Спечели с Фрамар: Възможно ли е здравословното хранене в офиса – протеиновата вафла – една добра алтернатива на сладкишите и бързите закуски

Стърже ли ви стомаха? У дома е много лесно, отваряте хладилника, там има няколко вкусни неща, салатка, нещо за пиене…готови сме. Но това далеч не е така възможно в офисите, където имаме 1 час почивка, често няма как да отидем до дома, а заведенията наоколо са твърде скъпи. Често се спираме на вариант да похапнем и на бюрото – солети, вафли, парче сладкиш, баница, често обилно полети със газирани напитки или няколко кафета с много захар. И на края на деня ставаме, за да седнем в колата, у дома се нахвърляме на една голяма вечеря, лягаме и така всеки ден. Омагьосан кръг, нали?
Често си обещаваме да променим нещо, защото от обедното хранене зависят толкова много неща след това – ужасният глад привечер, тежкият и неспокоен сън, лошото настроение сутрин и така нататък…наистина една история без край.
Вариантите са няколко – да ходим до дома, да намерим близък ресторант в който да похапваме здравословно, да си носим храна от дома или…протеинова вафла.
Те са една много добра алтернатива на нездравословното хранене и тъпченето с калорични въглехидрати. От няколко месеца ние предлагаме на пазара и новите български протеинови вафли Фитнес. Те са представени в пет вкуса:

шоколад

Шоколадгорски плодове

кокос

ванилия

ягода и бял шоколад.

Изглеждат вкусно, нали? Даваме ви шанс да опитате от тях, съвсем безплатно

Как ли?
Разкажете ни как се храните, докато работите. Има ли някакви особености вашата диета в офиса? Можете ли да твърдите, че се храните здравословно? Как ви се отразява менюто от солети и сладкиши? Опитвали ли сте се да промените тази стандартна офис храна?

Награден фонд:

Най-интересните и добре написани 5 отговора печелят по един комплект протеинови вафли!

Условия:

Печелят най-интересните и оригинални 5 коментара, по избор на екипа на Фрамар.

Броят харесвания във Фейсбук и в блога е решаващ, но не и окончателен фактор за избора им.

Ако решавате да ги споделите в блога, задължително сложете истински електронен адрес, по който да ви намерим.

Дублирани участия или повече от 1 постинг на участник не водят до повишени шансове за успех!
Срок на играта – 31 януари, 2012, 10 часа.
Подаръците на победителите пътуват с куриерска компания Европът – официалният куриер на Фрамар.

Можем ли да се храним здравословно, докато сме на работа?

  • Да. (62%, 163 Votes)
  • Не. (27%, 70 Votes)
  • Да, но изисква толкова усилия, че не си струва. (11%, 30 Votes)

Total Voters: 263

Loading ... Loading ...


21 коментара по „Спечели с Фрамар: Възможно ли е здравословното хранене в офиса – протеиновата вафла – една добра алтернатива на сладкишите и бързите закуски

  1. Здравейте, работя в магазинче за сладки и солени боклучета…само това е достатъчно да не продължавам с обясненията,нали :) Работя по 15 часа без обедна почивка и без възможност да се нахраня спокойно. Най – лесно ми е да сдъвча бързо каквото ми попадне. Особено всякакви вафли и десертчета, които освен, че ме засищат за момента и ме успокояват.
    Ставам в 5.15 сутрин и толкова рано тъй като не съм гладна, имам чувството, че цял ден ще е така и не си взимам нищо малко по – хранително. Но…както всички знаем, това не е добре. Напоследък си нося овесени ядки, сушени плодове, пакетчета чай – като тръгвам за работа, все едно се приготвям за битка. Затова идеята за вашите протеинови вафли ми се видя толкова интересна :)

  2. Здравеите да ви разкажа аз сега една моя история ученик съм не работя в момента,но съм работил не в офис а в шивашко ателие!!!Имаме почивка нали всичките работници 1-Закуска, и Обедна почивка и така!!!Незнам дали съм се хранил здравословно но като съм бил на работа винаги съм си вземал да хапвам лека храна която да не ми се подуе стомаха :) )) Вземал съм си Руло с количка за закуска по-принцип немога да закусвам сутринта нямам апетит тогава,но на обед си вземам,баничка с боза знам че това ще ви заинтересува но е самата истина само вечр се храня здравословно в вкъщи ям зеленчуци,плодове и сладкиши и т.н това е моята история как се храня здравословно или не се храня здравословно!!!! Довиждане…!!!!

