Бъди активен! – новият раздел на framar.bg

Една от най-обсъжданите теми в България в последните години е т.нар. гражданско общество. И типично по нашенски мненията варират от „Осанна“ до „Разпни го“. А истината е простичка и действа от времето на Перикъл, който е категоричен, че „макар малцина да могат да правят политика, всеки е в състояние да я прецени“. Не само да я прецени, но и да оцени как тя въздейства върху личността му и върху социума. И когато всички ние говорим как у нас няма активно гражданско общество, е добре да си зададем въпроса какво направи всеки един от нас. Реагираме ли, когато се сблъскаме с неправдата, неразумните решения, лобистките закони, накърнените ни права? Действаме ли, без да се страхуваме? Търсим ли отговорност?

Верен на своята основна цел да бъде мястото, където може да научите всичко за здравето си и да бъдете активни, националният здравен портал Фрамар започва нов раздел, насочен към развитието на гражданско общество в България

Бъди активен“ е нашият начин да провокираме към реални действия интернет потребителите като им предоставим място, където със средствата на съвременните технологии да се формира общество от граждани, за които правдата и истината имат значение.

Нашият първи подраздел ще бъде формата за петиции. Вече можете да подпишете и да дадете вашия глас в подкрепа на справедливия достъп до най-модерните форми на лекарства и терапия.

Защо го правим? Защото вярваме в силата на хората, които търсят справедливост и искат промяна. Вярваме, че гражданското общество съществува. Вярваме, че гражданите могат да се обединят, за да решат наболял обществен проблем. Да се противопоставят на всички решения, които са неадекватни или противоречат на обществения интерес. Вярваме.

Надяваме се, че този е начинът да вървим напред и да се развиваме – като изразяваме позицията си, като предлагаме решения, като изискваме, настояваме, търсим отговорност.
Затова бъдете активни!

Автор на текста: Гергана Караилиева


Коментарите са забранени.