Тя: Има красота в еротичните фотографии

Можете ли да си представите, че има двойки, които запечатват собствените си сексуални преживявания в снимки. И преди да вдигнете укорително вежди и да размахате пръст, няма ли да прочетете първо това интервю с една млада и красива жена, която обича да бъде снимана, при това от постоянния и партньор. Много искахме да приложим и подходящ снимков материал, но решихме да запазим нейната самоличност в тайна. Всички снимки в това интервю могат да бъдат предмет на вашето собствено въображение, а жената от интервюто може да бъде дори и вашата, собствена. Усетете истинските топли цветове на любовта, в еротиката има много, много любов. И я правете, животът е кратък!

Ще се представиш ли на читателите на Фрамар?

- На 32 години съм, не семейна, но имам дългогодишна връзка. Човек на изкуството, арт – дизайнер по образование и професия. Почитател съм на всичко красиво и естетично, което ни заобикаля. И вярвам, че красотата ще спаси света!

 Еротичната фотография…какво е тя през твоя поглед?

- Това е друго измерение, наслада за сетивата. Би могла да бъде същевременно и романтика. Еротичната фотография е изкуство, снимките са картини с по-специален характер и съдържание.

Коя бе твоята първа снимка, кога и къде? Имаше ли притеснения, че заставаш гола пред камера?

- Започнах да се снимам още в ученическите години. Правила съм го на красиви и отпускащи места, с приятен интериор, който допълнително допринася да се получи нещо качествено и със стил. Не съм имала притеснения, защото винаги е било по мое желание, а и съм намирала подкрепа от близък до мен човек – моя приятел.

Нека да подчертаем, че ти правиш еротична фотография за домашна употреба, а не за комерсиални цели. Никога ли не те е хващало страх, че някоя от твоите снимки ще „избяга“ от теб и ще станеш тема за разговор в квартала или града?

- Напротив, тази фотография, която е за домашна употреба е по-защитена от комерсиалната. Тя си е за лично ползване все пак. Няма как да попадне в ръцете на случайни хора. И точно за това смятам, че е приятно и полезно, всеки да има смелостта да си направи едни такива по-специални снимки. Най-малкото да се позабавлява.

Всяко голо тяло ли е красиво? Има ли красота в еротичната фотография?

- Едно здраво тяло с приятни пропорции и симетрия със сигурност е красиво. За това трябва да се грижим за него и да го поддържаме в добра форма. Така спокойно ще можем да го излагаме на показ, дори и голо. Разбира се, че има красота в еротичната фотография! Все пак говорим за еротика, а не за порно.

Кой режисира снимките ти и как избирате къде да снимате? Случвало ли се е да бъдеш изненадана някъде?

- Аз и моя партньор сме режисьорите на нашите еротични приключения с фотоапарата. Както споделих, местата, на които обичаме това да се случва, държим да бъдат красиви, спокойни и предразполагащи за една красива фотосесия. Прекрасно е, когато се получат едни наистина естетично издържани фотографии. Всичко трябва да става интелигентно с идея, да е издържано. Не ни се е случвало да бъдем изненадани, все пак това, което се случва е нещо интимно. Винаги сме съобразявали къде сме и какво правим.

Как приема снимките твоя партньор, който очевидно е човекът зад камерата? Притеснява ли се от ролята си?

- Да, той е човекът зад камерата и се справя отлично с това! Няма от какво да се притеснява, та нали пред обектива е неговото момиче. Това може само да го радва. Защото самия процес носи много приятно и магнетично усещане. Усещане за близост, за интимност и задължително трябва да се усети.

 Изпитваш ли удоволствие от позирането пред апарата? Подобрява ли това сексуалния ти живот?

- Ако не изпитвах удоволствие нямаше да го правя. Това е като всяко друго нещо – имаш желание да го правиш или не, зависи какво ти носи като усещане. Разбира се, че действа добре на сексуалния живот. За това го препоръчвам на всички.

Не смятате ли, че преминавате някакви ограничения, защо голите фотографии са смятани за „компромати” или „нещо срамно”?

- Според мен това са някакви комплекси. Всяко нещо има своите последици разбира се, и аз поемам своите, излагайки голото си тяло. Но не се притеснявам, защото във фотографиите , които правя няма нищо вулгарно и компрометиращо за мен самата. А все пак те са за лично ползване, не ги натрапват на никого.

 Кое е най-странното място, на което сте правили снимки?

- Затруднявам се на този въпрос. Странно място?! Хмм…не се сещам. По-скоро търся удобните и хубавите места. Странното за мен би било неудобно.

Каква е твоята идея за една романтична и чувствена вечер?

- Двама влюбени, в красива стая в легло с балдахин. Мека светлина от много горящи свещи, разпръскващи успокояващ аромат и тиха, приятна музика. Бутилка хубаво вино. Много нежност и целувки навсякъде;)

Умее ли българският мъж да забавлява и предразположи една жена? Или е точно обратното, жените го предизвикват?

- Българският мъж е истински мъж! Умее да бъде кавалер, да бъде помощ за жената в домакинството и отглеждането на децата в семейството. Но забелязвам, че в днешно време, той губи инициативност в контактите, във вземането на решения. Навярно, това се дължи на желанието му да даде свобода на жената, да й даде възможност за избор. А може би и на мъжете им харесва да бъдат закриляни и ухажвани…

 Къде еротиката минава в порно?

- Когато има вулгарност, насилие над личността в някаква степен.

Със сигурност това интервю ще бъде четено хиляди пъти. Какво искаш да пожелаеш на хората, които го четат?

- Много ще се радвам, хората, които прочетат тези редове, да намерят някои истини за себе си, да придобият смелост и увереност в постъпките и желанията си. Да нямат спирачки, за нещата, които им харесва да правят. Да се чувстват свободни и живи!

 


Коментарите са забранени.