  3. Аз на работното си място си признавам ,че не се храня здравословно.Сутрин закусвам в къщи с чай от билки които лятото берем и препечена филия с масло и яйце или сирени,но на обяд не е така купувам си баничка или сандвич може и кроасан.Вечер се прибирам изгладняла като вълк и се нахвърлям на храната и пада голямото ядене.Здравословно или не това е положението при мен.Мисля ,че вашите протеинови вафли са добра алтернатива,за да не се тъпчем с въглехидрати.

  4. Мога да твърдя ,че не храня никак здравословно ,обикновено хапвам някакъв сандвич или кроасан или най-често нищо ,защото имам неотложна работа която трябва да свърша.Това води до редица проблеми спада ми кръвното налягане и страдам от нередовен стомах който пък води до други сериозни проблеми .

  5. Старая се да се храня здравословно, доколкото е възможно. Наблюденията ми показват, че българите по принцип не обръщаме особено внимание на това, с което се храним навън. Повечето хора не закусват, на обяд хапват сандвич или друг вид фаст фуд, и вечерта, примрели от глад се нахвърлят на всичко, до което се докопат. Така се излапват огромни количества храна, килограмите се трупат. Колегите в офиса ми се смееха, че си нося салати и други неща за хапване в пластмасови кутии, но това е по-добра алтернатива от сандвич с неизвестен произход, мазен шницел или баничка с айрян, в който има всичко друго, но не и кисело мляко. Когато усетя глад (пък и не само тогава :) , хапвам ядки, кисело мляко или плод. Заведенията, в които може да се хапне, уж предлагат някакво разнообразие, но никога не се знае дали мазнината, използвана в манджата, не е втора или трета употреба. Затова обикновено залагам на някакъв вид скара и салата, или си нося сандвич, който съм направила (ако не ме е домързяло сутринта). Закусвам стабилно, през деня хапвам няколко пъти по нещо и вечер не преяждам- според мен това се доближава до идеалния хранителен режим. Протеиновите вафли също са изпробван вариант – наистина засищат.

  6. Здравейте,
    аз смятам, че се храня много здравословно, въпреки, че работя в офис. С колежката вместо да ядем солети и други „боклуци“ си носим плод – я ябълка, круша или според сезона. Това е за междинно хранене, когато огладнеем. На обяд или си носим нещо сготвено или отиваме до близкото заведение или магазин, от къде винаги можем да си вземем салатка, супичка или нещо готвено.
    Следобедното подхапване, ако въобще има пак е плод. Закуската въобще не я коментирам, т.к. тя е задължително перо. Заради това смятам, че е напълно възможно да се работи в офис и да се храни човек здравословно, всичко е въпрос на навик и на желание.

  7. Здравейте,
    аз ям по един път на ден и гледам да го правя винаги непосредствено преди да изляза и да се движа. Не съм чел никъде правилно ли е или не, просто с времето стигнах до този извод. Понеже работя докъм 17.00 часа, ям след работа и то колкото си искам и каквото си искам. Следват пет, а и повече, километра пеш до нас. Съжалявам за фирмите от градския транспорт, но това е положението – ще минат и без мен :)
    Преди хапвах сутрин и обед, а вечер съвсем малко. Така станах почти 100 килограма и си казах: Стига. Хванах се с драконовска диета. Свалих доста, сега съм 74-75, чувствам се добре и от половин година не съм мръднал, водейки ей-този хранителен режим, който описах горе. Някои ще кажат, че това е неправилно хранене. Да, но преди, когато гонех стоте килца, получих възпаление на троичен нерв. И сами можете да проверите в интернет – това е нелечимо заболяване, което се появява при възпаление на зъб. Болките са неприятни и не може да се спи. Докато отслабвах ме беше страх това възпаление да не се разшири и навътре в мозъка и да взема, че да изчезна съвсем. А то какво се получи – свалих килограмите и болките в нерва изчезнаха. Дори не знам възпален ли е още, не ли. Та това е.

