Спечели с Фрамар: Скритата сила на водата и бутилките Флашка

„В целия свят няма нищо по-меко и по-податливо от водата, но тя надделява над твърдото и здравото. Никой не може да я преодолее, въпреки че всеки може да я победи. Податливото побеждава здравото. Мекото преодолява твърдото. Всички знаят това, но никой не се осмелява да действа така.” Лао Дзъ 

Водата е неизменна част от нашето ежедневие, тя е 71 % от цялата повърхност на планетата, смята се, че тя е била средата, в която са се развили първите организми, тя представлява и 75% от човешкия организъм. Не веднъж силата й е била възпявана от поети и писатели, водата присъства във фолклора на всички народи и не веднъж човек се е прекланял пред нейната сила и мощ.

Бутилките Флашка стартират тази игра, за да подарят 3 бутилки на читателите на Фрамар.

Стъклото на бутилките съдържа 71% силиций, в който информацията е отпечатана посредством специално устройство. Информацията се предава чрез квантовото поле на водата. Тази технология значително подобрява качеството на водата (по-ниска генотоксичност, по-ниско повърхностно напрежение и по-ниска стойност на редокс потенциала). Водните клъстери стават по-малки и по-добре организирани – за 5 минути чешмяната вода се трансформира в жива вода. Освен това е установено, че структурата на водата става подобна на тази на чистата изворна вода и придобива по-мек и приятен вкус.

Как да спечелим:

Разкажете ни какви митове, поверия и ритуали свързани с водата сте чували? Знаете ли, че водата има памет? Къде се крие силата на тази живителна течност?

Награден фонд:

Трите най-оригинално написаните митове, поверия и ритуали ще получат бутилка Флашка.

Условия:
Печелят най-интересните и оригинални 3 коментара, по избор на екипа на Фрамар. Броят харесвания във Фейсбук и в блога е решаващ, но не и окончателен фактор за избора им. Ако решавате да ги споделите в блога, задължително сложете истински електронен адрес, по който да ви намерим. Дублирани участия или повече от 1 постинг на участник не водят до повишени шансове за успех! Копирани постове от вече съществуващи теми и страници в интернет НЕ УЧАСТВАТ в надпреварата и няма да бъдат номинирани. Бъдете оригинални!
Срок на играта – 5 юли, 2012, 10 часа.

Подаръците на победителите пътуват с куриерска компания Европът – официалният куриер на Фрамар.


31 коментара по „Спечели с Фрамар: Скритата сила на водата и бутилките Флашка

 1. КОПИРАНО СЪДЪРЖАНИЕ!
  Древните са боготворили водата за нейната животворяща същност. Те са предавали огромен респект към изворите, големите водни масиви и подземните води. Силната жива и мъртва вода, заредена с различни енергии, е основно средство за въздействие на вещерите, шаманите и лечителите.
  Въпросът за “паметта” на водата е изключително интересен. Едва ли без това нейно свойство може да се обясни зараждането на живата материя. Доказано е, че водата има огромен потенциал на запаметяване. Тя има необикновени физични и химични свойства. Резултатите от експерименти проведени в много държави показват, че водата възприема и запаметява всяко въздействие, което става около нея.Интересно е ,че водата отразява съзнанието на човечеството и може „да се замърсява духовно“. Тя попива цялата злоба, завист и стрес, и когато попадне в организма ни, е почти мъртва. Информационния боклук отравя водата, натрупвайки се в нейната памет. Това може да накара водата да „полудее“.
  Едно от уникалните й свойства обаче е, че тя може да се пречиства. Когато се изпарява, водата се отърсва от боклука, натрупан в нея и си връща началната структура, т.е. програмата на живота.
  Може да се изпише много за нея.Има толкова свойства, за които даже и не подозираме.

