4 съвета за избор на мъжка козметика от DUXE

Козметика DUXE

Козметика DUXE

Добрата грижа за кожата е важна за всеки, независимо от пола.

Въпреки това, мъжете често пренебрегват рутинните грижи за кожата, което води до проблеми като акне, бръчки и суха кожа.  В тази статия, ще научите съветите на българската компания DUXE, която създава висококачествена мъжка козметика за това защо един мъж трябва да се грижи за кожата си, какви продукти трябва да използва и кои са най-важните съставки.

Защо мъжете трябва да се грижат за кожата си ?

Мъжката кожа се различава от женската по няколко начина.

 • Тя е по-дебела, по-мазна и по-податлива на акне. Мъжете имат по-дълбоки пори и по-груба кожа.
 • С напредването на възрастта, мъжката кожа губи колаген и еластичност, което води до бръчки и старчески петна.

Ето защо, така както жените полагат грижа за кожата си, това трябва да се прави и от мъжкият пол.  Добрата рутинна грижа за мъжката  кожата може да Ви помогне да поддържате кожата си в най-доброто й състояние и да предотвратите проблеми като акне и бръчки.

Нека първо научим за видовете мъжка кожа.

4-те типа мъжка кожа

Типът кожа е най-важният компонент при избора на продукти за грижа за кожата, които ще работят най-добре за вас.

В зависимост от типът кожа, се избират и правилните продукти точно а Вас.

 Има четири основни типа кожа на лицето:

 1. Нормална кожа: Тази кожа е нито мазна, нито суха Не изисква специална поддръжка, има правилна текстура, без дефекти и има чист, мек вид. Грижата за нея е само, чрез добре хидратиращ крем за мъжка кожа.

 2. Суха кожа: Сухата кожа често се дължи на околната среда, като климат и ниска влажност на въздуха. Тя може да се напуква и да е по-податлива на бактерии, което може да доведе до кожни заболявания като екзема.

 3. Чувствителна кожа: Различните продукти могат да предизвикат различни реакции на чувствителната кожа, като обриви, сърбеж, зачервяване или парене.

 4. Мазна кожа: Мазната кожа има дълбоки пори и е много мазна. Обикновено е предразположена към акне, поради прекомерното производство на мазнини от мастните жлези.

Съставки, които да търсите в продуктите за лице

 • Керамиди и хиалуронова киселина: Естествени овлажнители, които задържат влагата в кожата.

 • L-аскорбинова киселина (витамин С): Антиоксидант, който помага за възстановяване на пораженията от ултравиолетовата радиация и помага образуването на колаген.

 • Ниацинамид (витамин B3): Овлажнява кожата и изравнява тена.

 • Ретинол: Насърчава стимулирането на колагена и обмяната на кожните клетки.

 • Токоферол (витамин Е): Работи добре в комбинация с витамин С за защита на кожата.

Основна рутинна грижа за кожата на мъжете

Основната рутинна грижа за кожата на мъжете е проста и лесна за следване. Състои се от четири стъпки:

 1. Почиствайте лицето си два пъти на ден с нежен почистващ препарат.

 2. Ексфолирайте лицето си веднъж или два пъти седмично, за да премахнете мъртвите кожни клетки.

 3. Овлажнявайте лицето си сутрин и вечер, за да го поддържате хидратирано. Използвайте слънцезащитен крем SPF 30 или по-висок фактор всеки ден, дори в облачни дни.

Често срещани кожни проблеми и как да ги лекуваме:

Някои от най-често срещаните кожни проблеми при мъжете включват акне, бръчки и суха кожа. Ето няколко съвета как да се справите с тези проблеми:

 •  Акне: Акнето се причинява от излишната мазнина и бактерии. Измивайте лицето си два пъти дневно с нежен почистващ препарат. Ако акнето ви е тежко, може да се наложи да посетите дерматолог.
 • Бръчки: Бръчките се причиняват от загубата на колаген и еластичност на кожата. Започнете да използвате продукт за грижа за кожата против стареене в началото на 20-те години, за да предотвратите появата на бръчки. За тази цел използвайте хидратиращ мъжки крем за лице.

 • Суха кожа: Сухата кожа се причинява от липса на хидратация. За лечение на суха кожа използвайте овлажнител, който не съдържа мазнини и не е комедогенен. Приемайте и поне два литра вода на ден.

Съвети при избора на продукти за грижа за кожата за мъже

Най-важното за продуктите, които трябва да използва един мъж, е че те трябва да подхранят кожата и да я защитят. Ето някои съвети за избор на подходящи продукти:

 • Изберете продукти, подходящи за чувствителна кожа: Избягвайте продукти с агресивни съставки.

 • Изберете продукти, които повишават хидратацията: Винаги поддържайте кожата си хидратирана.

 • Изберете продукти, които почиства кожата в дълбочина. Това е една от най-важните стъпки, ако искате да имат кожа без акне и раздразнения.

Мъжката кожа не е взискателна, но е важно да избирате правилните продукти, които да отговарят на нейните специфични нужди.

>>> DUXE COSMETICS във FRAMAR.BG


Коментарите са забранени.