Два нови раздела в Лайфстайл секцията на www.framar.bg

Приятно ни е да ви представим двата нови раздела в Лайфстайл секцията на www.framar.bg, които решихме да развием, заради желанието на много читатели.

Ива Великова дава повече информация за новия раздел Фреш Наука:

„Фреш наука“ е ново местенце, в което да съберем всички развлекателни и забавни материали, като разбира се, не забравяме и образователния им характер. Има много неща, на които не обръщаме внимание, а те са около нас и са изключително любопитни и заслужаващи интерес. В нея ще говорим за млади изобретатели, научни открития и постиженията на велики учени, отдадени на любовта си към науката. „Фреш наука“ е за всеки, който желае да научи нови и любопитни факти за света около него.

Елиза Трайкова разказва за втория нов раздел Живот и Ум:

Наименованието „Живот и Ум“ е на пръв поглед едно твърде общо такова. Какво ще рече „Живот и Ум“, та нали всичко влиза в тези две понятия? Да, но тук не става дума за общите понятия живот и ум. Всеки от нас има собствен, съкровен живот и той най-често е свързан с неговия ум. И точно този съкровен живот (вътрешен лайфстайл) и ум се има предвид в нашата нова рубрика! Смятам, че в така наречения „лайфстайл“ или „начин на живот“ на отделния човек, най-важна е „рубриката“ за неговата вътрешна природа. В този ред на мисли, рубриката „Живот и Ум“ се отнася до общите принципи на човешкото  – психиката („психе“ – буквално означава душа), биохимията (която често определя нашите общи поведенчески черти), философията (в общ и в буквален смисъл), социалното поведение, антропологията, бихевиоризма (което също е общият ни стремеж като човеци да общуваме в общи норми и неписани закони) – и всички други отделни мотиви на човешката природа, както и други интересни тестове, с които сами да отговорите на някои вътрешни, съкровени въпроси за себе си и за другия.
Всичко по-горе беше идеята и замисъла над новата ни рубрика, която смятам, че ще задоволи любопитството на всички „изследователи“ и „антрополози“ измежду нашите читатели, а информацията е поднесена достъпно, увлекателно и подплатена с научни проучвания и изследвания, което я прави достоверна и приятна за четене! Къде другаде може да срещнете толкова любопитна информация за самите себе си и за другия едновременно – основа за един осъзнат лайфстайл?

Приятно четене на всички читатели, фенове на раздел Лайфстайл!

 

 


Коментарите са забранени.