 2. Преди повече от година и половина гледах по телевизията, че водата може да се зареди със силата на мисълта, не знаех мит ли е, доказано е!
  Стана ми интересно и реших да опитам.
  Започнах преди всяка изпита чаша с вода да си мисля, как ще ми помогне да отслабна :)
  Когато започнах тежах 90 килограма, година след това тежах вече 60 килограма, и само с 4-5 литра заредена от мен вода със собствената ми мисъл, че искам да ми помогне и да ми пречисти организма, за да отслабна :)

 3. КОПИРАНО СЪДЪРЖАНИЕ!
  Виж как гълъбът се спуска над главата на този мъж. Мъжът е Исус. Сега той е на около трийсет години. А другият мъж с него е Йоан. Ние вече знаем нещо за него. Спомняш ли си как, когато Мария отишла да посети своята роднина Елисавета, бебето в Елисавета подскочило от радост? Това неродено бебе бил Йоан. Но какво правят Исус и Йоан сега?
  Йоан току–що бил потопил Исус във водите на река Йордан. Така човек бива покръстен. Първо го потапят напълно под водата и после го изваждат отново. И тъй като Йоан правел това с хората, той бил наречен Йоан Кръстител. Но защо Йоан покръстил Исус?
  Ами Йоан направил това, защото Исус дошъл при него и поискал да бъде покръстен. Йоан покръствал хора, които искали да покажат, че съжаляват за лошите неща, които са правили. Но дали Исус някога бил направил нещо лошо, за което да съжалява? Не, никога, защото той бил собственият син на Бога, дошъл от небето. Значи той помолил Йоан да го покръсти по друга причина. Нека разберем каква била тази причина.
  Преди да дойде тук, при Йоан, Исус бил дърводелец. Дърводелецът е човек, който прави различни неща от дърво, като например маси, столове и пейки. Йосиф, съпругът на Мария, бил дърводелец и той научил Исус на този занаят. Но Йехова не бил изпратил сина си на земята, за да бъде дърводелец. Той имал за него специална работа и времето Исус да започне да я върши дошло. И за да покаже, че сега идва да върши волята на Баща си, Исус поискал Йоан да го покръсти. Дали това се харесало на Бога?
  Да, харесало му се, защото след като Исус излязъл от водата, глас от небето казал: „Това е моят син, когото одобрявам.“ Освен това небето сякаш се отворило и този гълъб се спуснал над Исус. Но това не бил истински гълъб. Той само изглеждал като такъв. В действителност това бил Божият свети дух.

  Сега Исус имал да мисли за много неща. Затова той отишъл за четирийсет дни надалече, на едно усамотено място. Там при него дошъл Сатана. Три пъти Сатана се опитал да накара Исус да направи нещо срещу Божиите закони. Но Исус не го направил.
  След това Исус се върнал и срещнал няколко мъже, които станали първите негови последователи, или ученици. Имената на някои от тях били Андрей, Петър (наричан още Симон), Филип и Натанаил (наричан още и Вартоломей). Исус и тези нови ученици тръгнали към областта Галилея. В Галилея те спрели в Кана, родният град на Натанаил. Там Исус отишъл на голямо сватбено угощение и извършил първото си чудо. Знаеш ли какво било то? Той превърнал вода във вино.
  Според мен тази история е най-силна от всички. И до ден днешен децата се кръстят с вода, освещават се знамена на Йордановден. Милиони хора по света празнуват Йордановден и водата е в основата на този ритуал.

 4. Знам за един ритуал за любав с вода. Взима се съд с вода като се държи в ръка и се сяда на земята. Водата се зарежда с любов като си представяме любимия. Представяме си всичките му качества като казваме на глас кое ни харесва най-много в него. Представяме си как се прегръщаме и се събираме завинаги. После си намокряме косата и поръсваме с тази вода дрехите на любимия. Това е моята любовна магия.

 5. Zdraveite, izvinqvam se za latinicata, no prosto imam problem s kirilioacata!
  Az nqma da kopiram nishto ot internet , a s nqkolko dumi shte spodelq kakvo znam az za voadata.

  Vodata e mnogo vajna za choveshkiq organizum i bez neq ne mojem da jiveem, za tova , hora piite voda ! Vajna e za choveshkoto zdrave i spestqva nqkoi zdravoslovni problemi.
  Mnogo y4eni q izy4chavat, no vse ne mogat da q razgadaqt. Bqh gledala edno nay4no film4e, v koeto se razkazwa , che vodata ima emocii i ako i govorish mili dumi i neinite mulekuli se podrejdat mnogo krasivo i e kristalno chista. Kogato kazvaha na vodata , che q mrazqt , tq stavashe mrusna i cherna…..

 6. КОПИРАНО СЪДЪРЖАНИЕ
  Цитат от „Тайните послания на водата“ на Масару Емото.

