Сайтът www.framar.bg постави логото за безопасна онлайн търговия с лекарствени средства, въведено по Директива 2001/83 на Европейския парламент

От днес на всяка страница в сайта framar.bg е поставено логото, въведено по Директива 2001/83 на Европейския парламент.

При щракване върху логото, то осигурява директна връзка с Изпълнителната агенция по лекарствата/България, където можете да проверите легитимността ни като онлайн магазин/търговец на лекарствени средства без лекарско предписание.

С началото на действието на тази директива, всеки онлайн магазин, който продава лекарства по интернет е задължен да получи своята регистрация в ИАЛ. Това е начин клиентът да бъде сигурен, че пазарува от сертифициран интернет сайт, с висок стандарт на работа, хигиена и култура на изпълнение на поръчките, както и най-важното, продуктите са само оригинални.

След 1 ноември, 2015 година, наличието на това лого става задължително за всеки интернет сайт, който възнамерява да продава лекарства онлайн. Липсата му е наказуема, както и ние силно ви препоръчваме да не се доверявате на платформи, на които този знак липсва. Пазаруването от там може да ви донесе неприятни изненади.

Повече за логото от официалния сайт на Изпълнителна агенция по лекарствата

Официална информация на английски от здравния сайт на Европейския съюз

Надписът е ясен  – Мислиш ли, че знаеш какво получаваш?

 

 

 


Коментарите са забранени.