  8. Работя в офис-магазин с работно време от 9.00-18.00ч.Нямам време за храна сутрин ,а само за кафе.През обедната почивка хапвам пица или нещо подобно .А следобед си хапвам нещо сладко и ми се отразяма доста добре.Относно здравословното хранене явно не се храня така,понеже от 1 месец ме боли стомаха и се наложи да си променя стандартното хранене по съвсем различен начин.Сега през обедната почивка си вземам банани и мандарини,но сладкото следобед продължавам да си вземам и засега се чувствам по добре.

  9. Когато е на работа в офиса (място с пречки и капани за фината фигура), човек не рядко се сблъсква с проблеми, свързани с храненето. Това, което често се наблюдава, е ограничено хранене през деня и узурпиране на хладилника вечер. Това естествено е най-лошият момент от здравословния начин на живот. През деня повечето работещи пред ПС-тата си, които познавам консумират сандвичи, солети, дори и чипс – “junk foods”, само и само за да заситят глада си. Xапването на тези неподходящи неща може да доведе единствено до хлъстинки за работещия и те не носят никаква полза на организма.
    В избрания от мен хранителен режим следвам следната максима: „Изяж закуската си като крал, обядвай като принц, и вечеряй като просяк”.!
    Без сутрешната храна огладнявам много бързо на работното си място. Това може да ме накара да ям всевъзможни висококалорични бисквитки или шоколадчета, а това никак няма да е добре за талията ми. Единствено в такива случаи бих се възползвала от някое протеиново десертче, което няма да наруши моя баланс.
    Хлебните и сладкарски изделия за бърза приятка като солети и сладкиши влияят отрицателно върху фигурата ми, но и увеличават апетита ми. Затова с най-голямо удоволствие и без терзания бих си хапнала протеинова вафличка.
    Основно правило, което спазвам също, е винаги да имам под ръка някое плодче, което да хапвам, когато внезапно ми се прияде. За хормон на щастието си хапвам сладки бананчета, които освен това съм чела, че са много полезни при интензивна умствена и физическа работа и за укрепване на имунната система. През деня в офиса консумирам вода и чайове в големи количества, тъй като те потискам глада ми и се чувствам с пълно коремче. Бюрото си снабдявам със запаси от моркови по някой път, орехи, зърнени кълнове или крекери.
    За напитки използвам прясни сокове от ечемик, пшеница или всякаква комбинация от зелени храни, когато имам време да си ги подготвя предварително. Те са изключително стимулиращи за имунната система и оформят един невероятен хранителен заряд и са обикновено питателни и богати на витамини.
    За някои дни си подготвям вкъщи от предишната вечер още следната комбинация: салата, варени картофки или яйца, както и няколко резена шунка. Печените картофки пък понижават нивото на холестерина и помагат при отслабване и могат да ни осигурят необходимото количество въглехидрати, калий и фосфор. Затова колегите често ми завиждат благородно. Освен това залагам на млечните продукти: кисело мляко, извара, плодови млекца и други вкусни и питателни храни. Протеиновите вафлички също са част от моята приготвена храна за офис деня! Нерядно се запасявам и с такава здравословна храна: в бюрото ми има запаси от сурови ядки, кашкавал, консерва сардини, ръжени сухари, няколко ябълки.
    За да се чувствам по-комфортно в кожата си, обядвам по-далече от бюрото си и по възможност отивам пеша до заведението, където обядвам с колегите.
    Когато реша да предприема стъпки за преминаване към по-лек хранителен режим, докато се храня, не посягам към хляба изобщо. Аз често си хапвам бадеми – до 15 бр. като чудесно допълнение към бедния ми на въглехидрати живот. За десерт комбинирам успешно сирене и плодове, а за подсладител използвам единствено ксилитол.
    Аз лично не съм особено за натуралните сокове, тъй като съм наясно, че тази подсладена напитка съдържа едва 10% истински плод. Така също не консумирам на работното си място и газирани напитки. Затова пък съм голяма привърженичка на фрешовете.
    В такива случаи започвам да мисля за истинска храна от гледна точка на протеините (и мазнините), като се снабдявам с ядки, сирене, твърдо сварени яйца, пилешко месо, а забравям за чипса или пуканките, или шоколадовите бисквити в свободното време. Често в „диетичните си дни“ консумирам печени зеленчуци като чушки, моркови, цвекло и лук на фурна, напръскани със зехтин.
    Ще споделя с вас една кратка рецепта, с която лесно можете да потиснете апетита, като същевременно тя доставя необходимите за организма ни минерални вещества. За целта смесваме по една супена лъжица сусам и тахан и растителна соя и намазваме сместа върху целина, маруля или дори нискокалорични бисквити.
    Основно правило, което спазвам е да превърна времето си за хранене само във време за хранене, а не за четене на вестник или друго занимание, което да ме кара да поглъщам ненужно количество храна.
    Редовната физическа активност е също толкова важна за здравия организъм, колкото храната. Ежедневните тренировки, разходки в парка, каране на колело до работа са чудесен пример да поддържам добра форма. До 30 мин. дневно натоварване е напълно достатъчно, за да се намали кръвното налягане, кръвната захар и холестерола. Спортът предпазва организма от затлъстяване и отпускане, и допринася за добър сън, спокойствие, укрепване на костите, мускулите и ставите.
    Нека да направим здравословното хранене в офиса мисията възможна!!!