  „Как мислите, защо има толкова много вода на земята? Според повечето тълкувания, когатопреди около 4.6 милиарда години Земята се е формирала, водата се превърнала в реки, изпарявала се е и е давала дъжда, който падал на Земята, и така са се създали океаните. Всичко обаче започнало с раждането на Слънцето. Маси от газ се съединили и започнали дакръжат, формирайки червена топка. Останалите прах и газове се съединили и оформили Земята идругите планети в Слънчевата система. По онова време Земята е била все още топка от горящамагма, съдържаща водород. Когато магмата изстинала, водородът се изпарил вновообразуваната атмосфера.
  Не всички учени са съгласни с тази теория и някои предлагат радикално различни
  алтернативи. Например, Луи Франк от Университета в Айова предполага, че водата е дошла натази планета под формата на буци лед от дълбокия Космос.
  Проф. Франк бил вече започнал изследванията си, когато го озадачил факта, че сателитнитеснимки показват черни петна; той стигнал до заключението, че черните петна са малки комети, 16 паднали на Земята. Тези миникомети всъщност са топки вода и лед, тежащи стотици и повече тона, като за еднаминута в земната атмосфера падат по около двадесет от тях (или десет милиона за година). Теорията е, че топките лед са бомбардирали Земята отпреди повече от четири милиарда години, създавайки моретата и океаните, това явление продължава до днес. Когато земната гравитация изтегли ледените комети в атмосферата, топлината на Слънцетоги изпарява и ги превръща в газ. Като се спуснат петдесет и пет километра надолу от Космоса, газовите частици се смесват с въздуха на атмосферата и угасват, падайки на Земятакато дъжд и сняг.“

 7. В момента съм на село.Вчера станах рано преди изгрев слънце и отидох в гората да бера билки.Набрах различни красиви лековити билки.Когато се прибрах вкъщи ги накиснах в кана с вода престояха някоклко часа и след това цялото семейство пихме по чаша от каната.Защото водата има способноста да запематява добрата енергия и да възприема лечебните вещества от билките.
  ———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
  Също така спазваме интересното поверие че като плиснеш вода пред човек тръгнал на работа пътешествие или по-важно за него събитие ще му върви по вода защото ние вярваме че водата ни носи късмет.

 8. КОПИРАНО СЪДЪРЖАНИЕ

  Всички знаем, че водата стои в основата на живота.Водата е съединение на два атома водород и един атом кислород. Тя е прозрачна безцветна течност без вкус и мирис. До тук с теорията :) Едно от най-необикновените й качества е, че има памет. Лично аз вярвам в това- водата възприема и запаметява всичко, което става около нея. Предците ни по свой си начин са се досещали за това и са превръщали обикновената вода в лековита, като са поставяли в нея сребърни предмети. Учените са правили какви ли не експерименти за влиянието на различни фактори върху водни проби – обекти, магнитни, електрически полета, а също и човешко присъствие, усещания. В резултат на тях станало ясно, че емоциите, положителни и отрицателни, въздействат най-силно на водата. Тайната се крие в нейната кристална структура, която се променя в зависимост от енергията на заобикалящата я среда. Водата реагира не само на физическо въздействие, но и на вибрациите на всяка наша дума или мисъл. Най-силно обаче й въздействат емоциите. Под влияние на добрите мисли и думи водата образува идеални кристали, които имат положително въздействие върху организма. Но също така попива злобата, завистта и стреса, които запаметява в молекулярната си структура като уродливи и хаотични форми. Попаднала в организма такава вода има болестотворно въздействие.Всички сме чували за благотворното въздействие на позитивното мислене. Вече можем да го обвържем и със силата на водата. Чрез снимки на кристалната й структура учените са доказали, че добрите думи и мисли имат по-силни вибрации от отрицателните. Най-пречистващи са любовта и благодарността. Изречени или само помислени, те носят хармония както на самите нас, така и на тези, към които са насочени. Не бива да забравяме също така, че мислите ни оказват влияние и на заобикалящата ни среда, тъй като почти всичко около нас съдържа вода – храна, напитки, живи същества. Позволявайки на негативните емоции да ни обземат, влияем разрушително на себе си и света около нас. Така че, за да сме физически и психически здрави трябва повече да обичаме и да бъдем признателни.

