Легендата Marky Ramone от The Ramones – отново с концерт в България

Марки Рамоун – последният жив член на създателите на пънк-рока и носител на Грами за цялостно творчество идва у нас на 11 април. Екип на Фрамар ще посети и отрази събитието, специално за вас!

Marky Ramone – последният жив член на емблематичните създатели на пънк-рока The Ramones – пристига в България за втори път! У нас той ще изнесе 2 концерта – на 11 април в София, клуб R.B.F.(квартал „ Хаджи Димитър) и на 12 април в Пловдив, в Stage 51.

Marky идва за втори път у нас, след паметния концерт пред над 800 фена през 2008 година. Той ще свири у нас с новата си формация – Marky Ramone’s Blitzkrieg – супергрупа, в която пее Michale Graves – вокалист на култовите Misfits. В компанията са още Graham Van derVeen на бас и Crazy Joe – китара. Заедно те свирят репертоар, съставен изцяло от песни на The Ramones, включващ всички големи хитове на групата.

Българската публика ще се срещне с Marky Ramone само година след като барабанистът получава най-голямото отличие в света на музиката – Грами за цялостно творчество. Групи като Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam, The Offspring, Green Day, Kiss, U2 и Bruce Springsteen изпълняват на концертите си песни на The Ramones, а Metallica твърдят, че любимите им банди са The Ramones и Misfits.

Хитове като Sheena is а Punk Roker, Blitzkrieg Bop, I Wanna Be Sedated и Rock N’ Roll High School са неизменно в плей-листите на почти всички рок радиостанции по света, а през април ще имаме удоволствието да ги чуем и на живо!

Биография:

Marky Ramone’s Blitzkrieg се събират в сегашния си състав през 2009 година. Marky Ramone е барабанист на The Ramones 15 години – от 1978 до 1983 година и от 1987 до 1996-а. В тези периоди те издават дебютния Road to Ruin (включващ хита I Wanna Be Sedated), филма Rock ‘n’ Roll High School и последвалите End Of The Century, Pleasant Dreams и Subterranean Jungle.

Преди да се включи в групата, е свирил с емблематични имена на американската пънк и хард рок сцена. С Ramones осъществява над 1700 концерта и повече от 15 студийни записа. През 2001 Ramones стават част от рокендрол залата на славата, MTV ги удостоява с награда за цялостно творчество (връчена от Bono от U2) и DVD-компилацията с техните домашно заснети клипове (предимно – дело на Марки) добива златен статус в над 15 страни.

За жалост това е и моментът, в който членовете на групата започват да напускат този свят и до 2004 последователно си отиват Joey, Johnny и Dee Dee Ramone.

В момента Marky е единственият жив член на групата, който не спира активно да се занимава с музика. Той концертира с групата си Marky Ramone’s Blitzkreig, вече пета година е DJ по Sirius/XM Satellite Radio, където води собственото си шоу ‘Marky Ramone’s Punk Rock Blitzkrieg, осъществил е неизброимо количество телевизионни участия в сериали и вечерни шоута.

Билетите за двата концерта у нас са в изключително ограничени количества – по 300 на концерт и се разпространяват само в мрежата на Eventim на цена от 25 лева (промоционално до изчерпване на количествата). Цените на билетите в деня на концерта в София е 40 лева, а в Пловдив 35 лева.

Линкове:

http://markyramone.com

http://en.wikipedia.org/wiki/Marky_Ramone

http://en.wikipedia.org/wiki/Ramones


Коментарите са забранени.