27 март, 2018 – официално е готов Фрамар Диагностик

Иновативният подход към развитие е нашата цел, към която винаги сме се старали. Днес сме щастливи да обявим, че след дългогодишен труд и усилия, сме готови да представим официално версия 1 на Фрамар Диагностик. Това е първият български аналитичен софтуер, който може да систематизира вашите здравословни оплаквания и да предложи възможна диагноза за вас, базирана на подадената информация. Началните разработки на диагностичната система стартират още през 2010 година. Огромен екип от специалисти в различни области работиха над него през годините, за да превърнат Фрамар Диагностик в стриктно работеща система, която да изчислява с прецизност подадените данни. Първоначалната ни идея беше да създадем виртуален диагностик, който да провежда преглед на базата на подадената му информация. Но днес, програмата не само може да поставя възможни диагнози, но и насочва към допълнителна медицинска информация. Това е възможно благодарение на параметрите възраст, пол и населено място, на базата на които програмата пресява нужната информация конкретно за социалната група, в която попадате и генерира препоръка за лекар-специалист в посочената от вас област.

Част от екипа специалисти във framar.bg

Създаден да се самоанализира и да търси развитие, след време диагностикът ще има втора версия, още по-чувствителна и с още повече симптоми и заболявания. В нея планираме да включим и телесно тегло, ръст, хронични заболявания, приемани лекарства, данни от изследвания и всички други възможни въпроси, които можете да получите от лекуващия лекар, за да изясни състоянието ви. Колкото по-прецизно подавате информация, толкова по-правилна може да се окаже виртуалната диагноза.

Д-р Виолина Тодева, ръководител на екипа:


Смятаме, че Фрамар Диагностик би бил полезен на абсолютно всеки потребител, който иска да тества притесняващи го симптоми и да открие лечение. Той би представлявал и интерес на студенти по медицина, които искат да визуализират един възможен преглед на пациент или дори на практикуващи лекари, за да проверят възможни симптоми и свързани с тях заболявания.

Пламен Георгиев, мениджър на екипа:

Напомняме ви, че колкото и да се развиват бързо технологиите, нищо не може да замени прегледа при лекар-специалист. Фрамар Диагностик не може да бъде и не трябва да е причина за самолечение.


Коментарите са забранени.