 9. КОПИРАНО СЪДЪРЖАНИЕ
  човешкото тяло средно е 70 процента вода.
  В майчината утроба започваме живота си с 99 процента вода. При раждането си ние сме 90 процента вода, а когато стигнем средна възраст, слизаме надолу до 70 процента. Ако умрем вероятно ще бъдем около 50 процента вода. С други думи, през живота си ние съществуваме главно като вода.

 10. Водата…от нея започвал животът /така казват/, а с нея и приключва – ритуалната баня, с която изпращаме починалите. Логично е с нея да се свързва всичко. Най-интересният обичай, който свързвам с водата е сигурно моя измишльотина – всяка сутрин пия кана студена вода с лимон, която съм оставила в хладилника. Пия я вместо кафе, защото тя ме тонизира и събужда, както и пълни цялото ми тяло с енергия. Лимонът е настърган още от вечерта, заедно с кората и придава приятно кисело-горчив вкус. Използвам минерална вода, почти не пия вода от чешмата. Нещо друго важно – готвя с минерална вода. Можете да се учудите, но това драстично променя вкуса на всяко ястие. С нетърпение очаквам да опитам и вкуса на водата от Флашка! :)

 11. Водата е като жив организъм, тя поема от емоциите на човека, както положителни, така и отрицателни. Ако и говорим като на човек с мили думи, нейните свойства стават много силни и тя ни зарежда с мощна енергия. Преди да се изпие се казва благодаря и може да се усети веднага прилив на енергия. Ако си представим, че я зареждаме с любов и после я погълнем ще се почувстваме леки и окрилени от изпитата любов. Така водата става изключително полезна. Лао Дзъ е написал за водата, че макар и слаба и мека, тя няма равна по сила и мощ и побеждава и най-твърдата скала.

 12. Знаем едно със сигурност, че водата е създателка и пазителка на живота на Земята и благодарение на нея ние съществуваме.Чувала съм много поверия, суеверия и легенди за водата. Накратко ще разкажа за някои. Аз лично използвам даже някои – примерно лискам си вода за късмет, когато трябва да свърша нещо важно, да взема изпит или да успея да се справя с нещо. Другото, което ми идва на ума са чешмите, за които има поверия, че тече лековита вода, която има лечебна сила и помага на едно или друго нещо. Обичаят на Йордановден да се хвърля кръста отново във водата, като носи здраве и късмет, на този който го хване. Чувала съм от възрастни хора, че ако се подхлъзнеш на мокро ще ти текат сълзи или пък ако разлееш вода е на хубаво.

 13. Водата е навсякъде около нас – в телата ни, в природата, в структурата на живота. Без нея не можем да съществуваме дълго, с нея започва и завършва живота.
  Ненапразно съществуват много поверия и ритуали, свързани с нея. Едно от най-популярните вярвания е, че водата записва и помни мисли, чувства, усещания. Тя може да събере лошата енергия, да я отнесе и пречисти. Лично аз практикувам пречистването на вода с думи. За пиене специално ходя в планината, за да налея изворна мълчана вода. Докато се пълни бутилката не говоря, а мисля само за положителни неща. След това на всяка бутилка и на каната, която стои на масата слагам бележка с думичката „благодаря“. Определено водата заредена с благодарност изглежда по-чиста, пие се по-леко, утолява по-успешно жаждата. Когато престои такава вода в стъклен съд, по стените му се образуват кристални блестящи капки. Такава вода ми дава енергия, дори само гледката на капките по съда ме кара да се усмихвам и да мисля положително.

 14. Бих искал да споделя с вас, нещо което знаех отдавна, но не го бях пробвал. Това е за лечебните свойства на сребърната вода. Използвах я за пиене, за капане в носа. Има подсилващ ефект върху организма. Подпомага в лечението, като повлиява на микробите, вирусите, бактериите и микроорганизмите, като ги унищожава. Още аристокрацията на времето се е хранила със сребърни прибори, защото са установили, че сребърните йони във водата не се натрупват в организма и не са токсични. Може да се държат сребърни прибори във вода или да се купи такава от аптеката. Няма вредни странични действия, има само положителни качества за дезинфекция. Нищо не ви пречи да опитате за общо укрепване на организма.

