Спечели с Фрамар: Спечелете „Това съм Аз! А ти кой си?“ от Йеспер Юл, като опишете себе си

Много е трудно да опишете себе си, при това пред хора. Как описва това Йеспер Юл в книгата си:
Как ние като човешки същества можем да се самоопределим по отношение на другите – деца и възрастни – по начини, които не вредят на никого и така, че да съхраним най-доброто възможно качество на връзката. Любовта, която изпитваме към нашите деца и към възрастните, които чувстваме близки, се изживява по различен начин от нас и от тях, в зависимост от това как съумяваме да превърнем чувствата си в действия. В много отношения чувството да бъдеш обичан, което изпитват децата и възрастните, е доста индивидуално изживяване. Общото е, че ние не се чувстаме обичани ако личните ни граници са нарушени. Ако нарушаването на границите се случва често и в сериозна степен, ние губим чувството си за самоуважение, а заедно с него – и способността си да действаме конструктивно.  В такива ситуации не можем нито да се погрижим за себе си, нито да подобрим взаимоотношенията си с нарушителя. Това се отнася както за децата, така и за възрастните.
Искате ли да научите повече за себе си? Това може и да стане с тази интересна нова книга, която можете да спечелите от играта на Жанет 45 и Фрамар.

Как да спечелим:
Опишете себе си, какъв човек сте. Бъдете провокативен и оригинален! Това винаги печели симпатии!
Награден фонд:
Петте най-оригинално написани истории ще получат книгата на Йеспер Юл – „Това съм Аз. А ти кой си?“ – едно пътуване навътре в себе си, за да откриете околния свят.
Условия:
Печелят най-интересните и оригинални 5 коментара, по избор на екипа на Фрамар. Броят харесвания във Фейсбук и в блога е решаващ, но не и окончателен фактор за избора им. Ако решавате да ги споделите в блога, задължително сложете истински електронен адрес, по който да ви намерим. Дублирани участия или повече от 1 постинг на участник не водят до повишени шансове за успех! Копирани постове от вече съществуващи теми и страници в интернет НЕ УЧАСТВАТ в надпреварата и няма да бъдат номинирани. Бъдете оригинални!
Срок на играта – 15 февруари, 2013, 10 часа

Подаръците на победителите пътуват с куриерска компания Европът – официалният куриер на Фрамар.


4 коментара по „Спечели с Фрамар: Спечелете „Това съм Аз! А ти кой си?“ от Йеспер Юл, като опишете себе си

 1. Не знам точно кой съм и къде съм, ама чат-пат хич ме няма. Понякога съм свежа диня в пустиня. Друг път – слана върху последния есенен домат. Не разбирам света и хората. Страхувам се от сивото и от намръщени човеци или от ходещи калкулатори с пазарски чанти. Нося филтър, който пречупва много странно всичко и доста често не разбирам себе си, но пък усещам , че неразбирането не е чак толкова лошо нещо. Откривам, че този филтър се влияе от разни неща. Особено неща за стомаха. Интересно влияние оказва кафето, но някак си -неконтролируемо. Морският вятър ми носи музика. Големият кошмар са ми скуката и досадата, но те се влияят от количеството работа и ангажираност, която имам. Ако работата е лека, ок, обаче ако е средна натовареност, тогава става мазало. Защото винаги в главата ми има един паралелен коловоз от мисли, който отнема огромни ресурси и ми пречи на работата. Но, ако работата е повече и интензивна, успявам да се справя с този влак – просто му изземвам ресурсите и той спира. И така нататък.
  Обичам ябълки с бисквити!

 2. Аз съм умна и глупава,
  гореща и студена,
  търпелива и припряна,
  прощаваща и незабравяща,
  радостна и тъжна,
  безгрижна и смутена,
  одухотворена и ограничена,
  смела и страхлива,
  приятел и враг,
  и жена,
  и майка,
  съпруга дори,
  нейна сестра,
  и твоя дъщеря,
  и съм всичко това,
  което съм.
  А ти?

 3. Аз съм Човек – с главно „Ч“. Чувала съм как ми го признават… А зад определението съм свят – сляп, болезнено луд и пълен с вселени. Смея се и плача едновременно. Понякога се сближавам с тишината, а друг път поетичната ми душа така крещи, че гони гълъбите от прозореца. Аз съм всякаква и никаква… аз съм толкова, колкото съм и нищо повече.