  10. Докато работя (уча) апетита ми няма захранване,защото се изтощавам и тази изтощеност трябва да се превъзмогне някак си.Моят начин е с храненето с нездравословна храна,като например джоб(сандвич) от пържени картофи със салата(по избор) .През всяко междучасие хапвам най-различни сладкиши,шоколади,вафли…каквото ми падне.
    Когато съм на диета,ям зърнени закуски и плодове,но не ме засища,не му стига на дебелото ми черво.Диетите не са за мен.Първи ден не ям,втори ден не ям….след 40 дена помен ми правят.Ако ям само солети и сладкиши,ще съм постоянно гладна,няма смисъл..По-добре да хапвам по едно от десертчетата FITNESS хем са полезни,хем са и вкусни и има всички мои любими вкусове.Колко пъти съм се пробвала да зарежа нездравословната храна,защото външно и вътрешно се отразява на тялото и организма.Голяма вина имат хората около нас(работното място),защото те се тъпчат с любимите ни храни,докато ние умираме от глад или ръфаме най-различни плодове.И те имат калории,но не чак толкова.Няма храна,която не съм опитвала и определено тези протеинови вафли печелят златния медал.

  11. Здравейте вафлите са заместител на едно ядене, лесно удобно практично то е като дозата протеин, взимаш и гълташ на крак. Когато нямаш време да вадиш кутия да готвиш.За мен това е една отлична алтрнатива.

  12. Разбира се, че се храня здравословно. Винаги намирам време за една обилна закуска, която ме „зарежда“ с енергия и ми дава сили за дълъг и натоварен работен ден. Обядвам стабилно през почивката, без да правя компромиси със себе си, избягвам всякаква нездравословна храна от сорта на чипсове и солети, която само „залъгва“ глада. Хората с пълно право са казали: „Закуската изяж сам, обядът сподели с приятел, а вечерята остави за врага си“ и в тези думи има голяма доза истина! Убедила съм се сама, че е така. Преди не отдавах толкова голямо значение на здравословното хранене, но сега е различно и ползите от него са налице – чувствам се един нов човек. Не го пренебрегвайте и вие при никакви обстоятелства!!!

  13. Аз лично когато работех, основно наблягах на пици и сандвичи. В много от случайте имах толкова задачи, че не бих го нарекла точно хранене. По някоя хапка от време на време. Когато забременят храненето се превърна в приоритет за мен. Плодовете, киселото мляко и водата взеха превес над баничките, пицата и сандвичите. За мое щастие сега и кафето отказах, като го замених с чай. Радвам се на страхотен метаболизам и се чувствам перфектно.