 15. Водата – едно от тайнствата на Земята! Тя трябва да се пази, да се съхранява, да не се разхищава! Това е едно от богатствата, които ни са дадени и трябва да съхраним за бъдещите поколения. Трябва да бъдем много вниманетлни, защото всичко, ако не се пази, някой ден може да се загуби. Знам, че не е хубаво да се говори лошо за водата, защото тя помни всичко. Не трябва да се пие направо от чешмата вода, защото ще ни се разсърди. Трябва да си налеем в чаша, където водата ще си почине и чак тогава да я изпием. Знам и един ритуал с водата, който все се каня да изпробвам дали действа. Събира се вода от седем извора, носи се в църква, където престоява една нощ, а след това се пие от тази вода за здраве. Сигурно има и много други ритуали, който са лечебни. Несъмнено всеки от вас е ходил на минерални бани, който са лековити, вдишвал е изпарения на морето рано сутрин, които също помагат. Помагат или не, ние силно трябва да вярваме в лековитите свойства на водата. Единствено, когато имаме вяра, тя ще ни помогне наистина! :) Хайде, със здраве! :)

 16. Водата е лечител – това го знам още от моята баба. В човешкото тяло не напразно има толкова много вода. Чрез лошите си мисли ние можемд а отключим какви ли не болести, затова трябва да си мислих само хубави, положителни неща. Така ние ще привличаме само тях. Аз много харесвам страни, места, където има много вода. Там сякаш има живот, има нещо, което те кара да се събудиш, да действаш, пречиства те. От баба ми също знам, че когато те боли главата и си привлякал лоши думи и помисли към себе си и си урочасан, трябва просто да си измиеш очите с вода и бързо ще ти олекне. Чувала съм много добри отзиви за хидротерапия, но все още не съм пробвала. Чела съм много за лечебните свойства на „живата“ и „мъртвата“ вода. Прочетете и вие, несъмнено е много полезна и интересна информация.

 17. Здравейте!::)))
  В Интернет пространството има много материали за силата на водата, нейните лечебни свойства, легенди за живата вода и нейната способност да помни. Не искам с copy и paste да спечеля наградата на чужд гръб. Просто искам да предам нялколко мисли на читателите на Фрамар, които трябва да внинат в тях!
  1. Елексирът на живота е вода!
  2. Водата е благословение в живота.
  3. Водата отразява съзнанието на човечеството, добрите мисли я пречистват.

 18. За водата ко да кажа тя жизнено важна за всички нас.Ако я нямаше тази вода нямаше да има хора на този свят.Без Вода не можем.Водата има много неща в нея,тя е съвкупност от много важни неща за самите нас.Не съм гледал филм за водата но може и да съм гледал не помня.Това е че водата и е лечебна на село както има минерални бани и туристите са много доволни от лечебната вода на село и си трагват с перфектно здраве.Наистина водата е лечебна по-принцип и ние самите в нас имаме вода в едно човешко тяло има някъде до 6-7л.Но не съм сигорен пак.Това от мен ….

 19. Много сила има в тази живителна течност, неслучайно водата е най-страховитата стихия. Имам ритуали, които спазвам най-редовно и вярвам в тяхната сила. Преливам вода над бравата против уроки и това помага и успокоява. Поливам вода пред вратата преди всяко ново начинание и вярвам, че ще ни върви по вода и е на късмет. През лятото топля слънчева вода и се къпем с нея, вярвам, че е заредена с енергия и влияе животворно върху организма и неговото здраве. Потапям сребърна монета в чаша и я оставям да постои, така си правя „сребърна вода“ с антисептични свойства за пиене. Наливам си в чаша и говоря на водата, за да я зареждам положително, водата наистина има памет. Живея на Дунава и често гледам голямата река, това ми носи спокойствие.

