продължа напред.Работя, радвам се на децата си, на приятелите си и на това, което той ми каза в последните си дни – макар и трудно, трябва да живея. Повярвайте ми, много сила се иска за това.

 5. Аз съм мъж, смятат ме за много силен, тренирал съм културизъм и въпреки това смея да твърдя, че жената е по-силният пол. Та, мъжът не обича да ходи на лекар. Това май си е страх! Не знам как един мъж би понесъл всички прегледи, каквито има една жена през бременността си. Как би носил 9 месеца живот в корема си, и то докато работи. А след това при отглеждането на детето, грижата за дома и всички в него – това е приоритет на силната жена.

 6. Най-трудния момент за мен беше появата на моето дете. Млада, неподготвена и безкрайно уморена от дългите нощи на колики и растящи зъбчета. Останах съвсем сама в отглеждането му и ето една година по късно все още намирам сили всеки ден да съм с него. И как няма. Една усмивка рано сутрин, една прегръдка и едно „мама“ по бебешки и си готов да се будиш всяка сутрин зареден с неизчепаеми сили и да даваш всичко от себе си, за да можеш да си с най-голямото щастие – с своето дете !

 7. Винаги когато ми е било трудно и са ме налягали тежки мисли съм си повтаряла следния цитат „Господи, дай ми сила да променя това което е по силите ми да променя, да приема това, което не мога да променя и да различавам възможното от невъзможното“.

 8. Децата ми са най-важното нещо в моя живот.Те са основният двигател, който ме движи напред и който ми дава сили и надежда да продължа. Искрено се надявам, че всеки човек има нещо, което му дава сили да живее. Аз вярвам в много неща, най-вече в собствените си сили, в приятелите си и в любовта. Това са нещата, които ме карат всяка сутрин да се събуждам с усмивка на лицето и да знам, че каквото и да стане, аз имам нещо, за което да се боря и за което да живея. Всяка сутрин се събуждам с мисълта, че имам страхотни приятели, които винаги ще бъдат до мен и в добро и в зло.Семейството, приятелите ми, любовта и мечтите винаги ще ми дават сили, те ме карат да се чувствам щастлива и осъзнала, че животът е прекалено кратък, за да го изживеем в отчаяние, болка и страх!!!

 9. Най -трудният и вече изживян момент в живота ми е беше и още е ,когато трябваше да сменя своето местожителство ….ново жилище ,нови хора ,няма ги старите мили мои приятели ,няма ги колегите ,няма я мама дори . Опитвам се да съм силна и да се преборя с действтелното отстъствие на любими хора. За момента се справям и ще продължавам ,все пак животът е там където е любимият ,създаваш нов дом , нови връзки , ти си нов човек ,по -чист ,по -внимателен, съвсем нов ,трудно е ЖИВОТА Е КАКЪВТО САМ СИ ГО НАПРАВИШ!

  • Здравей,Албена,напълно те разбирам.Аз самата преди 2 години смених всичко:дом,град,работа…..
   Започнах всичко от начало,без близки,без приятели,без работа.сама сред непознати.нямаше на кой да се оплача ,с кой да се порадвам,дори едно кафе нямаше с кой да изпия.Градът не познавах.Само мъжът до мен.Все едно имах нова самоличност.За това се иска огромна сила.Ще се справиш.Щом си се решила на такава крачка,значи си достатъчно смела и силна.Малко хора го могат това.Поздравявам те!

 10. Сякаш най- много енергия и хъс ми наливат очите на децата ми и това ме прави по силна и уверени. Ако постояно разчитахме на някой, когато се случи да се исправим очи в очи с някой проблем, дали тогава ще сме способни да се справим.По принцип всеки човек има нужда от някой с който да сподели, но понякога обстоятелствата налат сами да се справяме и трябва да сме готови А, децата допълнително ни дават кураж .И чувството, че си сам в смисъл, че ти самият само ти можеш да се справиш с даден проблем и никой друг наистина не може да ти помогне, въпреки моралната подкрепа, чувството на обреченост също действа като катализатор за справяне с проблеми.

 11. Моят най-труден период продължи 2 години-време,през което лягах и ставах с една мисъл“Искам детенце“.Казвах си-“Една болка ако не ни убива ни прави по-силни“….И се оказа точно така-след тези тежки моменти на отчаяние,чувство за безизходица,сега моето малко момченце се радва на една силна мама,която бди над него като орлица,готова да го защити от всеки и всичко!Що се отнася до това кой е по-силния пол-убедена съм,че това са жените!

 12. Тайната на женската сила е в емоционалността! Жената е достатъчно силна, за да се бори за любовта си, достатъчно смела, за да продължи сама. Аз продължих сама, заради децата си и мисля, че всяка майка би го направила. Срещнах много слаби мъже, отказващи да се борят, а твърдяха, че са силният пол. Пожелавам на себе си и на всички жени да не ни се налага да бъдем силни, въпреки че сигурна съм – ще можем да издържим всичко, защото сърцето ни няма да позволи да се откажем!