  14. Работя в офис и съм както се казва на бюро, пред компютър и телефон, без никакви физически натоварвания. Въпреки това, имам раздразнен стомах и трябва да ям по малко, но на често! Това и правя, като в шкафчето си винаги имам разни дребни и опаковани вкусотии. Ама това е до време, защото все пак идва момент, в което организмът си иска сериозна храна, но при нас няма фиксирана обедна почивка и понякога се храним чак в 15ч., при което на човек може да му прилошее, ако не е хапнал нещо, макар и не толкова здравословно. Знам, че има начин въпреки това да се постарая да хапвам поне плодове, защото те са пълни с витамини, но за съжаление нямам навика, и много рядко се случва да хапна ябълка, банан …

  15. Не се ограничавам от храна. Храня се разнообразно. Консумирам много течности. Не мога да твърдя, че се храня здравослно. Но обичам да си взима мкисело мляко и бисквити с овес. Действат доста освежаващо за натоварен в моят случай учебен ден :) Понякога ям и плодове :)

  16. Здравейте! Аз работя като учителка и за да мога да се храня здравословно трябва набързо да отида през междучасието и да си купя нещо… често в училищните лавки и магазинчета има само сладки неща, баници, пици, които аз обичам, но ям рядко. За да поддържам добра форма се храня 4 – 5 пъти на ден с малки порции, доста белтъчини и зеленчуци. За закуска хапвам овесени ядки с кисело мляко, за обяд – 100 гр. пилешко месо и салата, за следобяд – плод, зеленчук или шепа сурови ядки и за вечеря отново месо или 2 – 3 яйца със салатка. Тренирам редовно и пия много вода. Това е от мен, надявам се да съм ви била полезна, защото този режим е здравословен – аз си нося от вкъщи и ям спокойно на работното място. Мисля, че тези вафлички ще се чудесна алтернатива, с която да заместя едно от моите хранения!

  17. Здравословното хранене е възможно винаги когато човек има желание, дори и в офиса!
    Сутрин преди тръгване за работа хапвам овесени трици с лъжичка счукано ленено семе, заляти с прясно мляко. Към 10ч изпивам чаша кафе и изяждам 1 ябълка. Малко по-сложен е обяда, тъй като до офиса няма подходящо място за хапване. Затова си носим обяд приготвен вкъщи. Аз най-често си приготвям салата и някакво печено месо, в повечето случаи пилешко филе или свинско контра филе. Със следобедното кафе си хапвам блокче черен шоколад, като в дни с повече работа и напрежение прекалявам малко :) ! Вечер си хапвам каквото искам, като спазвам разделно хранене.

  18. Здравейте,
    опивала съм (защото в момента не работя)да се храня здравословно и съм успявала. Нужно е малко повече самоконтрол и воля, защото винаги ще намери някой мил колега да те почерпи с вафличка, бонбонче, бисквитка и някак не върви да отговориш: “ Мерси, но аз си нося ябълка от вкъщи „или нещо подобно. Но който си постави това за цел може да го постигне.
    Смятам, че вече е много по-лесно да се храним здравословно, дори и на роботното място. Винаги можем да приготвим нещо здравословно в къщи и да го занесем в офиса, а и все повече заведения предлагат балансирани и диетични менюта.
    На мен лично бързите закуски като солетки, бисквитки и подобни ми се отразяват пагубно на фигурата, а и като допълнение заседналия начин на живот ефекта е наднормено тегло. Когато се върна отново на работа ще се постарая да се храня здравословно. Все пак здравето е най-важно ;)

  19. Да е честито на победителите!
    След дълъг и лаком преглед на мненията ви, ето и 5 победителя:
    - Галя Орманджиева
    - Ренета Тошкова
    - Божшидар Божков
    - Ася Алексиева
    - Цветана Петрова

    Моля, пишете ни на games@framar.bg с точните си адреси и телефони, за да можем да ви пуснем наградите.
    Да припомня, пишете от електронните пощи, с които сте участвали в играта!

  20. Много благодаря за наградата! С удоволствие ще си похапна вафлите :)