 20. Водата – чиста и лека, е сила живителна за човека!
  Прозрачна, бистра, течаща – водата утолява жажда, но тази вода носи и сила необяснима.
  Приемаме водата за даденост, минаваме край девствени извори, някак мимоходом чуваме ромоленето на ручей и пак забързани продължаваме напред. Красотата на живата природа около нас остава скрита зад мислите ни в ежедневието.
  Моето споделяне днес е и мисъл за тези хора, които трябва да оценят силата на водата и да гледат на нея като дар и изцеление. Водата е около нас и трябва всеки ден да отпиваме от нея с мисъл за здраве и положителни емоции.
  Здравето и животът са най-ценното в този свят. Но има моменти на слабост и болка.Лоша болест надвисна над мен, а близки и лекари до леглото ми бяха нощ и ден! Очите горяха от болка, ръцете трепереха скрито, но помощта на милите ми хора, на лекарите и на две мили, възрастни жени, ми върнаха живота!
  В такъв момент, Водата бе и част от моето изцеление.
  Две жени – с блага усмивка, топла ръка и силата на водата – върнаха моята усмивка и усмивките на близките ми хора! Баба Каля и баба Петра – на тях благодаря почти всеки ден и ги споменавам в мислите си. Наричам тяхната помощ – Добрина!
  Добрината на бабя Каля – в малка купичка с вода, със зелена чемширена клонка вътре се гасят запалени кибритени клечки. Всяка клечка отнема уроки и лоши помисли. Водичката се прецежда и се пие късно вечер, по три глътки.
  Добрината на баба Петра – мълчана вода! Три вечери, на лунна светлина, се говори мислено на водата. Зарадена от силата на специални думи, тази вода се пие, с нея се полива и болно място по тялото!
  Аз вярвам на тези истински добри жени и дарбата им, дадена от Бог. Вярвам, защото се изправих на крака и продължих напред в живота, редом до милото ми детенце, до любимия ми мъж и до скъпите ми близки хора!
  Да ценим доброто и да вярваме в силата на вярата! Да ценим природата и нейните дарове! Така сигурно светът ще бъде по-добро място за живеене!

 21. Водата е част от неживата природа,която ни заобикаля.Но водата спи,бълбука и говори,размножава се за секунди,отразява природата и умира за малко.Превръща се в пара ,втечнява се и отново идва при нас.Тя извървява най-великия път на света,наречен Кръговрат на водата.Затова напоследък освен японските учени и други титани на мисълта твърдят,че водата е жива.Нейните кристали реагират на добрите думи с прекрасни розетки и се изкривяват и гърчат при думи като злоба,смърт и грозота.Затова японците имат ден,когато коленичат пред водата и я молят за прошка .Впрочем българският народ и другите балкански и славянски народи също са съхранили приказки за живата вода.Обичаят „ВАЙ ДУДУЛЕЙ“, или „ДАЙ БОЖЕ ДЪЖД“ ,или „ПЕПЕРУДА“ битува в митологиите на много страни.Когато човек е жаден за нещо ,той пие с пълни шепи.Ето моето послание към водата:Вода божествена,пред теб аз коленича,ще пазя твойте изворчета чисти,да пият жадни и сърна,и птиче,а хората със теб да се пречистват!Водата е извор на живот.

 22. Още от малки чрез приказките които ни разказват се разбира,че водата е специална.Всички помним приказката за мътната и златната вода.За съжаление с течение на годините тази безценна течност е обезценена.Почти всички ния е приема ме като даденост на едно завъртане на кранчето разтояние.Всъщност това не оценено земно злато е най-важното както за човека така и за животните.С една дума без вода няма живот.Не случайно първото нещо за което астрономите проверяват когато търсят живот на други планети е вода.Както и те така и народните обичай и традиции свързват водата с живот и здраве.Защото тази божествена течност е в основата на всичко.Самите ние сме „съставени“ основно от вода.Но на нея не трябва да се гледа само като на животоподържаща суровина,а като живо същество с душа.Не случайно преди време даваха по новините ,че в една пречиствателна станция в София пускат музика на водата за да е заредят положително.Всичко това показва,че трябва да обичаме,пазим и ценим водата.А всичко това в крайна сметка ще се върне с положителен знак към нас Хората!

 23. ДУБЛИРАНИ ПОСТИНГИ НА ЕДИН И СЪЩИ ПОТРЕБИТЕЛ!

