FRAMAR.BG – първите 10 години история – 27 март, 2017 година

През месец март, 2017 година, сайтът framar.bg отбелязва своя първи юбилей – 10 години. Всички знаете, че днес сайтът ни е един от водещите в България, с милионна аудитория, разпознаваем и четен. Но да си поговорим малко и за самото начало…

Януари, 2007 година. Марката ФРАМАР e разпознаваема като „денонощната аптека“ в град Стара Загора. Собственикът Саркис Сакъз се свързва с Валентин Кичуков /Дигитална агенция „Valival“/. Той получава ясна задача – сайт, в който да се анонсират новости, продукти, както и да бъде представителен за фирмата. По това време под тази марка оперират 3 аптеки – две в Стара Загора и една в Свиленград.

Да имаш сайт през 2007 бе вече задължителната част на корпоративното портфолио. Но просто статична страница с адрес и телефон или нещо повече – това е въпросът. Няма колебание, да сложим повече информация.

  • 27 март, 2007 framar.bg вече е реалност. Създаден е с много сърце и ентусиазъм, както и желание за развитие. Започва качване на новини и продукти, актуални към оня момент. Това е първата версия на сайта.
  • Юли, 2008 – сайтът е вече на една година. Резултатите са интересни – посещаемостта не е голяма, но читателите изключително добре приемат информацията, която се излага вътре. Растат въпросите и запитванията – може ли да купим от вас този продукт, имате ли го в наличност.
  • Декември, 2008 – не сме далеч от идеята – онлайн магазин. „Да качим няколко продукта, да опитаме!“ – това си казват хората от екипа. Българите /в това време/ не приемат онлайн търговията много добре. Особено ще се отнася за хранителни добавки и лекарства, има много неуредени неща в законов план.

„Но нека да опитаме!“

С първите поръчки , името framar.bg започва да се популяризира. За първи път фарма бизнесът се усеща, че тук има нещо. Революционната идея се оказва „съвсем не така лоша и трудна“. Има ли желание, има и начин. В следващата една година, поръчките са почти ежедневни, а доволните клиенти предават доброто мнение на свои приятели, които също искат да опитат и да поръчат.

  • Декември, 2009 – стартира официално екип, който да приема, обработва и изпраща поръчките, както и да допълва информацията онлайн. Работим вече с пълна пара!
  • Юли, 2010 – нещо ново се върти във въздуха. Читателите искат…повече информация. И къде да я намерят? Пия лекарства за високо кръвно, но не ми е ясно, как се получава така, че имам различни стойности. На какво се дължи това? Най-доброто място за това се оказва пак framar.bg. Работи се върху нова версия, в която има много повече информация, полезна за читателите.
  •  Януари, 2011 година – готова е нова концепция на сайта – заедно с пълен набор от медикаменти, добавки и козметика, ние представяме всичко ново и необходимо за читателя. Резултатът е великолепен, което позволява и много по-добри резултати в класациите. Появява се и форумът на framar.bg, където сме пионери в България с онлайн консултациите с лекари-специалисти. Важна част от новата концепция са и здравните проблеми, които са също революционен подход към темата „здраве“ в родния интернет.
  • Март, 2012- появяват се новите /тогава/ раздели – Съвети, Хранене, Спорт, Лайфстайл. Сайтът печели нова аудитория, което доразвива концепцията от предните години.
  • Април, 2014 – Има нужда от леки промени в framar.bg – нужно е да се мисли и за нов дизайн. Старите дрешки са отеснели.
  • Април, 2015 – Готови сме с новата визия, заедно с ключовите раздели История, Социални дейности. Приемат се много добре, а това води сайта на трайно първо място в класациите на Гемиус за България.
  • Март, 2017 – готов е новият раздел Психология. На 27 март празнуваме първите ни 10 години.

В тази статия сме се опитали да представим всичко това, което ни се случи за тези години. Звучи доста телеграфно и скучно, но извън сухата статистика има хиляди преживявания, върхове и спадове, през които премина екипът ни. Стотици хора бяха и са част от идеята „framar.bg”. Те всички отделяха време, енергия, ресурси – за да ни бъде нас и да сме това, което сме днес и сега. Благодарим ви, колеги! На вас дължим тази уникална „смес“, която можа да устои на какви ли не препятствия и да става все по-твърда, въпреки трудностите. Да работиш „за framar.bg“ е кауза, която ние всички приемаме лично.

И още нещо много важно – вярваме, че framar.bg – това сте вие, нашите читатели. На вас  дължим всички и това, което сме. Знаем, че ще си винаги до нас, за да вървим напред! Благодарим ти!


Коментарите са забранени.