 13. Да не забравяме, че мъжката енергия /Ян/ и женската енергия /Ин/ са наистина Силни когато са в хармония!Сама по себе си обаче Жената /Ин/ е силна в слабостта си!!! Мекото побеждава твърдото… водата смила – пропуква камъка… верно много бавно… но сигурно като смъртта! Ето ви два цитата в подкрепа на гореказаното: „Силата на Жената не е в това което казва… а поради честотата с която го казва!“… и още: „Веднъж попитали най-великия воин, царят водил най-много войни през живота си – Филип Македонски – коя е била най-тежката му война? Той отвърнал – найтежка и продължителна бе битката ми с моята жена!“

 14. Идеята ми е че Силата на Жената е в нейната мекота и постоянство… Ако трябва да преведа по друг начин -“мекотата“ – това е Любовта й… а постоянството /кога и как/ извира от Мъдростта й… Е, не всяка жена ги има… но онези които ги имат са Божествено Силни!

 15. Аз изгубих маика ми преди 2 години това е наи лошото което може да ти се слу4и.Продължих напред само със силата 4е имам дете и трябва да се боря заради него.

 16. Всички пишат за силата на майчинството-Да така е това е неоспорим факт, но каква сила трябва да имаш когато детето ти, което ти е единственно, след като си го родила, грижила си се за него 23г. и в един момент се разболее и влезе в психиатрично отделение, мажа ти също е болен и няма на кого да разчиташ-трябва и за него да се грижиш! Каква сила трябва да имаш за да се грижиш за тях и в същото време да ходиш на работа, да имаш безупречен външен вид, да си усмихнат и да им даваш сила и кураш да продалжат живота си и да се измъкнат от дупката в която са попаднали наречена Депресия-бичат на днешното време, така я наричам аз тази болес! Тази сила я притежава само една истинска Божественна Жена, Майка и Съпруга! Мъжката сила остана в Митологията отдавна! Силния пол сега сме ние Жените!

 17. Най-трудния момент за мен беше,когато след разпаднал се напълно брак и срещнала голяма си любов,трябваше да избирам-да остана с детето си и непоносимия си мъж или да зарежа всичко и да се отдам на новата,всепоглъщаща любов.Доста време се терзаех,не спях по цели нощи,пеосмислях и пренареждах приоритетите и живота си и накрая реших-искам да живея.да живея пълноценно и шастливо.Макар,че без детето си,щастието едва ли ще е пълно.Но му се отдадох,изцяло.Доводите ми бяха,че малката е вече голяма,ще ме разбере,все пак не я оставям при чужди хора,обичам я,оставих я при всичко що и е познато и с което е расла и което ще и липсва повече от мен.Сега,след няколко години,виждам,че съм постъпила правилно,макар все още да не мога да спя понякога,а в главата ми мислите се бушуват и съм там при нея,виждам я,чувам я,прегръщам я,а до мен вместо тя,спи спокойно новата ми любов.Трудно е да съчетаваш всичко в едно.Жените го могат,майките са най-силните човешки същества на земята,но най трудния избор е тогава,когато трябва да избираш между своето щастие и нечие друго.Това е моят труден избор,а вдъхновението…..то се казва просто-Любов.

  • Весела, не мога да разбера, защо остави детето си при мъж, който явно не е струвал нищо? Не се ли притесняваш?

 18. Весела Коловска, моите уважения, но това твоето не е сила, а слабост…. Как може да си оставиш детето?

 19. Само искам да кажа, че сега гласувах положително за Николов, а ми даде, че не харесвам. нещо не е наред с тези гласувания.

 20. И крайно време е да отговорим за женската сила…
  Смятаме, че победители са:
  antoniq
  Най-трудния момент за мен беше появата на моето дете. Млада, неподготвена и безкрайно уморена от дългите нощи на колики и растящи зъбчета. Останах съвсем сама в отглеждането му и ето една година по късно все още намирам сили всеки ден да съм с него. И как няма. Една усмивка рано сутрин, една прегръдка и едно „мама“ по бебешки и си готов да се будиш всяка сутрин зареден с неизчепаеми сили и да даваш всичко от себе си, за да можеш да си с най-голямото щастие – с своето дете !

  Теодора
  Моят най-труден период продължи 2 години-време,през което лягах и ставах с една мисъл“Искам детенце“.Казвах си-“Една болка ако не ни убива ни прави по-силни“….И се оказа точно така-след тези тежки моменти на отчаяние,чувство за безизходица,сега моето малко момченце се радва на една силна мама,която бди над него като орлица,готова да го защити от всеки и всичко!Що се отнася до това кой е по-силния пол-убедена съм,че това са жените!

  Наталия Иванова
  Жените са най-великото чудо на Земята!
  Жената умее много неща, които мъжете не могат. Те, освен че вършат домакинската работа, са в крак с техниката и модата, а и могат да боравят с отвертки и гаечни ключове. Жените са нежни създания- силни като бурно море, ослепителни като слънцето,нежни като птича песен, уханни като цъфнала цветна градина.
  Бог е дарил жената с една привилегия – тя може да дарява живот. Малкото човече, което е било в нея 9 месеца, е най-голямата благословия за нея. Тя го отглежда, показва му правилния път в живота и носи на плещите си всички негови болки и страдания. . Жената прави саможертви в името на семейството си. Тя е грижовна майка и любяща съпруга. Жената също се е превърнала и в муза за творците. Нейната красота и всеотдайност са основен обект на творчески интерес.

  Моля ви, пишете от мейлите, които сте заявили едно писмо до games@framar.bg с точния си адрес, три имена и телефон, за да можем да ви пуснем Мака – женската сила, не, че вие я нямате! :)