  Здравейте,
  от това, което съм чувала – се счита, че човек трябва да изпива на ден по 2 литра вода. Но това май се само мит, защото бях чела някъде, че нормата за количеството вода на ден се изчислява така: 1 литър вода се пада на 30 кг. тегло. Тоест препоръката за 2 литра на ден прием на вода е характерна за човек, тежащ около 60кг., а при други мерки, съответно трябва и друго количество вода.
  Също така съм чувала, че по време на спортуване е вредно да се пие вода. Това обаче не е правилно според лекарите. Те препоръчват приема на вода, защото по време на спортуване се повишава температурата на тялото и се засилва отделянето на пот. В резултат на това се понижава обемът циркулираща кръв и в крайна сметка се повишава нейната гъстота. А приемането на вода предотвратява сгъстяването на кръвта. Следователно това е мит, а истината е, че даже е полезно да се пие вода при спортуване. Сигурно има още доста митове, но на пръв поглед се сещам основно за тези двата.
  А относно паметта на водата – явно я има, а тази бутилка е уникално изобретение!

 24. ДУБЛИРАНИ ПОСТИНГИ НА ЕДИН И СЪЩИ ПОТРЕБИТЕЛ!
  За съжаление не съм особено запознат с паметта на водата, но мога да кажа, че има много ритуали свързани с водата.Аз лично предпочитам традиционните, тези, които и църквата почита.Ето например на Еньовден се казва, че в нощта срещу празника – слънцето се окъпва във водоизточниците и придава на водата магическа сила, като я прави лековита.Затова, който иска да е здрав – трябва да се измие преди изгрев слънце под течаща вода, или пък да се отъркаля в росата.Също така на Богоявление /Йордановден/ – денят неслучайно е известен още като Водици и Водокръщи, та тогава водата лекува всички болести.В крайна сметка поверията за водата са предимно, че носи здраве и има очистителна сила.

 25. ДУБЛИРАНИ ПОСТИНГИ НА ЕДИН И СЪЩИ ПОТРЕБИТЕЛ!
  Спомням си, че имаше документален филм „Великата тайна на водата“ или нещо подобно. Преди време бях чела за „информативността“ на водата, но сега да си кажа честно не мога да се сетя подробности.
  Вярвам в светената вода. Наскоро имах проблеми със здравето и отидох до манастира Свети Мина в град София. Взех си светена вода оттам. Доволна съм от резултата и съм много благодарна!!!

 26. ДУБЛИРАНИ ПОСТИНГИ НА ЕДИН И СЪЩИ ПОТРЕБИТЕЛ!
  Водата има енергийна стойност. Мисля си обаче, че най-силното нещо е човешката мисъл. А когато е колективна, мисълта може да бъде изключително мощна. Несъмнено е едно, а това е, че водата е източник на здраве и без нея животът на планетата е немислим.

 27. Водата – живителна за човека!С една дума без вода няма живот.Без нея не можем да съществуваме дълго, с нея започва и завършва живота.
  Ненапразно съществуват много поверия и ритуали, свързани с нея. Едно от най-популярните вярвания е, че водата записва и помни мисли.

 28. Аз си спомням, че някъде из учебниците ми от преди 15 год. имаше описан следния експеримент: Две чаши вода. На едната чаша се говорят само мили думи, покрай нея хората са спокойни, обичат се. Другата чаша става свидетел на лоши и негативни думи, караници. След няколко дни под микроскоп се наблюдават кристалите от двете води и се оказва, че тази вода, която е обгрижвана с любов, има красиви и добре оформени кристали, а другата вода- малки безформени кристали. Сякаш водата има душа и знае какво става около нея.

 29. И победителите са:
  Ива Даскалова
  Минко
  Андриана Симон
  Ще ви помолим в срок до 19 юли да пуснете на games@framar.bg вашите три имена, точен адрес и мобилен телефон. Непотърсените награди след тази дата се подаряват на останалите участници в играта.

 30. САМО ЕДНО УТОЧНЕНИЕ – НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ЕДИН И СЪЩИ ПОТРЕБИТЕЛ, А ЗА ЕДНО СЕМЕЙСТВО, КОЕТО НЯМА КАК ДА ИМА НЯКОЛКО КОМПЮТЪРА В ЕДИН АПАРТАМЕНТ, ЗА ДА СИ ПУСНЕ МНЕНИЕТО. ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС СИ Е НАПИСАЛ САМ КОМЕНТАРА, КАТО ЯВНО ИМАМЕ ГОЛЯМО ЖЕЛАНИЕ ДА ПРИТЕЖАВАМЕ ТАЗИ БУТИЛКА, НО ЗДРАВЕ ДА Е.
  ВСИЧКО ХУБАВО!