Здравето, Българино! – съвместна инициатива на националния здравен портал „Фрамар“ и вестник „Български лекар“

Национален здравен портал „Фрамар“ и д-р Тотко Найденов, гл. редактор на вестник „Български лекар“, подемат съвместна кампания –

„Здравето, Българино!“

За пореден път България е изправена пред най-трудния избор – кого да избере? Едни партии обещават едно, други – друго, а хората им е писнало от обещания. Лицата от плакатите оптимистично се усмихват и обещават, а година след това ни чака поредното бедствие.

Особено засегнат от целия хаос е сектор Здравеопазване, който за 22 години реформи е докаран до абсолютен колапс. От това страдаме всички ние…

За никого не е тайна, че България е страната с най-висока обща заболеваемост и смъртност и най-ниска средна продължителност на живота в ЕС. Равносметката е печална.

От гледна точка на милионната си аудитория, национален здравен портал „Фрамар“ и вестник „БГ лекар“ задават към всички политици един много прост въпрос – дали здравеопазването е реален приоритет в предизборните им програми и бъдещи управленски практики?

Намират ли кандидатите за необходимо да разкрият публично под формата на интервю своите здравни профили – колко често ходят на лекар, пушат ли, злоупотребяват ли с алкохол и употребявали ли са наркотици; какви са стойностите на кръвното им налягане и кръвната захар; имат ли прекарани в миналото операции или хронични заболявания, дори и (защо не?) каква е сексуалната им ориентация?

Припомняме ви, че навремето Роналд Рейгън, преди втория си президентски мандат, публично разкри, че е опериран от злокачествени полипи в дебелото черво, а кандидат-кметовете на Ню Йорк и Берлин обявиха, че са с нетрадиционна сексуална ориентация – и все пак тези хора бяха успешно избрани. И не само това, управленията им са успешни, което не можем да кажем за голяма част от вашите мандати, господа политици.

Знаем, че подобно интервю не е задължително и дори ще прозвучи екзотично за нашите нрави, но смятаме, че е необходим нов морал и нов публичен облик на политиците, които трябва да започнат да се грижат за хората на България и то не само на думи.

Смятаме откровеността пред аудитория от над милион посетители месечно за доблестно и честно отношение, спрямо кандидатурите им за тези високи държавни постове.

Очакваме вашето отношение към нашето начинание и мнението ви за отговорите на всеки кандидат. Вярваме, че „Здравето, Българино!“ ще спомогне да изберем точните личности и верните приоритети.

Всяка от партиите, регистрирани в ЦИК за Избори 2011, ще получи правото да отговори и да представи кандидатите си.

Вярваме, че куриерите от нашата официална куриерска фирма Европът ще се справят по достойнство със задачата си да доставят официалните писма, а след това, господа политици, вие сте на ход!


3 коментара по „Здравето, Българино! – съвместна инициатива на националния здравен портал „Фрамар“ и вестник „Български лекар“

  1. Pingback: Фотпуската 2 - Арбанаси, Велико Търново,Горня Оряховица | Здравен блог

  2. Pingback: Фотпуската 2 - Арбанаси, Велико Търново,Горна Оряховица | Здравен блог

  3. Pingback: Защо се провали Здравето, Българино... | Здравен блог