Сексът като рецепта за разхубавяване

Срещам онзи ден по улиците на града моя близка позната, която никога не е блестяла с кой знае колко впечатляващ външен вид. Аз съм се свила в якенцето, а нея… нея не мога да я позная, тя е отслабнала, разхубавена, просто свети! Лети по тротоара, обира погледите на жени и мъже около себе си, абсолютно няма начин да я подминеш, без да я забележиш. Не успявам да се сдържа и най-нетактично я почвам – какво става с теб, бе човек, диета ли пазиш, на СПА ли ходиш, какво се е случило, прекрасна си… „А, нищо, нищо особено”, получавам като отговор. „Е, не е нищо – продължавам да упорствам, криеш си тайната, а?” В крайна сметка сядаме в най-близкото кафе, поръчваме резонния за сезона чай с мед, а аз питам ли питам, при което нахалството ми най-накрая е възнаградено и ми става ясно, че причината е мъж. Дамата е влюбена и то съвсем не на шега. Като малко момиченце се захилва, само щом спомене за тръпката, която я е сполетяла (като за протокола отбелязвам, че дамата е в златната възраст между 35 и 40 и иначе си е щастливо разведена).

Щастливо, ама недотам се оказва е било (поне до този момент) интимното й статукво, защото увлечението, което я е споходило тези дни я е направило наистина неотразима – сладка радост се излъчва от всяка нежна пора на лицето й, а очите са като по Яворов – само блясък, музика и лъчи.

За сетен път се убеждавам, че любовта въобще и редовният секс, който я съпътства в частност, са не само благодат за душата, но са и най-добрата рецепта за хубост. Какви могат са причините за това? Да започнем отначало – влюбваш се. Първият, пряк и непосредствен ефект от това е, че хормоните започват да бушуват, политаш от щастие (вътрешно), а вследствие от това не знам какво точно става, но лицето и тялото ти (външно) стават почти като на модна икона. Може би причината за това е в настроението, може би изглаждането на бръчиците и светлината в зениците идват от това, че намръщената, или поне унила ежедневна физиономия е заменена от леко играеща тайнствена усмивчица, напомняща за това, което се е случило снощи. Може би всичко си има съвсем прозаично физиологично обяснение – например тайнството може да се крие в редовния оргазъм или както се казва в един от последните вицове, които четох «Жена, която вика нощем, мълчи (и бих добавила и се усмихва) денем». Само бих искала да вметна като доказателство и факта, че вибраторът е измислен именно в процеса на търсене на лечение на женската хистерия, а това вече над 100 години ни доказва, че сексуално активните и сексуално задоволени жени са по-слабо предразположени и към психични проблеми, като неврози и депресия например, а пък кому ли би се харесала нервна или депресирана жена… Още един плюс е, че честите креватни занимания, освен всичко друго са и по-приятният вид фитнес, те горят калории разбира се и това също съвсем не откритие, но така или иначе не може да отрече, че резултатът върху външния вид е неизменно положителен.

Само че като говорим за това, ми се иска да направя важно уточнение – лично аз намирам, че уникалното въздействие на секса върху външния вид не е просто така, не става ако е направен „за спорта”, а само и единствено ако е придружен от съответното чувство на влюбеност. Само тогава е налице онова истинското разцъфтяване, което не може да се сравни с нищо друго, което е непостижимо и при строги диети, и при провеждане на специални очистващи процедури, и при козметични повлиявания, и при всякакви други подобни тунинги. Толкова за внезапно и рязко разхубавените жени. Не знам дали така стоят нещата и при мъжете, но по-скоро и там се крие някакъв подобен секрет, защото имам познат, който се радва на отличен външен вид за възрастта си. Та той твърди следното: „Рецептата ми за вечна младост е проста, евтина и постижима за всеки – необходимо е по-малко да се яде и повече да се е*е.”


Коментарите са забранени.